Hallitse iCloud-tallennustilaa ja erot laitteen varastoinnissa

iCloud tilin määrittäessäsi saat 5 gigatavua ilmaista tallennustilaa henkilökohtaisten tietojen, kuten yhteystietojen ja dokumenttien, synkronointiin. Huijausviestejä liikkuu, ole valpas.

Määrittäessäsi iCloudin saat automaattisesti 5 gigatavua tallennustilaa

Kun määrität iCloud-tilisi, saat automaattisesti käyttöösi 5 gigatavua ilmaista tallennustilaa. Tämä tila mahdollistaa henkilökohtaisten tietojen, kuten yhteystietojen, kalenterin ja muistiinpanojen synkronoinnin.

Voit käyttää tallennustilaa

Tallennustilaa voi hyödyntää monipuolisesti tallentamaan esimerkiksi iCloud-varmuuskopiot, iCloud-kuvat, iCloud-videot ja dokumentit iCloud Driveen kautta. Kaikki tiedot pysyvät ajan tasalla kaikilla laitteillasi.

Tallennustilan tarkistus

ICloud-tallennustila ja sen täyttöaste on helppo tarkistaa suoraan laitteen Asetukset-valikosta tai iCloud.com-verkkosivustolta.

Tilaa loppumassa

Kun tallennustila on loppumassa, voit vapauttaa tilaa tai hallita sitä päivittämällä iCloud-tilauksesi iCloud+-versioon, joka tarjoaa enemmän tilaa.

Epävarmuus tallennustilan erosta

Monet ovat epävarmoja laitteen tallennustilaa ja iCloud-tallennustilaa koskevien eroavaisuuksien suhteen. Ne ovat kuitenkin kaksi erillistä tilaa, jotka toimivat eri tavoilla.

Mitä eroa on laitteen tallennustilalla ja iCloud-tallennustilalla

 • Laitteen tallennustila viittaa Apple-laitteen, kuten iPhone, iPad tai Macin sisäiseen tallennustilaan, jonne voit tallentaa sovelluksia, musiikkia, kuvia ja muita tiedostoja.
 • ICloud-tallennustila sijaitsee pilvessä ja synkronoi sisältöä, kuten kuvat ja tiedostot, eri Apple-laitteetten välillä.

Laitteen tallennustilan tarkistaminen iPhonessa tai iPadissa

Voit tarkastella iPhone-tallennustilaa tai iPad-tallennustilaa helposti Asetukset-appin kautta. Sieltä löydät kohdan Yleiset, josta näet tallennustilan määrän ja voit hallita sitä.

Laitteen tallennustilan tarkistaminen Macissa

MacOS Venturan ja macOS Monterey käyttäjät voivat tarkistaa tallennustilan määrän Omenavalikkon kautta siirtymällä Järjestelmäasetukset-kohtaan ja sieltä Tallennustilaan.

ICloud-tallennustilan tarkistaminen iPhonessa tai iPadissa

ICloud-tallennustila ja sen käyttö on nähtävissä Asetukset-appissa valitsemalla ensin iCloud ja sitten Hallitse tilin tallennustilaa.

ICloud-tallennustilan tarkistaminen Macissa

Mac-käyttäjät voivat tarkistaa iCloud-tallennustilan menemällä Omenavalikkoon ja valitsemalla Järjestelmäasetukset, sitten Tallennustila ja lopuksi iCloud.

Huomioi iCloud-huijaukset

Valitettavasti iCloud-huijaukset ovat yleistyneet, ja Suomessakin on raportoitu tapauksia, joissa huijarit yrittävät lakaista yli Apple käyttäjiä vaarallisilla sähköpostiviesteillä. Huijausviestit saattavat uhata poistaa käyttäjien tietoja, kuvia tai viestejä, jos he eivät maksa lisää tallennustilaa.

Muistutamme olemaan varovaisia ja tarkistamaan sähköpostin aitous ennen linkkeihin klikkaamista tai maksutietojen antamista. Huijausviestit yleensä paljastuvat epäilyttävästä suomen kielestä, kirjoitusvirheistä ja asiayhteydestä poikkeavista pyynnöistä.

Jos olet vahingossa maksanut huijausviestin perusteella, ota välittömästi yhteyttä pankkiisi tehdäksesi kortin kuoletuksen ja tee rikosilmoitus poliisille. Muista, että Apple ei koskaan pyydä henkilökohtaisia tai maksutietoja sähköpostitse.

Indeksi
 1. Määrittäessäsi iCloudin saat automaattisesti 5 gigatavua tallennustilaa
  1. Voit käyttää tallennustilaa
  2. Tallennustilan tarkistus
  3. Tilaa loppumassa
  4. Epävarmuus tallennustilan erosta
 2. Mitä eroa on laitteen tallennustilalla ja iCloud-tallennustilalla
  1. Laitteen tallennustilan tarkistaminen iPhonessa tai iPadissa
  2. Laitteen tallennustilan tarkistaminen Macissa
  3. ICloud-tallennustilan tarkistaminen iPhonessa tai iPadissa
  4. ICloud-tallennustilan tarkistaminen Macissa
 3. Huomioi iCloud-huijaukset

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Go up