Hälytyksen asettaminen Macissa: 4 yksinkertaista menetelmää

Hälytyksen asettaminen iOS- tai Android-älypuhelimeen on aina kätevämpää. Mutta jos sinulla ei ole muuta vaihtoehtoa ja haluat käyttää Macia hälytykseen, prosessi ei voisi olla yksinkertaisempi – etenkään macOS Ventura. Tämä opas opastaa sinua määrittämään hälytyksen Macissa esiasennetun ohjelmiston avulla, jos käytät macOS Venturaa. Meillä on myös vaihtoehtoja alkuperäisille sovelluksille, jos käytät vanhempia macOS-versioita.

1. Kellosovelluksen käyttäminen macOS Venturassa

Apple lisäsi Kello-sovelluksen Maciin macOS Venturan julkaisun myötä. Sovellus tuntuu erittäin tutulta, jos käytät iPhonea, koska käyttöliittymä on samanlainen. Sen lisäksi, että se on monialuekello, se voi olla myös herätyskello, ajastin ja sekuntikello.

Herätyksen asettaminen Macin Kello-sovelluksella:

 1. Käynnistä Kello-sovellus Launchpad- tai Sovelluksista. Napsauta ylävalikkopalkissa "Hälytys" -välilehteä.
 1. Napsauta plusmerkkiä (+) -painiketta sovelluksen oikeassa yläkulmassa.
 1. Aseta haluamasi herätysaika näppäimistölläsi. Voit myös määrittää hälytykselle nimen, valita hälytysäänen ja saada sen toistumaan tiettyinä viikonpäivinä.
 1. Kun olet tyytyväinen asetuksiin, napsauta "Tallenna".

Kun hälytys soi, saat ilmoituksen oikeaan yläkulmaan ja kuulet hälytyksen. Voit torkkua tai pysäyttää hälytyksen sieltä. Hälytykset toimivat vain macOS:ssä, jos laitteesi on hereillä, joten älä sulje MacBookin kantta. Lisäksi, jos Mac on liitetty kaiuttimeen, hälytysääni reititetään uudelleen siihen.

Kärki: PC:llä? Tutustu macOS:n asentamiseen VirtualBoxiin, jotta pääset käyttämään Mac-kohtaisia ​​suosikkiominaisuuksiisi.

2. Muistutukset-sovelluksen käyttäminen

Tietenkin, jos et voi päivittää macOS Venturaan, joudut tietysti tyytymään vaihtoehtoihin Kello-sovellukselle. Yksi vaihtoehto on käyttää Muistutukset-sovellusta. Se ei ole varsinaisesti hälytys, mutta se on tarpeeksi hyvä yksinkertaisiin muistutuksiin ja voi silti toimia ilmoituksena, joka lähettää sinulle ping-kutsuja.

Voit käyttää sitä hälyttimenä seuraavasti:

 1. Avaa Muistutukset sovellus Macissasi.
 1. Napsauta plusmerkkiä (+) -kuvaketta oikeassa yläkulmassa asettaaksesi uuden muistutuksen manuaalisesti. Voit myös käyttää Command + N -pikanäppäintä.
 1. Napsauta Info (i) -kuvaketta ja lisää otsikko muistutukselle.
 1. Varmista, että "Päivänä" ja "Aika kerrallaan" Muistuta minua -vaihtoehdot ovat käytössä, ja aseta sitten päivämäärä ja aika, jolloin se toimii hälytyksenä.
 1. Vaihtoehtoisesti voit määrittää tietyn sijainnin muistutuksen käynnistämiseksi.

Kun aika on oikea, Muistutukset-sovellus hälyttää sinua ponnahdusikkunalla sekä äänimerkillä.

Tiedoksi: lisää vaihtoehtoja Macissa käyttämällä ääniohjausta.

3. Sirin käyttäminen

Jos käytät macOS Venturaa tai uudempaa, voit pyytää Siriä asettamaan hälytyksen puolestasi. Voit esimerkiksi pyytää Siriä asettamaan herätyksen klo 17.00 ja olet valmis.

Tämä ei tietenkään toimi, jos käytät macOS Montereyä tai vanhempia, koska näissä versioissa ei ole Kello-sovellusta. Pyydä siinä tapauksessa Siriä asettamaan muistutus oletusarvoiseen Muistutukset-sovellukseen tai luo tapahtuma sen sijaan alkuperäiseen Kalenterit-sovellukseen.

