Henkilökohtaisen äänen luominen iOS 17:ssä tai macOS Sonomassa

Personal Voice on tekoälyllä toimiva puheen esteettömyystyökalu, jonka avulla käyttäjät voivat luoda ja säilyttää synteettisen äänen, joka heijastaa heidän omaansa. Se on suunnattu niille, joilla on riski menettää ääni esimerkiksi amyotrofisen lateraaliskleroosin (ALS) vuoksi. Tämä ominaisuus integroituu alkuperäisten ja kolmannen osapuolen apusovellusten kanssa, mikä varmistaa, että käyttäjät säilyttävät ainutlaatuisen ääni-identiteettinsä aputekniikoiden käytön aikana. Tämä opas näyttää, kuinka voit luoda henkilökohtaisen äänen sekä iOS 17:ssä että macOS Sonomassa.

Kärki: opi päivittämään iOS 17:ään turvallisesti.

Kuinka luoda henkilökohtainen ääni

Personal Voice on uusi lisäys Applen esteettömyysominaisuuksiin, joita vammaiset voivat käyttää Maceissa, iPhoneissa ja iPadeissa.

Henkilökohtaisen äänen luomiseksi sinua pyydetään lukemaan 150 satunnaisesti valittua lausetta. Tämä tallennusistunto kestää noin 15 minuuttia. Kun laite on tallennettu, se käsittelee sen. Se voidaan tehdä yön yli, jos se on yhdistetty Wi-Fi-verkkoon ja virtalähteeseen.

Voit luoda henkilökohtaisen äänen seuraavilla laitteilla, kunhan niissä on vähintään iOS 17, iPadOS 17 tai macOS Sonoma:

 • iPhone 12 tai uudempi
 • iPad Pro 12,9 tuumaa (5. sukupolvi) tai uudempi
 • iPad Pro 11-tuumainen (3. sukupolvi) tai uudempi
 • iPad Air (5. sukupolvi)
 • Mac Apple Siliconilla

Voit luoda useita ääniä jokaiselle laitteelle, mutta ominaisuus on tällä hetkellä saatavilla vain englanniksi.

iPhonessa ja iPadissa

Luo henkilökohtainen ääni iOS 17:ssä tai iPadOS 17:ssä noudattamalla alla olevia ohjeita.

Mene asetukset -> Esteettömyys -> Henkilökohtainen Ääni. Napauta Luo henkilökohtainen ääni.

Anna salasanasi, Touch ID tai Face ID. Seuraa näytön tietoja ja napauta Jatkaa. Anna äänellesi nimi ja napauta Jatkaa.

Sinun on tehtävä nopea näytetallennus taustamelun arvioimiseksi ennen 150 lauseen tallentamista. Napauta Kuunnella arvioida tallenteen laatua. Jos kuulet taustamelua, etsi hiljaisempi tallennuspaikka. Valitse Jatkaa edetä.

Oletuksena laitteesi jatkaa seuraavaan lauseeseen, ellet muuta sitä. Napauta Jatkuva tallennusja vaihda muotoon Pysähdy jokaiseen lauseeseen äänittää omaan tahtiisi.

Napauta Tauko -painiketta milloin tahansa ja Toista -painiketta tallentaaksesi lauseen uudelleen. Voit myös napauttaa Esikatselu kun tallennus keskeytetään, jotta laite lukee lauseen ennen sen nauhoittamista. Lyö Takaisin -painiketta yläreunassa, jotta voit tarkistaa aikaisempien lauseiden tallennukset ja toistaa ne, jos et ole tyytyväinen.

Pysäytä milloin tahansa napauttamalla Tehty tai sulkemalla Asetukset-sovelluksen. Aloita tallennus uudelleen siitä, mihin jäit Esteettömyys -> Henkilökohtainen ääni. Napauta Henkilökohtainen äänianna salasanasi, Touch ID tai Face ID ja aloita tallennus uudelleen noudattamalla näytön ohjeita.

Kun olet valmis, sinun on ladattava ja lukittava iPhone, jotta voit aloittaa äänen luontiprosessin. Seuraa sen edistymistä tallennetussa Personal Voicessa.

Kärki: Lue lisää Face ID:n määrittämisestä iPhonessa.

Macillasi

Aloita henkilökohtaisen äänen luominen siirtymällä osoitteeseen Järjestelmäasetukset. Valitse Esteettömyys sivupalkissa. Alla Puheklikkaus Henkilökohtainen ääni -> Luo henkilökohtainen ääni.

Anna salasanasi tai Touch ID ja aloita tallennus noudattamalla näytön ohjeita. Anna nimi henkilökohtaiselle äänellesi.

Tarkista sijaintisi taustamelu ennen kuin jatkat. Napsauta punaista pistettä keskellä ja lue näkyvä lause.

Lue laitteesi läpi Tallennusnäkökohdat. Kun olet ihanteellisessa ympäristössä tallennusta varten, napsauta Jatkaa aloittaaksesi henkilökohtaisen äänesi tallentamisen.

