Genie Timeline: Time Machine-tyyppinen Windowsin varmuuskopiointiohjelma

Varmuuskopiointi on helposti tärkein vaihe tietokoneen ylläpidossa. Ei ole väliä kuinka turvallista luulet tietokoneesi olevan, täydellisen kopion saaminen kaikista tiedoistasi on välttämätöntä tärkeimpien muistiesi suojaamiseksi.

Varmuuskopiointiratkaisuni on kehittynyt monivuotisesta "kopioi ja liitä" -menetelmästä osavarmuuskopiointiin komentorivityökalujen, kuten rsync ja viime aikoina pilveen Dropbox . Siirtymisen jälkeen Windows 7: een olen alkanut käyttää Windowsin ilmaista versiota Genie Timeline 2.0 .

Kun etsit varmuuskopiosovellusta, tarvitsit jotain, joka varmuuskopioitiin turvallisesti, nopeasti ja minimaalisella häiriöllä, ja joka säilytti tiedoston aiemmat versiot, jotta voit palata edelliseen versioon milloin haluat. Varmuuskopiointiohjelma, joka houkutteli minua, oli Applen Time Machine. Aikakone ei kuitenkaan ollut vaihtoehto Windows-tietokoneella, joten törmäsin hyvin samankaltaiseen Genie Timeline -sovellukseen.

Genie Timeline 2.0 on saatavana ilmaisena versiona, "Home" -versiona ja "Pro" -versiona. Ilmainen versio on melko rajoitettu, mutta se on riittävän tehokas niille, jotka eivät ole halukkaita maksamaan muista versioista. Olen käyttänyt ilmaista versiota toistaiseksi, mutta pidin tuotetta hyödyllisenä ja aion päivittää kotiversioon pian.

Asennus ja konfigurointi

Perusasennuksen jälkeen Genie Timeline -kuvake ilmestyy ilmoituspalkkiin ja avautuu ikkuna, jossa sinua pyydetään »Valitse varmuuskopioasema». On suositeltavaa käyttää ulkoista kiintolevyä.

Kun olet valinnut aseman, voit valita tiedostotyypit, jotka haluat varmuuskopioida.

Valitettavasti ilmaisessa versiossa olet rajoitettu valitsemaan laaja valikoima tiedostotyyppejä. Päivityksen avulla voit valita tietyt tiedostotunnisteet.

Koska olen pakko-siisti tietokoneen käyttäjä, olen hyvin tarkkaavainen tiettyihin kansioihin, jotka haluan varmuuskopioida. Itse asiassa varmuuskopioiminen tiedostotyypin mukaan tarkoittaa sitä, että saatat vahingossa varmuuskopioida jotain, jota et tarvitse tai jotain tärkeätä puuttuu. Sitten valitsin »Mukauta valintoja». Pystyin nyt poistamaan valinnan tiedostotyypeistä, joita en halunnut varmuuskopioida. Vaihtoehtoisesti voit valita tietyt kansiot, jotka haluat varmuuskopioida, siirtymällä »Oma tietokone» -välilehteen.

Tämä on kaikki mitä tarvitset varmuuskopiointiprosessin määrittämiseen. Näyttöön tulee ohjauspaneeli, joka näyttää varmuuskopioinnin edistymisen.

Kun varmuuskopiointi on alkanut, sinulla on mahdollisuus käyttää »Älykäs tila» tai »Turbo-tila». Älykäs tila varmistaa, että varmuuskopiointi ei rasita tietokoneen resursseja. Jos haluat kuitenkin varmistaa, että kaikki varmuuskopioidaan nopeasti, sinun on vaihdettava Turbo-tilaan.

Varmuuskopioinnin kesto voi kestää muutamasta minuutista tuntiin riippuen varmuuskopioitavien tietojen määrästä ja varmuuskopioinnin nopeudesta.

Elpyminen

Varmuuskopiointi on vasta ensimmäinen askel. Genie Timeline tarjoaa erittäin visuaalisen menetelmän tiedostojen palauttamiseksi "aikajananäkymällä".

Käynnistä palautusohjelma valitsemalla "Aikajana Explorer" Windowsin Resurssienhallinnan suosikkipalkista.

Vaihtoehtoisesti voit valita »Palauta aikajanalta» Genie-aikajanan ohjauspaneelista.

Kun Windows Explorer käynnistää palautuksen aikajanan, näet aikajanan osoiterivin alla. Tällä tavalla voit palata ajassa taaksepäin ja nähdä poistetut tiedostot ja kansiot sekä tiedostojen aiemmat versiot. Voit palauttaa minkä tahansa tiedoston tai kansion pikavalikosta.

Lopuksi voit myös napsauttaa »Näytä versiot» palauttaaksesi tiedoston aiemmat versiot.

Lisäominaisuudet

Vaikka perusasetukset ovat riittävät varmistamaan, että kaikki tiedot varmuuskopioidaan, on olemassa useita lisäasetuksia, joiden avulla voit säätää varmuuskopiota juuri haluamallasi tavalla.

Käynnistä määrityspaneeli valitsemalla Tiedosto> Asetukset.

Yleiset-välilehdellä voit ottaa päivitykset käyttöön ja poistaa ne käytöstä.

Windowsin Resurssienhallinnan Lisälaitteet-välilehti tarjoaa mahdollisuuden näyttää ja piilottaa tietyt tiedostot ja kansiot, erityisesti kyvyn näyttää ja piilottaa piilotetut tiedostot ja kansiot.

Automaattinen poissulkeminen -välilehden avulla voit sulkea pois tiettyjä tiedostoja ja kansioita, mukaan lukien "piilotetut tiedostot". Jätä tämä vaihtoehto valitsematta, jos haluat varmuuskopioida piilotetut tiedostot (kuten AppData-kansio). Itsensä poissulkemisen luettelo on erittäin hyödyllinen, mutta olen havainnut, että se ei aina toimi, joten ole varovainen, kun poistat kansioita.

Johtopäätös

Genie Timeline on vankka sovellus, joka tarjoaa nopean tavan varmuuskopioida kaikki tietosi. Ilmainen versio riittää useimmissa tapauksissa, mutta Home- ja Pro-versiot tarjoavat joitain etuja, mukaan lukien kyky salata ja pakata tietoja, mahdollisuus määrittää varmuuskopioiden tiheys, mahdollisuus poistaa tiedot automaattisesti, kun levy on täynnä, kyky luoda Smart Disaster Recovery -levy (hyödyllinen, kun tietokone on kaatunut kokonaan) ja monia muita toimintoja.

Henkilökohtaisesti aikajananäkymä on minulle hyödyllinen, kun haluan nähdä visuaalisesti palautettavat tiedot. On paljon helpompaa palata ajassa taaksepäin ja nähdä, mitkä tiedostot / kansiot olen aiemmin poistanut, ja palauttaa ne sitten. Tämä teki erityisesti Genie Aikajana oletusarvoiseksi varmuuskopiosovellukseksi.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

Go up