F.lux ja vaihtoehdot useille laitteille

Jos olet joskus käyttänyt f.luxia tai vastaavaa sovellusta, saatat jo tietää, mistä tässä artikkelissa on kyse. Jos et, anna minun kertoa sinulle jotain melkein minkä tahansa käyttämäsi näytön lähettämästä valotyypistä ja valon vaikutuksesta sinuun.

Vahvin näytöltä tuleva valo ei välttämättä ole valkoista valoa. Sen sijaan kyseinen valo on enemmän kuin erittäin kirkkaan sininen, joka rasittaa silmiäsi ja häiritsee myös nukkumistapoja, jolloin voit viettää pitkiä öitä kuin unettomia tietokoneen edessä.

Pohjimmiltaan f.lux ja muut vastaavat sovellukset, kuten ne, jotka käsittelemme tässä artikkelissa, vähentävät tehokkaasti silmien rasitusta ja auttavat sinua nukkumaan. Ennen kuin pääsemme siihen, puhutaan kuitenkin vähän siitä, miten nämä ohjelmat toimivat.

Indeksi

  Kuinka ne toimivat

  Pohjimmiltaan nämä sovellukset vähentävät sinistä valoa, joka osuu silmiin käyttämällä värisuodatinta, joka säätyy koko päivän. Päivän aikana näyttö näyttää normaalilta, kun se etenee myöhään iltapäivällä ja illalla, vaikka se saa vähitellen lämpimämmän värin, joka muistuttaa enemmän vanhaa kirjapaperia kuin tavallinen kirkkaan valkoinen näyttö.

  Tämä värimuutos vähentää silmien väsymistä, koska et tuijota jatkuvasti erittäin kirkasta valoa ja auttaa sinua nukahtamaan, koska sininen valo ei häiritse sinua. Näiden ohjelmien käytöllä on valitettava haitta, mutta elokuvien ja videoiden katselu, valokuvien katseleminen ja videopelien pelaaminen johtaa niiden värien epätarkkuuteen. Jos teet näitä asioita usein, suosittelemme, että poistat nämä ohjelmat ajoittain käytöstä, jos väritarkkuus on sinulle tärkeää.

  Windows, Mac ja Linux: f.lux

  Sinisen kaivaminen: F.lux ja vaihtoehdot useille laitteille Jos työskentelet tietokoneellasi pitkiä tunteja, saatat kohdata silmien rasitusta ja keskeyttää unen. Onneksi tätä voivat auttaa jotkut sovellukset, kuten F.lux

  f.lux on suosituin joukko ja hyvästä syystä. Sen lisäksi, että sillä on suuri tuki suurimmille työpöytäympäristöille, on saatavana myös mobiililaitteiden beeta- / kehittäjäversioita. (En suosittele niitä.)

  F.lux on ensimmäinen, joka suosittelee tätä konseptia, jota muut käyttävät eniten. F.lux-asetusten avulla voit säätää näytön sävyä maantieteellisen sijaintisi mukaan (vastaamaan sijaintisi aurinkoa) ja säätää myös muita asetuksia, mukaan lukien mahdollisuus sammuttaa se tunniksi.

  Android: Hämärä

  Sinisen kaivaminen: F.lux ja vaihtoehdot useille laitteille Jos työskentelet tietokoneellasi pitkiä tunteja, saatat kohdata silmien rasitusta ja keskeyttää unen. Onneksi tätä voivat auttaa jotkut sovellukset, kuten F.lux

  On muita sovelluksia, jotka ovat samanlaisia ​​kuin f.lux Androidissa, mutta mikään ei ole yhtä hyvä kuin hämärä .

  Hämärä on paras ylellinen vaihtoehto Androidille ja se näkyy. Ainoa haittapuoli on, että toisin kuin f.luxin luonnollisempi oranssisuodatin, Twilightilla on voimakas punainen sävy, jota on todella vaikea jättää väliin.

  Lisäksi, toisin kuin f.lux, Twilight estää joitain ominaisuuksia paywalledin Pro-version takana. Se maksaa vain muutaman dollarin, mutta verrattuna täysin ilmaiseen työpöydän vaihtoehtoon, se jättää toivomisen varaa.

  iOS: yövuoro

  Sininen oja: F.lux ja vaihtoehdot useille laitteille Jos työskentelet tietokoneellasi pitkiä tunteja, saatat todennäköisesti kohdata silmien rasitusta ja keskeyttää unen. Onneksi tätä voivat auttaa jotkut sovellukset, kuten F.lux

  Vaikka iOS: ssä on vaihtoehtoinen f.lux-sovellus, kaikki ne edellyttävät, että avaat iPhonen lukituksen ja mitätöit takuun. IOS: n uusimpien versioiden avulla Apple on päättänyt antaa käyttäjilleen mahdollisuuden nauttia sovellusten, kuten f.lux, eduista käyttöjärjestelmän natiivina toimintona. Ei palomuuria, ei päänsärkyä. Se on rakennettu käyttöjärjestelmään, Apple-tyyliin.

  Johtopäätös

  f.lux on ollut valtava askel eteenpäin terveys- ja mukavuussovelluksissa, ja kun se on saavuttanut pisteen, jossa jopa niin suuri yritys kuin Apple integroi toiminnallisuutensa käyttöjärjestelmään, on aika tehdä se tapahtumaan.

  Jos et vielä käytä f.luxia tai vastaavaa sovellusta, jatka sitä! Suosittelen sitä, varsinkin jos sinulla on nukkumisvaikeuksia ja vietät pitkiä tunteja tietokoneella.

  Vastaa

  Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

  Go up