Hyödyllisiä Microsoft Edge -ominaisuuksia ei löydy Google Chromesta

Microsoft Edge voi olla Google Chromea parempi selain, varsinkin jos käytämme tässä oppaassa kuvattuja ominaisuuksia

Microsoft Edge on Windows 10:n ja Windows 11:n oletusselain ja se kopioi monessa suhteessa Google Chromessa nähtyjä toimintoja perustuen myös Kromi: jälkimmäinen, niille, jotka eivät tiedä sitä, on avoimen lähdekoodin selain, johon monet nykyaikaiset selaimet perustuvat, mukaan lukien Chrome ja Edge.

Mutta jos halusimme löytää joitain Microsoft Edgen ominaisuudet ei näy Google Chromessa? Seuraavassa oppaassa näemme yhdessä Microsoft Edgen hyödyllisiä ominaisuuksia, joita emme löydä Google Chromesta ja joka voi saada käyttäjät pitämään Microsoftin selaimen oletusasetuksena verkkosivustoille pääsyssä.

Pystysuuntaiset välilehdet

Tämän ominaisuuden avulla voit siirtää selaimen välilehtiosan yhdeksi kätevä sivupalkki vasemmalla, jossa ovat kaikki avoimet välilehdet. Tämän palkin aktivoinnin jälkeen näemme vain sivustokuvakkeen ikkunan vasemmalla puolella, jossa on mahdollisuus luoda uusia välilehtiä, avata äskettäin suljetut välilehdet uudelleen, laajentaa palkkia halutulla tavalla, tehdä siitä kiinteä (vie osan tilaa) tai piilottaa sitä milloin tahansa.

Voit aktivoida pystyvälilehdet napsauttamalla välilehdet-kuvaketta selaimen vasemmassa yläkulmassa ja painamalla kohdetta Ota pystysuorat välilehdet käyttöön; Vaihtoehtoisesti voimme aktivoida äänen pikakuvakkeen avulla CTRL+SHIFT+, (pilkku).

Reunapalkki

Yksi Microsoft-selaimen aliarvostetuimmista toiminnoista on varmasti Reunapalkkinopea syötepalkki, jonka avulla voit seurata tärkeitä uutisia, pörssiotsikoita, sääennusteita ja paljon muuta.

Käytä reunapalkkia painamalla kolmea pistettä oikeassa yläkulmassa avataksesi valikon asetuksetvalitsemme valikon Reunapalkki ja jatkamme Avaa reunapalkki aktivoidaksesi sen. Samalla näytöllä voimme käynnistää palkin myös Edgen ollessa kiinni, kun tietokone käynnistyy, aktivoimalla kohteen vieressä oleva kytkin Avaa Edge Bar automaattisesti, kun tietokone käynnistyy.

Jos kuitenkin halusimme mukauttaa uutiset ja syötteet näytettäväksi palkissa, paina vain painiketta Mukautasamassa ikkunassa kuin tähän mennessä.

Verkkosivujen hankinta

Microsoft Edgessä voimme kaapata verkkosivuja ilman, että meidän tarvitsee käyttää kolmannen osapuolen sovelluksia ja ilman laajennusten asentamista. Voit hankkia verkkosivun painamalla kolmea pistettä oikeassa yläkulmassa ja painamalla kohdetta Kaappaa verkkonäyttö; vaihtoehtoisesti voimme käyttää pikanäppäintä CTRL+SHIFT+S (selvästi kätevämpi käyttää).

Verkkosivu tummenee ja yläreunaan ilmestyy kaksi kohdetta, joten voimme valita, valitaanko hankittava alue vai hankitaanko koko verkkosivu; molemmissa tapauksissa meillä on pääsy a Edgen sisäänrakennettu kuvakaappauseditori, sopii mainiosti muistiinpanojen, nuolien, alleviivausten ja muiden yksityiskohtien lisäämiseen. Kun muutokset on tehty, paina yläreunasta Tallentaa tai ylös Lisää kokoelmiin tallentaaksesi kuvakaappauksen.

Kuva kuvassa (PiP) -tila

Microsoft on ottanut kuva kuvassa -tilan käyttöön Edgessä oletusarvoisesti: se tarkoittaa, milloin tahansa aloitetaan videoiden katselu verkkosivustolla tällä selaimellavideon yläosassa näkyy pieni painike aktivoi PiP-tilajonka avulla voit pienentää videon pieneksi ikkunaksi, jotta voit avata muita ikkunoita ja välilehtiä katsellessasi videota.

Edge mahdollistaa sen muuttaa videon katseluohjelman kokoa ja voimme siirtää sen mihin tahansa näytön osaan, jos emme pidä sen alkuperäisestä sijainnista.

Kokoelmat

Edgestä olemme aina löytäneet Kokoelmat-osio, näkyy erillisenä painikkeena osoitepalkin vieressä. Tässä osiossa voit tallentaa sivustolinkkejä myöhempää lukemista varten, kuvakaappauksista otettuja kuvia, tekstin osia, RSS-syötteitä ja paljon muuta. Sitä voidaan käyttää väliaikaisena säilönä linkkien ja sivustojen tallentamiseen myöhempää käyttöä varten tai nopeana kirjanmerkkijärjestelmänä hyödyntäen Microsoftin synkronointia kokoelmien avaamiseen muissa Windows 10- tai Windows 11 -tietokoneissa.

Tämä toiminto on ollut Edgen etuoikeus pitkään, mutta Chromen uusimmissa versioissa onLukulista joka toimii hyvin samalla tavalla.

Tehokkuustila

Olettaen että Microsoft Edge on sisäänrakennettu Windowsiin voidaan liittää energiansäästöjärjestelmään niin, että vähentää akun kulutusta, kun käytämme Windowsia kannettavassa tietokoneessa. Aktivoidaksesi tehokkuustilan, meidän tarvitsee vain painaa valikkoa, jossa on kolme pistettä oikeassa yläkulmassa ja valita kohde Esitys ja valitse kohde avautuvasta pudotusvalikosta Aina jättääksesi toiminnon aina aktiiviseksi.

Vaihtoehtoisesti voimme valita vaihtoehdon, jonka avulla voit aktivoida tämän tilan vain silloin, kun olemme irrotettu sähköstä, jotta Edgen kulutus optimoidaan vain, kun käytämme kannettavan tietokoneen akkua.

Johtopäätökset

Vaikka Google Chrome on edelleen maailman käytetyin selain Microsoft Edge on varmasti kaukana vanhasta, hitaasta Internet Explorerista. Microsoftin oletusselain ansaitsee ainakin mahdollisuuden, koska se tarjoaa monia mielenkiintoisia toimintoja niille, jotka työskentelevät tai opiskelevat PC:llä, säilyttäen Chromium-pohjaisille selaimille tyypillisen nopeuden ja reagointikyvyn unohtamatta tukea Chromen laajennukset ja synkronointi Microsoft-tilin kautta.

Jos emme vieläkään ole vakuuttuneita käyttämään Edgeä oletusselaimemme, voimme lukea oppaitamme ominaisuuksia ja temppuja Microsoft Edgelle Windowsissa ja miten mukauta Microsoft Edgen kotivälilehteä tai poista uutiset käytöstä.

Indeksi
  1. Pystysuuntaiset välilehdet
  2. Reunapalkki
  3. Verkkosivujen hankinta
  4. Kuva kuvassa (PiP) -tila
  5. Kokoelmat
  6. Tehokkuustila
    1. Johtopäätökset

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Go up