Google Authenticatorin käyttäminen Windows-tietokoneessa

Sen suosiosta huolimatta ei ole olemassa virallista Google-sovellusta Google Authenticatorin käyttämiseen Windows-tietokoneessa. On kuitenkin olemassa joitain kiertotapoja. Tämä opas näyttää Windows-käyttäjille useita tapoja käyttää Authenticatoria.

Googlen 2FA-koodin vieminen tietokoneellesi

Jos haluat käyttää Google Authenticatoria tietokoneellasi, luo "salainen koodi" Google Authenticatorille (Android | iOS). Tämä on alkukoodigeneraattori, jota käytetään Googlen kanssa toimivien koodien tekemiseen.

Suuntaa kohteeseen Google-tilin suojaussivu. Vieritä alas kohtaan Kuinka kirjaudut Googleen -osio ja valitse 2-vaiheinen vahvistus.

Jos Google tietää, että tiliisi on yhdistetty puhelin, se opastaa sinut puhelimen perusilmoituspalvelun määrittämiseen tarvittavien vaiheiden läpi. Lehdistö Aloittaa.

Kun olet suorittanut vaiheet, sinulla on mahdollisuus määrittää Authenticator-sovellus. Vaikka emme lataa varsinaista sovellusta, meidän täytyy teeskennellä, että saamme salaisen avaimen. Klikkaus Perustaa.

Lehdistö + Asenna todennus. Selaa kehotteita, kunnes se pyytää sinua skannaamaan QR-koodin. Napsauta koodin alla Etkö voi skannata sitä?

Etsi salainen avain ja kopioi se. Tämän kirjoitat kolmannen osapuolen sovelluksiin, kun he pyytävät avainta. Muista kuitenkin pitää se salassa. Jos joku muu saa nämä tiedot, hän voi käyttää niitä Google-tilillesi!

Nyt kun meillä on koodi, katsotaan, missä voimme käyttää sitä. Jätä Google-suojaussivu auki tietokoneellesi, jotta voit viitata siihen, kun määrität sovelluksen käyttämään Google Authenticatoria.

1. WinAuth

Jos olet huolissasi kolmannen osapuolen sovelluksen varastamisesta tai vuotamisesta koodisi, kokeile WinAuth. Sen tärkein veto on, että se on avoimen lähdekoodin sovellus, joka voidaan ladata tietokoneellesi. Koodiasi ei tallenneta pilveen muiden hakkerointia varten.

Kun WinAuth on käynnissä tietokoneellasi, lisää uusi Google-tili.

Kirjoita salainen koodisi Authenticator-sovelluksesta ja napsauta sitten Vahvista Authenticator -painiketta.

Katso koodia, joka on luotu alla Vahvista Authenticator -painiketta ja muista se myöhempää käyttöä varten. Palaa Googlen suojausasetussivulle, jossa salaisen koodin sisältävän ponnahdusikkunan pitäisi silti avautua. Lehdistö Seuraava.

Syötä WinAuthin luoma kuusinumeroinen koodi ja paina Vahvista.

Jos kaikki on tehty oikein, Google näyttää sinulle viestin, joka vahvistaa, että sovellus on määritetty onnistuneesti. Klikkaus OK tallentaaksesi muutokset Google-tilillesi.

Napsauta takaisin WinAuth-ikkunassa OK tallentaaksesi muutokset WinAuth-sovellukseen.

Heti kun klikkaat OKWinAuth avaa Suojaus ikkuna, jonka avulla voit asettaa salasanan WinAuthin tallentamien tiedostojen salaamiseksi. Tämä varmistaa, että kaikki luvaton käyttö estetään. Kirjoita salasana kahdesti ja napsauta OK tallentaaksesi muutokset.

Vaihtoehtoisesti voit asettaa WinAuthin salaamaan tiedostot niin, että sitä voidaan käyttää vain nykyisessä tietokoneessa, mutta salasanasuojauksen käyttö on paljon kannattavampaa.

Google Authenticatoria voidaan nyt käyttää Windows-tietokoneellasi WinAuthin avulla.

2. WinOTP Authenticator

WinOTP Authenticator on yksinomaan Windowsille, ja voit ladata sen suoraan Microsoft Storesta. Se on hyvä vaihtoehto Authylle, joka ei enää tue pöytätietokoneita, vain mobiililaitteita.

Klikkaa + -painiketta alareunassa lisätäksesi uuden palvelun.

Vaikka sovellus väittää voivansa lukea QR-koodeja, se ei toiminut niin hyvin minulle, mutta kokeile ehdottomasti, toimiiko se sinulle. Minulta se kesti useita yrityksiä.