Aloita jokaisen näytöllä vilkkuva lauseen lukeminen. Jatkuva tallennus on oletuksena käytössä, mikä tarkoittaa, että laitteesi jatkaa automaattisesti seuraavaan lauseeseen. Napsauta avattavaa valikkoa ja valitse Pysähdy jokaiseen lauseeseen jatkaaksesi manuaalisesti seuraavaan lauseeseen.

Näet myös seuraavat painikkeet Personal Voice -tallennusikkunassa:

 • Tehty: lopeta tallennus ja tallenna edistyminen napsauttamalla tätä.
 • pelata: aloita tallennus napsauttamalla punaista pistettä keskellä.
 • Takaisin: palaa edelliseen vaiheeseen.
 • Toista: punainen piste muuttuu uusintapainikkeeksi jokaisen tallennuksen päätyttyä (ennen siirtymistä seuraavaan lauseeseen) tai kun keskeytät nykyisen tallennuksen. Napsauttamalla Toista-painiketta voit toistaa tallennuksen.
 • Tauko: tämä näkyy tallennuksen aikana. Napsauta tätä, jos haluat hylätä nykyisen tallentuksesi ja lopettaa tallennuksen.

Kun keskeytät tallennuksen, näet a Esikatselu -painiketta. Näin kuulet Macin lukevan lauseen ääneen. Kun palaat edelliseen tallenteeseen, näet a Kuunnella -painiketta, jonka avulla voit tarkistaa äänittämäsi äänesi ja toistaa sen tarvittaessa.

Tallenna edistymisesi ja lopeta tallennus milloin tahansa napsauttamalla Tehty. Jos haluat jatkaa tallennusta, napsauta Yksityiskohta (i) -painiketta sen henkilökohtaisen äänen vieressä, jota haluat jatkaa, ja anna Touch ID.

Valitse uudessa ikkunassa Jatka tallennusta.

Saatat joutua odottamaan yön yli prosessin valmistumista. Sinun on myös pidettävä Mac-tietokoneesi kytkettynä, koska Macisi tuottaa henkilökohtaisen äänesi vain, kun se on kytkettynä.

Saat ilmoituksen, kun Personal Voice on valmis käytettäväksi. Voit myös seurata sen edistymistä käymällä Esteettömyys -> Henkilökohtainen Ääni ja katsot tallentamasi henkilökohtaisen äänen alta.

Kun poistat henkilökohtaisen äänen, sitä ei voi palauttaa. Samaan tapaan laitteidesi kesken jakamasi henkilökohtaisen äänen poistaminen tarkoittaa, että et voi enää käyttää Personal Voicea missään.

Hyvä tietää: Personal Voice toimii myös iPadeissa. Tutustu vertailuoppaaseemme, iPad vs. iPad Air.

Kuinka käyttää henkilökohtaista ääntäsi eri laitteissa

Käytä äänittämääsi Personal Voicea kaikilla Apple-laitteillasi, jotka voivat käyttää ominaisuutta iCloudin kautta. Sen tekeminen on melko yksinkertaista. Siirry Apple-laitteellasi kohtaan Asetukset-sovellus -> Esteettömyys -> Henkilökohtainen äänija vaihda kytkin kohtaan Jaa laitteille.

Kuinka poistaa henkilökohtainen äänesi

Jos haluat poistaa iOS 17:ssä tai iPadOS 17:ssä luomasi henkilökohtaisen äänen, siirry osoitteeseen Esteettömyys -> Henkilökohtainen äänija valitse se. Anna Face ID, Touch ID tai pääsykoodi päästäksesi henkilökohtaiseen ääneesi ja napauta Poista ääni. Valita Poista ääni ja tallenteet vahvistaa.

iPhonessa ja iPadissa

Macillasi

Jos loit henkilökohtaisen äänesi Macillasi, poista se siirtymällä osoitteeseen Esteettömyys -> Henkilökohtainen Ääni -> Yksityiskohta (i) -> Poista ääni -> Poista ääni ja tallenteet.

Säilytä äänesi

Jos sinä tai joku läheisesi kohtaat äänen menetyksen tai haluat vain säilyttää äänen muistoksi (kuvittele vangistavasi lapsesi ääntä ikuistaaksesi hänen nuorekkaan sävynsä), henkilökohtaisen äänen luominen on nopea ja ilmainen tapa säilyttää se. Voit myös luoda henkilökohtaisen äänesi, kun et käytä – tai et voi – käyttää ääntäsi ja haluat "puhua" Applen Live Speech -toiminnolla henkilökohtaisten tai FaceTime-puheluiden aikana.

Vaikka ominaisuuden käyttö näyttää olevan tällä hetkellä rajoitettu, puheviestintäsovellusten ja muiden puheen esteettömyystyökalujen tulevaisuus lupaa. Kuka tietää? Ehkä pian teemme omia digitaalisia avustajia.

Henkilökohtaisen äänen lisäksi tutustu näihin muihin Applen esteettömyysasetusten käyttöön.

Indeksi
 1. Kuinka luoda henkilökohtainen ääni
  1. iPhonessa ja iPadissa
  2. Macillasi
 2. Kuinka käyttää henkilökohtaista ääntäsi eri laitteissa
 3. Kuinka poistaa henkilökohtainen äänesi
  1. iPhonessa ja iPadissa
  2. Macillasi
 4. Säilytä äänesi

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Go up