Google-tilisi ja kaikkien sovellustietojen poistaminen

Kuinka poistaa Google-tilisi, mitä se tarkoittaa, mitä tietoja sinun on tallennettava ja mitkä palvelut voit poistaa käytöstä

On monia syitä, joiden vuoksi käyttäjä päättää poistaa tilinsä Google: ehkä tili ei ole enää käytössä tai haluamme käyttää uutta Android-puhelimessa tai muussa laitteessa. Jos vaihdoimme sitten iPhoneen ja siirsimme kaikki tiedot sinne, tuskin käytämme enää Google-tiliä, ellemme ole käyttänyt Gmailia pääsähköpostina töissä tai erilaisissa verkkopalveluissa.

Oli syy mikä tahansa voimme aina poistaa Google-tilinmutta on hyvä tietää, että jos muutat mieltäsi, sen palauttaminen voi olla mahdotonta, joten ennen kuin jatkat, mietitään asiaa ja tarkistetaan, emmekö todella käytä mitään Googlen palveluita.

Mitä Google-tilisi poistamiseen sisältyy?

poistamallaGoogle-tilit kaikki tilin tiedot ja sisältö, kuten sähköpostit, tiedostot, kalenterit ja valokuvat, poistetaan; i:tä ei voi enää käyttää Googlen palvelut jota yleensä käytät kyseisen tilin kautta (esim Gmail, Drive, kalenteri tai tavata) ja menetät pääsyn tilisi kautta ostettuun sisältöön ja tilauksiin YouTube tai Google Play näin tuhoutuvat maksulliset sovellukset, ostetut elokuvat, pelit, musiikki, kirjat tai aikakauslehdet.

Tästä syystä harkitse tarkkaan ennen kuin jatkat: ehkä olemme käyttäneet Google Drive -pilvitiliä ja jatkamalla peruutusta menetämme myös pilveen tallentamamme tiedostot.

Tarkista ja lataa tietosi

Ennen kuin poistatGoogle-tilit sinun on tarkistettava sen sisällä olevat tiedot ja lopulta ladattava ne, jotka haluat säilyttää. Jos käytät omaa osoitettasi Gmail verkkopankkia, sosiaalista mediaa tai joitakin sovelluksia varten sinun on lisättävä uusi sähköpostiosoite näitä palveluita varten. Sinun on tämän jälkeen päivitettävä tilisi palautustietosi välttääksesi ongelmia tulevissa tilin palautusyrityksissä.

Voit viedä ja ladata tietojasi tuotteista Google joita normaalisti käytät esim Sähköposti, Asiakirjat, Kalenteri, Kuva Ja Youtube videot ja luo arkisto tietojen säilyttämistä tai käyttöä varten toisessa palvelussa. Muista kuitenkin, että jos toimintoja pidetään riskialttiina, ne eivät välttämättä ole käytettävissä tai ne saattavat viivästyä tilisi suojaamiseksi.

Tarkemmin sanottuna tietojesi lataamiseksi sinun on ensin valittava ladattavaan arkistoon sisällytettävät tiedot vierailemalla tietojen lataamiseen omistetulla sivulla, ts. Google Takeouts.

Tältä sivulta i Googlen tuotteet missä tietoja on, valitaan automaattisesti. Jos haluat ladata vain osan tuotteen tiedoista, voit valita painikkeen Luettelo Kaikki tiedot sisältyvätja poista sitten valinta niiden tietojen vierestä, joita et halua sisällyttää.

Kun olemme valinneet, mitä Google-tilistä tallennetaan, meidän on tehtävä valita, missä säilytät arkiston kaikkine tiedoineenjotta voit käyttää sitä myöhemmin.

Sivun alareunassa voimme siis muokata arkiston muotoa ja päättää toimitustavan seuraavista:

  • Sähköpostilinkki latauksilla
  • Google Drive (toisesta Google-tilistä, jota emme poista)
  • Dropbox
  • Microsoft OneDrive
  • Laatikko

Valitsemme sitten pakatun tiedoston määränpään, valitsemme tiedostomuodoksi ZIP, varmistamme, että otat One arkisto käyttöön vientivaihtoehdoksi ja tarkistamme valitun menetelmän varmistaaksemme, onko tietomme sisältävä pakattu tiedosto ladattu tai lähetetty sähköposti.

Tililläsi olevien tietojen määrästä riippuen tämä prosessi voi kestää muutamasta minuutista muutamaan päivään. Useimmat käyttäjät saavat linkin arkistoon pyyntöpäivänä. Jos olet rekisteröitynyt osoitteessa edistynyt suojausohjelma, arkisto luodaan kahden päivän kuluttua pyynnön suorittamisesta. Tiedot, kuten sivun elementtejä, minun toimintaani, kuva tai asiakirjoja joita edelleen puhdistetaan, eivät sisälly arkistoon.

Jos etsimäsi tiedot eivät ole saatavilla näiden työkalujen kautta, voit lähettää tietojen käyttöpyynnön. Jos tiedot on poistettu Googlen arkistointijärjestelmistä, niitä ei voi enää palauttaa.

Poista Google-tilisi

Kun tietoja poistetaan, noudatetaan kohdassa kuvattua menettelyä Googlen tietosuojakäytäntö poistaaksesi ne kokonaan ja turvallisesti tililtäsi: Poistettu toiminta poistetaan välittömästi näkyvistä, eikä niitä enää käytetä Google-kokemuksesi personointiin. Sitten se aloittaa prosessin, jonka tarkoituksena on poistaa tiedot kokonaan ja turvallisesti Googlen tallennusjärjestelmistä.