Anna palvelun nimi, käyttäjätunnuksesi ja koodisi, niin olet valmis. Palvelun nimeksi ja käyttäjätunnukseksi voit valita haluamasi, mutta varmista, että pystyt erottamaan palvelut toisistaan.

3. 2 Factor Authenticator

2 Factor Authenticator tukee tällä hetkellä vain Google-, Microsoft-, LastPass- ja Facebook-tilejä, mutta se toimii hyvin Googlen autentikaattorina PC:llä.

paina + -kuvaketta alareunassa lisätäksesi uuden tilin. Anna tilille nimi, kuten "Google", ja anna sitten salainen avaimesi.

Voit myös käyttää kamerakuvaketta QR-koodin skannaamiseen, jos sellainen on saatavilla. Tämä toimi paremmin kuin WinOTP Authenticator - mutta ei täydellisesti.

4. GAuth Authenticator

Jos haluat käyttää Google Authenticatoria Windows-tietokoneen selaimessasi, kokeile GAuth Authenticatoria (Web | Chromen laajennus).

Lisää todentaja GAuthiin napsauttamalla oikeassa yläkulmassa olevaa kynää. Klikkaus Lisätä.

Anna tilin nimi (tässä tapauksessa "Google") ja salainen avain.

Usein Kysytyt Kysymykset

Voinko käyttää Google Authenticatoria tietokoneellani ja älypuhelimellani samanaikaisesti?

Joo. Sinun on kuitenkin käytettävä samaa koodia molemmissa laitteissa. Ihannetapauksessa sinun pitäisi määrittää puhelimen ja tietokoneen asetukset samanaikaisesti. Jos olet jo määrittänyt Google Authenticatorin yhdelle laitteelle, sinun on ehkä poistettava se käytöstä käyttämissäsi palveluissa ja otettava se uudelleen käyttöön uudella koodilla. Uuden koodin hankinnan aikana voit käyttää samaa koodia tietokoneellasi ja mobiililaitteellasi. Google ohjaa sinut prosessin läpimukaan lukien koodien varmuuskopiointi.

Muista, että jos et pidä Google Authenticatorista, on olemassa hyviä Authenticator-vaihtoehtoja.

Pitääkö minun aloittaa alusta aina, kun lisään Google Authenticatorin uuteen tietokoneeseen?

On olemassa temppu, joka tekee siirtymisestä uuteen tietokoneeseen helpompaa kuin Google Authenticatorin määrittäminen tyhjästä. Sinun on kuitenkin tehtävä tämä alkuasennuksen aikana.

Kun saat QR-koodit jokaiselle sivustolle, tulosta ne tai ota kuvakaappaus niistä tallentaaksesi ne myöhempää käyttöä varten. Muista nimetä jokainen koodi, jotta tiedät, mille sivustoille ne kuuluvat. Jos sinun on sitten määritettävä uusi tietokone Google Authenticatorin käyttöä varten, asenna valitsemasi sovellus tietokoneellesi ja lisää QR-koodisi. Se on nopeampaa, eikä 2FA:ta tarvitse poistaa tililtä.

Jos sinun on varmuuskopioitava tilien salasanat tietokonetta vaihtaessasi, lue, miten Google Password Manager toimii.

Miksi Google Authenticator on hyvä olla tietokoneellasi?

Vaikka monet palvelut haluavat käyttäjien luottavan pelkästään puhelimiinsa 2FA:ta varten, se ei ole mahdollista. Puhelimet hakkeroidaan, katoavat ja rikkoutuvat, joten sinulla ei ole pääsyä Google Authenticator -koodeihisi. Vaikka sinulle olisi vain lähetetty koodit tekstiviestinä, olet silti jumissa, jos et pääse käsiksi puhelimeesi. Kun käytät työpöytääsi, sinun ei tarvitse luottaa älypuhelimeesi päästäksesi tileille, jotka käyttävät 2FA:ta Google Authenticatorin kautta. Tietenkin tämä toimii vain vaihtoehtona, jos olet vain kirjautumassa sisään tileillesi, kun olet tietokoneen ääressä.

Indeksi
 1. Googlen 2FA-koodin vieminen tietokoneellesi
 2. 1. WinAuth
 3. 2. WinOTP Authenticator
 4. 3. 2 Factor Authenticator
 5. 4. GAuth Authenticator
 6. Usein Kysytyt Kysymykset
  1. Voinko käyttää Google Authenticatoria tietokoneellani ja älypuhelimellani samanaikaisesti?
  2. Pitääkö minun aloittaa alusta aina, kun lisään Google Authenticatorin uuteen tietokoneeseen?
  3. Miksi Google Authenticator on hyvä olla tietokoneellasi?

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Go up