Ennen kuin teet sen, varmista, että Siri on käytössä Macissasi. Siirry kohtaan "Järjestelmäasetukset -> Siri & Spotlight". "Ask Siri" -kytkimen tulee olla käytössä.

Kun Siri on käytössä, voit käyttää sitä muistutuksen asettamiseen. Voit esimerkiksi kutsua Sirin ja sanoa: "Muistuta minua soittamaan Jasonille tänään klo 14." Voit myös käyttää Kalenteri-sovellusta samalla tavalla kertomalla Sirille, että haluat lisätä uuden tapahtuman kalenteriisi. Se pyytää sinua määrittämään tapahtuman päivämäärän, kellonajan ja nimen.

Hyvä tietää: Siri pystyy moneen asiaan! Itse asiassa voit etsiä iPhonesi tai iPadisi Sirin avulla, jos olet kadottanut sen.

4. Kolmannen osapuolen sovelluksen tai verkkosivuston käyttäminen

Jos sinusta tuntuu, että muistutuksen asettaminen ei ole yhtä tehokas kuin herätys, voit käyttää kolmannen osapuolen sovellusta, kuten herätysaikaa. Kuten nimestä voi päätellä, sen avulla voit asettaa hälytyksen Mac-tietokoneellesi. Aseta hälytys Mac-tietokoneellesi noudattamalla näitä ohjeita:

 1. ladata Herätysaika Mac App Storesta.
 1. Avaa sovellus ja aseta hälytyksen aika oikealla olevasta valikosta.
 1. Valitse ”Ääni”-valikosta hälytysääni ja säädä hälytyksen äänenvoimakkuus.
 1. Jos otat "Fade" käyttöön, hälytys voimistuu asteittain.
 1. Kun hälytys soi, voit napsauttaa mitä tahansa sovelluksen kohtaa torkkuaksesi sen ja pysäyttää hälytyksen kokonaan napsauttamalla uudelleen.

Vaikka Wake Up Time toimii hyvin, siitä puuttuu ajastin ja sekuntikello. Jos tarvitset näitä ominaisuuksia, sinun on parempi käyttää online-työkalua, kuten vClock.

Sen avulla voit lisätä tarran, muuttaa fontin kokoa ja väriä ja jopa käyttää Dark Mode -tilaa. Mikään näistä ominaisuuksista ei ole käytettävissä herätysajan kanssa. Voit myös asettaa hälytyksen, siirtyä koko näytön tilaan ja torkkua.

Kärki: käytätkö Android-laitetta? Katso 5 parasta Android-herätyskellosovellusta herättämään sinut.

Usein Kysytyt Kysymykset

Voinko mukauttaa hälytyksen ääntä Macissani?

Voit muuttaa hälytyksen ääntä valitsemalla toisen äänen Kello-sovelluksessa. Valitse muokattava hälytys ja napsauta Ääni-valikkoa valitaksesi toisen äänen. Voit myös valita mukautetun kappaleen Apple Music -kirjastostasi.

Voinko asettaa toistuvia hälytyksiä Macissani?

Kyllä, voit asettaa toistuvia hälytyksiä Macissa Kello-sovelluksella tai kolmannen osapuolen hälytyssovelluksilla. Valitse vain vaihtoehto toistaaksesi hälytyksen haluttuina päivinä tai aikaväleinä.

Synkronoidaanko hälytykset kaikkien Apple-laitteiden välillä?

Niin kauan kuin iCloud on käytössä, kaikki valokuvasi, kalenteritapahtumasi ja muistutuksesi synkronoidaan Apple-laitteidesi välillä. Hälytykset ovat kuitenkin poikkeus tässä. Ne on asetettu laitekohtaisesti, mikä tarkoittaa, että iPhonesi hälytys ei häiritse sinua Macissa.

 

Indeksi
 1. 1. Kellosovelluksen käyttäminen macOS Venturassa
 2. 2. Muistutukset-sovelluksen käyttäminen
 3. 3. Sirin käyttäminen
 4. 4. Kolmannen osapuolen sovelluksen tai verkkosivuston käyttäminen
 5. Usein Kysytyt Kysymykset
  1. Voinko mukauttaa hälytyksen ääntä Macissani?
  2. Voinko asettaa toistuvia hälytyksiä Macissani?
  3. Synkronoidaanko hälytykset kaikkien Apple-laitteiden välillä?

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Go up