Hae selaimesi kirjanmerkeistä Spotlightista Macissa

Onko sinulla monia selaimen kirjanmerkkejä Firefoxissa ja/tai Google Chromessa? Jos näin on, saatat etsiä helppoa tapaa etsiä niitä Macissasi – kuten voit tehdä Safarin kirjanmerkeillä. Tämä opetusohjelma opastaa sinua tuomaan saman mukavuuden muihin kuin Safari-selaimiin.

Ota kirjanmerkkihaku käyttöön Spotlightissa

Spotlight-haku on jo integroitu Safari-kirjanmerkkeihin heti käyttöönoton jälkeen. Tuo Spotlight esiin painamalla Cmd + Space, kirjoita ainakin osa kirjanmerkkisi otsikosta, niin kirjanmerkki tulee kätevästi näkyviin hakutuloksiin.

Se ei välttämättä toimi niin sujuvasti kuin odotit, joten sinun on ehkä tarkistettava Spotlight-asetukset, jos et näe Safari-kirjanmerkkejäsi hakutuloksissa.

Avaa Järjestelmäasetukset napsauttamalla Apple-logoa näytön vasemmassa yläkulmassa ja valitsemalla sitten Järjestelmäasetukset. Navigoi kohtaan Siri & Spotlight kategoria. Vieritä alaspäin, kunnes näet Hakutulokset -osio ja varmista, että Verkkosivustot luokka tarkistetaan.

Kun olet tehnyt tämän, kokeile Spotlight-hakua uudelleen painamalla Cmd + välilyönti ja kirjoittamalla osa kirjanmerkin otsikosta. Jos kaikki on määritetty oikein, Safari-kirjanmerkkisi pitäisi näkyä hakutuloksissa.

Hyvä tietää: voit mukauttaa Safaria edelleen hyödyntämään Macin hyödyllisiä ominaisuuksia.

Aseta Firefoxin tai Chromen kirjanmerkit Spotlightin saataville

Valitettavasti Spotlight ei näytä kirjanmerkkejä, jotka on tallennettu kolmannen osapuolen verkkoselaimiin, kuten Firefox ja Chrome. Tehokkain ratkaisu on tuoda kirjanmerkit näistä selaimista Safariin. Seuraavien vaiheiden noudattaminen tekee niistä haettavissa Spotlightin kautta.

Avaa Safari, siirry kohtaan Tiedosto valikosta näytön vasemmassa yläkulmassa, siirry kohtaan Tuo osoitteesta alivalikosta ja tuodaanko kirjanmerkit Chromesta, Firefoxista tai muusta verkkoselaimesta.

Määritä, mitä haluat tuoda, ja aloita tuonti napsauttamalla Tuonti -painiketta.

Jos käytät verkkoselainta, jonka kirjanmerkkejä ei voi tuoda suoraan edellä mainitulla menetelmällä, voit kiertää tämän muutaman lisävaiheen avulla. Sinun on ensin vietävä kirjanmerkkisi HTML-tiedostoon. Tässä esimerkissä käytämme Microsoft Edgeä:

Käynnistä Microsoft Edge, napsauta kolmea vaakasuuntaista pistettä oikeassa yläkulmassa ja valitse Suosikit. Napsauta kolmea vaakasuuntaista pistettä Suosikit-ponnahdusikkunassa ja valitse Vie suosikkeja vaihtoehto.

Valitse sopiva sijainti Microsoft Edge -kirjanmerkeille ja napsauta Tallentaa. Kun olet tallentanut kirjanmerkkisi HTML-tiedostona, voit jatkaa niiden tuomista Safariin. Avaa Safari, siirry kohtaan Tiedosto valikosta, valitse Tuo kohteesta -> Kirjanmerkit HTML-tiedosto.

Siirry sijaintiin, johon tallensit vietyjen kirjanmerkkien HTML-tiedoston, valitse se ja napsauta Tuonti.

Avaa Kirjanmerkit valikosta, valitse Muokkaa kirjanmerkkejä -vaihtoehto ja tarkista, että juuri tuodut kirjanmerkit näkyvät luettelossa.

Kärki: jos haluat, että kirjanmerkit ovat käytettävissä miltä tahansa laitteelta, tallenna ne pilveen käyttämällä työkalua, kuten Bookmark Ninja tai Sadepisara.

Vaihtoehto: Hae kaikista selaimen kirjanmerkeistä Raycastilla

Vaikka Safari-tuontimenetelmä on luotettava tapa tehdä kirjanmerkeistäsi Spotlight-ystävällisiä, siinä on yksi suuri käytettävyyspuute: Firefoxissa tai Chromessa lisäämäsi uudet kirjanmerkit eivät synkronoidu automaattisesti Safariin, mikä tarkoittaa, että ne eivät ole heti haettavissa Spotlightin kautta. Sinun on toistettava tuontiprosessi ajoittain, jotta kaikki pysyy ajan tasalla.

Onneksi on olemassa useita tehokkaita kolmannen osapuolen vaihtoehtoja, ja Raycast on parhaiden joukossa lukuisten laajennustensa, kuten selaimen kirjanmerkkien, ansiosta. Tämä laajennus hakee kirjanmerkit Safarista ja Chromesta, Bravesta, Edgestä, Firefoxista ja Vivaldista, mikä tekee niistä kaikista heti haettavissa yksinkertaisella pikanäppäimellä. Asenna se noudattamalla näitä ohjeita:

Vieraile Raycastin verkkosivusto ladataksesi sovelluksen. Avaa ladattu .dmg-tiedosto, vedä Raycast Sovellukset-kansioon, käynnistä se ja suorita alkuasetusprosessi.

Asenna Selaimen kirjanmerkit -laajennus Raycast Storesta. Kutsu Raycast painamalla ⌥ + välilyönti, kirjoittamalla "search browser bookmarks" ja painamalla Enter.

Kirjoita etsimäsi kirjanmerkki ja anna Raycastin löytää se puolestasi.

Myös hyödyllistä: jos et ole varma, sopiiko Raycast sinulle, katso tämä kattava vertailu Raycastin ja Alfredin, toisen pätevän ja suositun Spotlight-korvikkeen, välillä.

Johtopäätös

Vaikka Spotlight tarjoaa nopean tavan etsiä Safari-kirjanmerkkejä Macissa, se ei sovellu niille, jotka luottavat kolmannen osapuolen verkkoselaimiin, kuten Chrome ja Firefox. Ratkaisuja on kuitenkin olemassa: voit joko tuoda kirjanmerkkejä manuaalisesti Safariin tai valita kolmannen osapuolen sovellukset, kuten Raycast, jotka tarjoavat saumattomamman ja kattavamman hakukokemuksen eri selaimilla.

Kaikki kuvat ja kuvakaappaukset David Morelo.

Indeksi
  1. Ota kirjanmerkkihaku käyttöön Spotlightissa
  2. Aseta Firefoxin tai Chromen kirjanmerkit Spotlightin saataville
  3. Vaihtoehto: Hae kaikista selaimen kirjanmerkeistä Raycastilla
  4. Johtopäätös

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Go up