FPS:n tarkistaminen Macin peleissä

Macit eivät ole enää vain työtä varten! Apple Arcaden, Steamin ja monien muiden laadukkaiden pelien lähteiden ansiosta Mac-tietokoneista on tullut varteenotettava alusta pelaajille. Mutta vain siksi, että peli on saatavilla macOS:ssä, se ei tarkoita, että se toimisi sujuvasti ilman grafiikka-asetusten manuaalista optimointia. Tässä oppaassa kerrotaan FPS:stä (Frames per Second), joka on ensimmäinen askel pelien hienosäätämiseen, jotta saat täydellisen yhdistelmän visuaalisuutta ja suorituskykyä.

Sisäänrakennettu FPS-laskuri

Monissa peleissä on omat sisäänrakennetut FPS-laskurit, jotka voit ottaa helposti käyttöön. Tämä on usein yksinkertaisin tapa tarkistaa FPS.

FPS-laskuri vkQuakessa (oikea alakulma)

Katso pelin grafiikasta, näytöstä tai lisäasetuksista, löydätkö vaihtoehdon FPS-laskurin kytkemiseksi päälle. Saatat joutua käyttämään konsolikomentoa sen aktivoimiseksi, esimerkiksi useissa Quake-lähdeporteissa. Nopea verkkohaku "[Game Name] FPS-laskuri" näyttää, onko tämä tarpeen.

Pelin alkuperäisen FPS-laskurin etuna on, että se on todennäköisesti räätälöity nimenomaan kyseiseen peliin, mikä saattaa antaa sinulle tarkempia lukemia verrattuna yleiskäyttöisempiin ratkaisuihin.

macOS Performance HUD

Kun pelaat peliä, jossa ei ole sisäänrakennettua FPS-laskuria, ota macOS:n suorituskyky HUD (Heads-Up Display) käyttöön kirjoittamalla seuraava komento Terminal-sovellukseen:

/bin/launchctl setenv MTL_HUD_ENABLED 1 macOS:n suorituskyky HUD Asphalt 9:ssä: Legends

Vaihtoehtoisesti paina Shift + F9 (tai Fn + Shift + F9, jos käytät kannettavaa tietokonetta) kytkeäksesi HUD:n päälle ja pois.

Kun se on käytössä, näet suorituskyvyn peittokuvan Metal APIa käyttävien pelien vasemmassa yläkulmassa. Tämä sisältää monia uusimpia pelejä, useita avoimen lähdekoodin portteja ja jopa Windows-pelejä, jotka toimivat Crossoverin kaltaisten ratkaisujen kautta.

Voit poistaa HUD:n käytöstä Terminal-sovelluksesta suorittamalla seuraavan komennon:

  /bin/launchctl setenv MTL_HUD_ENABLED 0

Huomautus: jos pelaat vanhemmalla Macilla, käytä Quartz Debug -työkalua, joka sisältyy Lisätyökalut Xcodelle paketti. Tämän voi ladata osoitteesta Applen kehittäjän verkkosivusto. Valitettavasti vanha työkalu on erittäin epäluotettava macOS:n uudemmissa versioissa.

Steam Overlay

Steam tarjoaa monipuolisen pelin sisäisen FPS-laskurin, joka toimii luotettavasti useimmissa peleissä, jopa peleissä, joita et ostanut suoraan Steam-kaupasta.

Steam FPS -laskuri vasemmassa yläkulmassa

Ota FPS-näyttö käyttöön Steamin kautta siirtymällä kohtaan Steam -> Asetukset valikkopalkista. Sisällä Asetukset ikkunassa, napsauta Pelissä välilehti, käännä Pelin sisäinen FPS-laskuri -vaihtoehto päällä ja sulje sitten Asetukset ikkuna.

Käynnistä peli ja aktivoi peittokuva painamalla peittokuvan pikanäppäinyhdistelmää (oletuksena Shift + Tab).

Valitse FPS-laskurin näytön sijainti avattavasta valikosta. Lisäksi voit asettaa laskurin vaihtamaan väriä, kun Steam tallentaa pelin kuvakaappauksen, mikä helpottaa suorituskyvyn seuraamista ajan mittaan.

Näillä menetelmillä sinulla on kaikki mitä tarvitset FPS:n seuraamiseen, kun pelaat Macilla. Voit tehdä tietoisia päätöksiä pelin sisäisistä asetuksista saavuttaaksesi hauskimman kokemuksen omalle koneellesi! Jos haluat saada peliinspiraatiota, muista tutustua luetteloomme vuoden 2024 10 suosituimmasta Mac-pelistä.

Indeksi
  1. Sisäänrakennettu FPS-laskuri
  2. macOS Performance HUD
  3. Steam Overlay

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Go up