Google paikannus: Näin löydät, suojaa ja tyhjennät Android-puhelimesi

Kadonnut Android-laite tai Wear OS -kello voidaan etsiä, lukita ja tyhjentää Paikanna laite -sovelluksella. Google-tili mahdollistaa sijainnin tallentumisen ja käyttöoikeudet ovat tärkeitä tietosuojan kannalta.

Etsi, lukitse ja tyhjennä kadonnut Android-laite tai toista äänimerkki

Android-laitteen tai Wear OS ‑kellon kadottamisen varalle on mahdollisuus etsiä, lukita ja tyhjentää laite etänä sekä toistaa siitä äänimerkki. Tämä toiminto on ensiarvoisen tärkeää mahdollisessa varkaus- tai kadotustilanteessa, sillä välittömät toimet voivat auttaa suojaamaan henkilökohtaisia tietojasi.

Paikanna laite ‐sovelluksen käyttö kadonneen laitteen löytämiseksi

Kadonnut Android-laite tai Wear OS ‑kello voidaan paikantaa käyttämällä Paikanna laite ‐sovellusta. Sovelluksen avulla voit auttaa vaikkapa ystävää löytämään, suojaamaan tai tyhjentämään kadonneen laitteen. Sovelluksen avulla laitteen sijainti voidaan näyttää kartalla, lukita etänä tai poistaa laitteesta kaikki tiedot, mikäli sitä ei voida turvallisesti palauttaa.

Google-tilin vaikutus kadonneen laitteen paikantamiseen

Kun laitteeseen on liitetty Google-tili, Paikanna laite -toiminto aktivoituu automaattisesti. Google-tilin kautta laite hyödyntää crowdsourcing-verkostoa ja sen salatut viimeaikaiset sijainnit tallentuvat, mikä auttaa löytämään kadonneita laitteita jopa ilman aktiivista internet-yhteyttä. Turvallisuuden varmistamiseksi laite hyödyntää verkostoja erityisesti vilkkailla alueilla, ja monimutkaiset asetukset varmistavat henkilökohtaisen tietoturvasi.

Sijainnin näkyvyys ja sen hallinta

Kun olet kirjautunut sisään laitteen ensimmäiselle aktivoituvalla tilille, näet laitteesi sijainnin ajantasaisesti. Laitteen viimeisin sijainti tulee näkyviin, jolloin voit helposti tarkastella, missä kadonnut laite viimeksi oli aktiivinen. Tämä ominaisuus on arvokas tuki, kun yrität paikallistaa kadonneen laitteesi.

Ominaisuudet kadonneen Android-laitteen hallinnassa

 • Kartalla näkyvä laitteen viimeisin sijainti.
 • Kartta-apu sisätiloissa suurissa rakennuksissa, kuten ostoskeskuksissa tai lentokentillä.
 • Reittiohjeiden saaminen kadonneen laitteen luokse Google Maps -sovelluksen kautta.
 • Mahdollisuus toistaa maksimiäänenvoimakkuuden äänimerkki myös silloin, kun puhelin on hiljaisella.
 • Tiedot verkon tilasta, akun kestosta ja laitteistotiedoista.

Luvat ja yksityisyysasetukset

Kadonneen laitteen paikantamiseen ja hallintaan kytkeytyvät luvat ovat olennaisia. Sovellus pyytää usein käyttöoikeuksia sijaintitietoihin sekä yhteystietoihin. Kameraan liittyvä oikeus voi olla tarpeen esimerkiksi etäkuvien ottamiseksi kadonneesta laitteesta. Jokainen käyttöoikeus auttaa paikantamaan laitteen tarkemmin ja suojaamaan sitä tehokkaammin.

Tekstin päivitystiedot

Päivitetty 2.4.2024

Indeksi
 1. Etsi, lukitse ja tyhjennä kadonnut Android-laite tai toista äänimerkki
  1. Paikanna laite ‐sovelluksen käyttö kadonneen laitteen löytämiseksi
  2. Google-tilin vaikutus kadonneen laitteen paikantamiseen
  3. Sijainnin näkyvyys ja sen hallinta
  4. Ominaisuudet kadonneen Android-laitteen hallinnassa
  5. Luvat ja yksityisyysasetukset
  6. Tekstin päivitystiedot

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Go up