Google-tilin poistamisen vertailukohta on sivu Peruuta palvelu tai Google-tilijosta löydämme pikakuvakkeet tilin poistamiseen, tietojen lataamiseen tai vain Google-palvelun poistamiseen.

Jatka painamalla -painiketta Poista tilisi ja noudatamme ohjattua menettelyä, joka johtaa tilin ja kaikkien siinä olevien tietojen täydelliseen peruuttamiseen. Menettelyssä on useita viestejä ja vaiheita, joita on noudatettava, joten voimme aina harkita uudelleen, kunnes annamme lopullisen komennon tilin peruuttamiseksi

Poista käytöstä vain jotkin Google-palvelut

Jos et halua poistaa koko Google-tilitjotkin siihen linkitetyt palvelut on mahdollista poistaa vain avaamalla edellisessä luvussa nähty sivu ja painamalla tällä kertaa kohdetta Poista palvelu.

Avautuvalla sivulla voimme molemmat ladata tarvitsemamme tiedot (painamalla Lataa tietosi) tai poista Google-palvelu, jota emme enää halua käyttää. Peruuttaaksemme meidän tarvitsee vain painaa roskakorikuvaketta poistettavan palvelun vieressä.

Kolmannen osapuolen sovellukset ja palvelut, joilla on pääsy Google-tilillesi

Jos haluat jakaa tietosi turvallisesti, Google antaa sinun valtuuttaa kolmannen osapuolen sovelluksia ja palveluita käyttämään omia osiasi Google-tilit. Voimme esimerkiksi pyytää pääsyä Google-kalenteri sekä ai Yhteystiedot ehdottaa ystäviä, joiden kanssa tavata, ja tapaamisaikoja.

Jos haluat tarkistaa kolmannen osapuolen tilin (ja Google-tiliin yhdistettyjen tilien) käyttöoikeuden, vie meidät osioon Google-tilisivun suojaus.

Jatka valitsemalla valikot Kirjaudu sisään Googlella tai Linkitetyt tilit, valitse yhdistetty sovellus tai palvelu ja poista se. Jos poistat tilin käyttöoikeuden kolmannen osapuolen sovellukseen tai palveluun, kyseinen sovellus tai palvelu saattaa silti säilyttää tiedot, jotka annoit kirjautuessasi sisään Google-tilit.

Poista Google-tili puhelimestasi

Jos meillä on Android-puhelin, jossa on Google-tili, jota emme käytä tai haluamme vaihtaa, voimme poistaa sen nopeasti avaamalla sovelluksen asetuksetvie meidät valikkoon Tilit ja synkronointipainamalla tiliä Google ja klikkaa pohjaa Lisää -> Poista tili.

Jos sen sijaan meillä on iPhone, voimme poistaa Google-tilin (käytetään Gmailiin tai yhteystietojen synkronointiin) avaamalla sovelluksen asetuksetpainamalla valikkoa Yhteystiedot tai Mailpainamalla kohdetta Tilitvalitsemalla poistettavan Google-tilin ja painamalla lopuksi Poista tili.

Palauta poistettu tili

Jos poistamme sinun Google-tilit vahingossa tai harkinnan jälkeen se saattaa silti olla mahdollista palauttaa, mikäli aikaa ei ole kulunut liikaa. Kun palautat tilisi, voit käyttää sitä uudelleen Gmail, Google Play ja muille Googlen palvelut.

hakemaanGoogle-tilit kysytään muutama kysymys sen varmistamiseksi, että tili on sinun; on vastattava mahdollisimman tarkasti. Jos tilisi palautetaan, sinun on luotava salasana, jota et ole vielä käyttänyt sen kanssa.

Google-tilin palauttamiseksi voimme myös lukea oppaamme aiheesta kuinka palauttaa pääsy Googleen ongelmatilanteissa.

Johtopäätökset

Päätös kokonaan peruuttaa Google-tili on ehdottoman henkilökohtainen, mutta sitä kannattaa punnita huolellisesti: Google-palvelut ovat jo niin välttämättömiä, että niistä voi olla vaikea luopua kevyesti. Jos meillä on jokin palvelu, josta emme pidä poistamme vain ongelmallisen Google-palvelun tai vaihtoehtoisesti peruutamme Google-tilin yhdistämisen kolmannen osapuolen tileihin, jotta voimme edelleen käyttää Google-tiliä olennaisiin palveluihin (Gmail ennen kaikkea).

Pyydämme sinua lukemaan oppaamme aina Google-tilillä miten luodaan Google-tili lapsille ja lapsille ee päälle kuinka tallentaa tunnistetiedot Google-tilille.

Jos meillä on ollut tietoturvaongelmia tai luvattomia tunkeutumisia, voimme myös lukea artikkelimme aiheesta kuinka aktivoida kaksivaiheinen todennus tärkeimmillä sivustoilla.

Indeksi
  1. Mitä Google-tilisi poistamiseen sisältyy?
  2. Tarkista ja lataa tietosi
  3. Poista Google-tilisi
  4. Poista käytöstä vain jotkin Google-palvelut
  5. Kolmannen osapuolen sovellukset ja palvelut, joilla on pääsy Google-tilillesi
  6. Poista Google-tili puhelimestasi
  7. Palauta poistettu tili
    1. Johtopäätökset

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Go up