Hälytysten poistaminen käytöstä kokonaan Windows 10: ssä

Oletko koskaan asettanut tietokoneesi nukkumaan, vain saadaksesi myöhemmin tietää, että se on "maagisesti" herännyt? Ehkä heräät huomaamaan, että tietokoneesi on käynnistynyt itsestään uudelleen tai että olet jopa saanut sen heräämään. Tähän voi olla muutama syy, mukaan lukien hiiren osuminen vahingossa ja tietokoneen herääminen.

Joskus kuitenkin ryhdytään kaikkiin varotoimiin sen varmistamiseksi, että tietokone ei mene vahingossa lepotilasta, mutta vain havaitaan, että se on vielä heräämässä. Ei vain sitä, mutta voit jatkuvasti herätä tiettynä päivänä tai joka päivä tiettynä ajankohtana. Jos näin tapahtuu, syyllinen on todennäköisesti herätys.

Indeksi
  1. Mikä on herätyskello?
  2. Hälytysten poistaminen käytöstä
  3. Syvä uni

Mikä on herätyskello?

Joillakin palveluilla ja ohjelmistoilla on ylläpito- tai päivitystehtäviä, jotka ne haluavat suorittaa säännöllisesti. Tätä varten he asettavat tietyn ajanjakson prosessin aktivointia varten. Tämä voi vaihdella kuukausittaisesta toiminnasta johonkin, joka tehdään joka päivä tiettynä ajankohtana. Käyttämällä Windowsin ohjelmointiominaisuuksia kehittäjät voivat varmistaa, että heidän sovelluksensa ovat omavaraisia.

Jos tehtävälle varattu aika saapuu ja tietokone on odotustilassa, ohjelmisto ei voi suorittaa tehtäväänsä. Se siirretään yleensä seuraavaan sopivimpaan ajankohtaan toimia varten. Kehittäjillä on kuitenkin myös pääsy herätysajastimiin, jotka auttavat varmistamaan tehtävän suorittamisen sovittuna aikana. Kun on aika herättää työ ja tietokone on pidossa, herätysajastin voi kehottaa tietokonetta heräämään lepotilasta, jotta se voi suorittaa ajoitetun työn. Herätysajastimet eivät kuitenkaan koskaan saa tietokonetta käynnistymään kokonaan.

Vaikka tämä voi olla hyödyllinen työkalu joillekin, se voi olla suuri hässäkkä toisille. Tämä pätee erityisesti, jos tietokone ei ole lepotilassa pitkän käyttämättömyyden jälkeen. Tuloksena on, että tietokone herää itsestään, tekee työnsä ja pysyy hereillä, kunnes käsket manuaalisesti mennä takaisin nukkumaan.

On olemassa muutama vaihtoehto herätysajastimen tunnistamiseksi ja poistamiseksi käytöstä, kuten tapahtumalokien tarkastelu, aikataulun läpi käyminen tai powercfg -lastwake kirjoittaminen edeltävään komentoon, kun tietokone on siirretty lepotilasta. Jos kuitenkin ajatus tietokoneesi elpymisestä itsestään ei tyydytä sinua, Windowsissa on mahdollisuus poistaa kaikki herätysajastimen ominaisuudet käytöstä kokonaan. Tämä estää nykyisiä ja tulevia herätysajastimia käynnistämästä tietokonetta ilman lupaasi.

Hälytysten poistaminen käytöstä

Joten, jos et halua, että tietokoneesi herää ilman lupaa, kuinka voit poistaa tämän ominaisuuden käytöstä?

1. Napsauta hiiren kakkospainikkeella Käynnistä-painiketta ja valitse Ohjauspaneeli.

2. Jos käytät pienen tai suuren kuvakkeen näkymää, voit napsauttaa "Virranhallinta-asetukset" täällä. Jos käytät kategorianäkymää, sinun on napsautettava "Laitteisto ja äänet", ennen kuin napsautat "Virranhallinta-asetukset".

3. Täällä näet luettelon virrankäyttösuunnitelmista. Etsi se, jonka vieressä on valintanapissa oleva piste; tämä on käyttämäsi suunnitelma. Napsauta suunnitelman oikealla puolella "Muuta suunnitelman asetuksia".

4. Napsauta "Muuta virran lisäasetuksia".

5. Laajenna suunnitelman asetuksissa "Lepotila" ja sitten "Salli herätysajastin". Poista täältä kaikki vaihtoehdot käytöstä sammuttaaksesi sekä järjestelmän herätysajastimet että muut tietokoneellesi asennetut jatkossa. Jos käytät kannettavaa tietokonetta, saatat nähdä tämän vaihtoehdon muunnelmia sen mukaan, onko se akulla vai kytketty. Aseta molemmat asetukseksi "Pois", jos et halua, että kannettava tietokone herää unesta yksin.

Järjestelmän mitään herätysajastinta ei voi nyt aktivoida millään tavalla. Se on paljon helpompaa kuin ajoitetun työn etsiminen!

Syvä uni

Herätyskellot voivat olla todellinen päänsärky. Vaikka virheellisen ajastimen havaitsemiseksi on olemassa tapoja, voit poistaa ne kaikki käytöstä, jos et pidä ajatuksesta ohjelmiston herättämisestä tietokoneesi ilman lupaa.

Oletko koskaan kärsinyt helisevästä herätyskellosta? Kerro meille alla!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Go up