Hyödyllisiä päätekomentoja ja vinkkejä Mac OS X:lle

Mac OS X on rakennettu niin käyttäjäystävälliseksi, että kuka tahansa voi käyttää sitä riippumatta heidän kokemuksensa tietokoneiden käsittelystä. Sukella kuitenkin OS X:n hohtavan pinnan alle käynnistämällä Terminal, niin voit avata piilotettuja ominaisuuksia, suorittaa edistyneitä tehtäviä, säätää ja tehdä Macin vianmäärityksen.

Tämä opetusohjelma käsittelee joitain parhaita ja suosituimpia aloittelijaystävällisiä Terminal-temppuja ja vinkkejä, joita löytyy Internetistä.

Vastuuvapauslauseke

Yleensä Macin OS X -asennuksen pilaaminen korjauskelvottomaksi vaatii tuhoisaa käyttäytymistä tai kauheaa onnea, mutta päätteen käyttäminen voi mahdollisesti ohittaa tällaisen turvallisuuden ja antaa käyttäjälle mahdollisuuden aiheuttaa itselleen vakavaa päänsärkyä tai jopa (ääritapauksissa) täysin pilalla käyttöjärjestelmän. Tämä on erittäin epätodennäköistä, ja niin kauan kuin vältät "sudo"-komentoja, jotka edellyttävät salasanan syöttämistä, sinun pitäisi olla täysin turvassa. Suosittelen kuitenkin vahvasti varmuuskopioimaan Macin kokonaan ja jatkamaan omalla vastuullasi!

Jotkut vinkit saattavat toimia vain tietyssä käyttöjärjestelmässä, vaikka olen valinnut vain päätekomennot, joiden pitäisi toimia enimmäkseen Leopardissa, Snow Leopardissa ja Lionissa.

Näytä piilotetut tiedostot

Vaikka OS X ei juurikaan painota piilotettuja tiedostoja ja kansioita, jotkin tiedostot ja kansiot ovat oletusarvoisesti piilotettuja. Tämä tapahtuu yleensä hyvästä syystä ja väärän asian poistaminen voi aiheuttaa ongelmia, mutta jos haluat näyttää piilotetut tiedostot, kirjoita seuraava koodi:

oletusarvot kirjoittaa com.apple.finder AppleShowAllFiles true

Voit kumota tämän komennon korvaamalla true arvolla false.

Ota 2D Dock käyttöön

Jos olet joskus siirtänyt Dockia näytön vasemmalle tai oikealle puolelle (riippuen siitä, mikä OS X -versio sinulla on käytössä), olet saattanut nähdä yllä olevan 2D Dockin. Jos haluat ottaa 2D Dockin käyttöön kaikissa asennoissa, kirjoita terminaaliin seuraava:

oletusarvot kirjoittaa com.apple.dock no-glass -boolean KYLLÄ

Käynnistä nyt Dock uudelleen, jotta muutokset tulevat voimaan syöttämällä

Voit palauttaa Dockin normaaliksi korvaamalla yllä olevan koodin "KYLLÄ" arvolla "NO" ja käynnistämällä Dockin uudelleen antamalla yllä olevan killall-komennon.

Poista hallintapaneeli käytöstä

En ole koskaan ollut Dashboardin suuri fani, koska se on jonkinlainen RAM-muisti ja pidän siitä, että se poistetaan kokonaan käytöstä siltä varalta, että käynnistän sen vahingossa. Jos haluat myös tehdä niin, kirjoita tämä Terminaaliin ja paina return:

oletusarvot kirjoittaa com.apple.dashboard mcx-disabled -boolean KYLLÄ

Käynnistä Dock uudelleen, jotta muutokset tulevat voimaan.

Jos haluat kumota tämän komennon ja palauttaa Dashboardin, muuta "YES" arvoksi "NO" ja käynnistä Dock uudelleen kirjoittamalla killall-komento vielä kerran (huomaa: killall-komento voidaan itse asiassa lisätä samalle koodiriville ajan säästämiseksi, I teen sen tästä erilliseksi, jotta saat käsityksen siitä, mitä tarkalleen tapahtuu).

Näytä kirjastokansio OS X Lionissa

OS X Lionin Library-kansio on oletusarvoisesti piilotettu, mutta tämä voi vaikeuttaa Macin vianetsintää, välimuistin poistamista tai pelkkää "tyhjentämistä". Palauttaaksesi kirjastokansion pysyvästi, kirjoita tämä komento Terminaaliin:

chflags nohidden ~/Library/

Piilota työpöydän kuvakkeet

Mukava puhdas työpöytä näyttää hyvältä, mutta joskus ei ole käytännöllistä pitää kaikkia tiedostoja järjestyksessä. Jos haluat piilottaa kaikki työpöydälläsi olevat kuvakkeet Pääte-komennon avulla, kirjoita seuraava:

oletusarvot kirjoittaa com.apple.finder CreateDesktop -bool false

Sitten ystävämme killall-komento jälleen

Kun haluat palauttaa työpöydän sotkun, kopioi ja liitä seuraavat:

oletusarvot kirjoittaa com.apple.finder CreateDesktop -bool true

Anna sitten killall-komento.

Käynnistä sovellus

Voit käynnistää sovelluksia terminaalista seuraamalla tätä mallia ja korvaamalla Twitterin sen ohjelman nimellä, jonka haluat käynnistää:

Tapa prosessi

Jos haluat lopettaa prosessin tai sovelluksen nopeasti, kirjoita seuraava Terminaaliin ja korvaa Twitter millä tahansa prosessilla, jonka haluat tappaa.

Avaa Finder-ikkuna nykyisessä hakemistossa

Voit avata Finder-ikkunan nopeasti missä tahansa hakemistossa, jossa olet parhaillaan, kirjoittamalla Terminaaliin seuraavat tiedot

Muuta Grabin oletuskuvamuotoa

OS X:n sisäänrakennettu kuvakaappausapuohjelma Grab on erittäin hyödyllinen, mutta jos haluat sen tallentavan tiedostot JPG-muodossa, kirjoita Terminaaliin seuraava:

oletusarvot kirjoita com.apple.screencapture type jpg

(Huomaa: Voit myös muuttaa jpg:n png:ksi, jos haluat).

Johtopäätös

Toivon, että olet löytänyt jotain hyötyä näistä päätteen komennoista ja että ne rohkaisevat sinua oppimaan lisää tehosta, joka voidaan vapauttaa komentoriviltä. Voit yleensä löytää sovelluksen, joka huolehtii kaikista yllä olevista komennoista, mutta se on paljon vähemmän informatiivinen ja paljon vähemmän hauskaa!

Komentoriviveteraaneille lukijoidemme joukossa; Jos sinulla on päätekomentoja tai vinkkejä, jotka olen unohtanut (ja olen varma, että niitä on useita), ilmoita niistä meille alla olevissa kommenteissa.

Indeksi
 1. Vastuuvapauslauseke
 2. Näytä piilotetut tiedostot
 3. Ota 2D Dock käyttöön
 4. Poista hallintapaneeli käytöstä
 5. Näytä kirjastokansio OS X Lionissa
 6. Piilota työpöydän kuvakkeet
 7. Käynnistä sovellus
 8. Tapa prosessi
 9. Avaa Finder-ikkuna nykyisessä hakemistossa
 10. Muuta Grabin oletuskuvamuotoa
 11. Johtopäätös

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Go up