Hyödyllisiä vinkkejä Windowsin sammutuksen nopeuttamiseen

Nykypäivän tietokoneet voivat sammua kohtuullisella nopeudella, mikä säästää arvokasta aikaa. Mutta jostain syystä Windows-tietokoneesi sammuttaa oman aikansa. Jos sinulla on tapana poistua vasta, kun tietokone on sammutettu, tämä voi todella testata kärsivällisyyttäsi.

On useita syitä siihen, miksi Windows 10 -tietokoneesi toimii tällä tavalla. Alla on joitain vinkkejä, jotka toivottavasti auttavat sinua nopeuttamaan Windowsin sammutusprosessia.

Lue myös: Viimeisimpien asiakirjojen pikaluettelon tyhjentäminen sammutuksen yhteydessä Windows 10:ssä

Indeksi
  1. Poista palvelut käytöstä taustalla
  2. Poista käytöstä Tyhjennä sivutiedosto sammutettaessa
  3. Poista Tyhjennä virtuaalimuistin sivutiedosto käytöstä sammutuksen yhteydessä
  4. Sulje kaikki avoinna olevat ohjelmat
  5. Se on yhtä helppoa kuin tietokoneen uudelleenkäynnistäminen
  6. Johtopäätös

Poista palvelut käytöstä taustalla

Jos palvelu on käynnissä, kun aiot sammuttaa tietokoneesi, se selvästi hidastaa sammuttamista. Tarkistaaksesi, mitkä palvelut ovat käynnissä, napsauta hiiren kakkospainikkeella Käynnistä-valikkoa ja valitse "Tapahtumien katselu".

Kun Event Viewer -ikkuna tulee näkyviin, napsauta "Sovellukset ja palvelut -> Microsoft -> Windows -> Diagnostics-Performance -> Operational".

Napsauta hiiren kakkospainikkeella Toimintavaihtoehtoa ja valitse "Suodata nykyinen loki".

Napsauta Tapahtumatunnukset-kenttää, kirjoita 203 ja napsauta OK. Sinun pitäisi nyt nähdä luettelo kaikista sammutustapahtumista. Alareunassa ja Yleiset-välilehdessä näet, mikä on hidastanut tietokoneesi sammutusprosessia.

Katso tiedoston nimeä ja katso, tarvitsetko sitä edelleen. Jos et, sen poistaminen nopeuttaa sammutusprosessia.

Poista käytöstä Tyhjennä sivutiedosto sammutettaessa

Jos otat tietoturvasi vakavasti, voit harkita toimenpiteitä, kuten sivutiedoston poistamista aina, kun sammutat tietokoneen. Riippuen siitä, kuinka paljon poistettavaa on, määräytyy, kuinka hitaasti sammutus kestää. Jos sinusta tuntuu, että tämä ei ole enää tarpeen, voit helposti poistaa sen käytöstä.

Avaa rekisterieditori kirjoittamalla ensin hakukenttään run ja kirjoittamalla regedit. Siirry kohtaan HKEY_LOCAL_MACHINE\SYSTEM\CurrentControlSet\Control\Session Manager\Memory Management. Tyhjennä sivutiedosto sammutuksen yhteydessä pitäisi olla toinen vaihtoehto. Jos et ole varma, valitsetko oikean vaihtoehdon, vie osoitin sen päälle, jolloin vaihtoehdon koko nimi tulee näkyviin.

Napsauta tätä vaihtoehtoa hiiren kakkospainikkeella ja valitse "Muokkaa". Lisää Arvotiedot-ruutuun nolla poistaaksesi sen käytöstä tai yksi ottaaksesi sen käyttöön. Kun olet lisännyt valintasi, sinun on poistuttava rekisteristä ja käynnistettävä tietokoneesi uudelleen.

Poista Tyhjennä virtuaalimuistin sivutiedosto käytöstä sammutuksen yhteydessä

Tämän ominaisuuden poistaminen käytöstä auttaa myös Windows 10 -tietokoneesi sammumaan nopeammin. Voit käyttää tätä vaihtoehtoa avaamalla Suorita-ruudun uudelleen, kirjoittamalla secpol.msc ja napsauttamalla OK. Älä huoli, jos paikallisen suojauskäytännön avautuminen kestää muutaman sekunnin. se tulee näkyviin.

Napsauta vasemmassa ruudussa Paikalliset käytännöt ja sen jälkeen Suojausasetukset. Vieritä oikeaa ruutua alaspäin, kunnes löydät Sammuta: Tyhjennä virtuaalimuistin sivutiedoston. Napsauta tätä vaihtoehtoa, jolloin näkyviin tulee uusi ikkuna, jossa sinun on valittava poistovaihtoehto ja napsautettava OK.

Sulje kaikki avoinna olevat ohjelmat

Joskus voi olla niin kiire, että unohdat sulkea aiemmin avaamasi ohjelmat. Kun sammutat tietokoneen, saat viestin, joka kertoo, että käynnissä on edelleen ohjelmia. Se antaa sinulle mahdollisuuden sulkea ne puolestasi, mutta on aina parasta, että teet sen. Ensinnäkin saatat menettää kaikki tiedot, jotka olet unohtanut tallentaa.

Se on yhtä helppoa kuin tietokoneen uudelleenkäynnistäminen

Et ehkä edes ajattele tietokoneen uudelleenkäynnistämistä, ellei sinulla ole jonkinlainen ohjelmisto-ongelma. Mutta jos teet sen aika ajoin, autat tietokonettasi pääsemään eroon ei-toivotusta muistista, joka vain hidastaa tietokonettasi.

Johtopäätös

Minkä tahansa tietokoneen sammutusnopeuden tulisi olla mahdollisimman nopea. Sinulla on parempaakin tekemistä kuin istua tietokoneen ääressä – kuka tietää kuinka kauan kestää sammuttaa? Näiden vinkkien pitäisi nopeuttaa asioita. Mitä vinkkiä aiot kokeilla ensin? Kerro meille kommenteissa.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Go up