iCloud-avainnipun käyttäminen Windowsissa

Jos vaihdat usein Macin ja PC:n välillä tai käytät iPhonea ja Windows-tietokonetta, olet todennäköisesti törmännyt vaikeuksiin Applen palveluiden käytössä Windowsissa. Viime aikoina Apple on ollut hieman ystävällisempi muille käyttöjärjestelmille, jos vain hieman. Yksi esimerkki tästä on iCloud for Windows, jonka avulla voit käyttää iCloud-tiedostoja, yhteystietoja, kalentereita, valokuvia ja muita tietoja Windowsissa. Nyt iCloud for Windows -versiosta 12 alkaen voit jopa käyttää iCloud-avainnipun salasanojasi Windowsissa.

Lue myös: Vanhojen yhteystietojen määrittäminen iCloudissa ja Googlen passiivisten tilien hallinnan määrittäminen

Mitä ovat iCloud-avainnippu ja iCloud-salasanat?

Jos olet koskaan käyttänyt Macia jonkin aikaa, tunnet todennäköisesti iCloud-avainnipun, mutta tämä termi saattaa olla vähemmän tuttu iPhone- ja iCloud-käyttäjille. Yksinkertaisesti sanottuna iCloud Keychain on tekniikka, joka hallitsee iCloud-salasanasi kulissien takana.

Tämä ei ole oikeastaan ​​kaikki mitä se tekee. Kun Safari pyytää sinua tallentamaan verkkosivustolle antamasi luottokorttitiedot, se tallentaa myös nämä tiedot iCloud-avainnippuun.

Kun siirryt verkkosivustolle ja Safari kysyy, haluatko tallentaa salasanasi, se käyttää iCloud-avainnippua. Tämä toimii kaikissa Apple-laitteissa ja nyt Windowsissa, vaikka eroja onkin. Huomaat erityisesti, että nimi on muuttunut.

Lue myös: Kuinka tarkastella tallennettuja salasanoja Macin Safarissa

iPhonessa ja iPadissa iCloud-avainnipusta ei juuri koskaan mainita. Mitä tulee Windowsiin, Apple on päättänyt käyttää täysin eri nimeä: iCloud-salasanat. Tämä saattaa tuntua mielivaltaiselta muutokselta, mutta sen takana on hyvä syy.

Koska iCloud Keychain on sisäänrakennettu macOS:ään, salasanojen hallintaan ei tarvita erityistä sovellusta. Windowsissa tarvitset erillisen sovelluksen salasanojen ja kirjautumisten luomiseen, muokkaamiseen ja poistamiseen, jotta saat erillisen iCloud Passwords -sovelluksen. Katsomme myöhemmin, kuinka tätä sovellusta käytetään.

On myös toinen syy. Vaikka iCloud Keychain hallitsee kaikenlaisia ​​arkaluonteisia tietoja macOS:ssä, voit tällä hetkellä käyttää vain iCloud Keychainin salasanoja Windowsissa, et muita tallennettuja tietoja.

Ennen kuin aloitat: Edellytykset

Ennen kuin voit aloittaa iCloud-salasanojen käytön Windows-tietokoneellasi, sinun on varmistettava, että muutama asia on kunnossa. Katsotaanpa ensin Applen puolta.

iCloud-salasanojen käyttäminen edellyttää, että Apple ID:ssäsi on kaksivaiheinen todennus käytössä. Tarvitset myös Apple-laitteen, jossa on vähintään iOS 14, iPadOS 14 tai macOS 11. Tämän avulla saat suojakoodin, jota käytät iCloud-salasanojen määrittämiseen Windowsissa.

Nyt Windows-puolelle. Käytössäsi on oltava iCloud for Windows -versio 12 tai uudempi. Tarkistaaksesi, sinun tarvitsee vain avata iCloud for Windows -sovellus. Versionumero on oikeassa yläkulmassa.

Jos et ole vielä asentanut iCloud for Windows -sovellusta, avaa Microsoft Store ja etsi iCloud ja valitse sitten iCloud-sovellus. Napsauta oikealla puolella olevaa sinistä Asenna-painiketta.

Kuinka määrittää iCloud-salasanat Windowsissa

 1. Kun olet varma, että täytät edellytykset ja sinulla on Apple-laite käden ulottuvilla, käynnistä iCloud for Windows -sovellus. Jos et ole vielä kirjautunut sisään, kirjaudu sisään Apple ID:llä, jota haluat käyttää.
 2. Kun sovellus käynnistyy, näet valikon, jossa on useita synkronoitavia kohteita. Tämä sisältää iCloud-asemasi, valokuvat ja paljon muuta. Näet ruudun alareunassa Salasanat. Muista valita tämän kohteen vieressä oleva valintaruutu. Odota nyt, kun kaikki synkronoituu.
 1. Tässä vaiheessa sinun pitäisi pystyä käynnistämään iCloud Passwords -sovellus, jotta voit tarkastella ja hallita salasanojasi. Sinulla on myös mahdollisuus asentaa selainlaajennuksia täyttääksesi salasanat helposti. Sitä tarkastelemme seuraavaksi.

Kuinka määrittää iCloud-salasanat Microsoft Edgessä

Jotta voit helposti täyttää salasanat automaattisesti Microsoftin Edge-selaimessa, sinun on asennettava laajennus. Onneksi Apple tekee tämän helpoksi.

 1. Avaa iCloud for Windows -sovellus.
 2. Lähellä ikkunan alareunaa näet Salasanat-osion, jonka olet ottanut käyttöön aiemmin.
 3. Aivan avainkuvakkeen alapuolella näet "Microsoft Edgen kanssa" ja painikkeen "Asenna laajennus".
 1. Napsauta tätä painiketta, niin näkyviin tulee ikkuna, joka ilmoittaa, että tarvitset laajennuksen.
 2. Napsauta nyt Lataa avataksesi Microsoft Edgen. Selain lataa iCloud Passwords -laajennuksen asennussivun.
 3. Napsauta sinistä Hae-painiketta ikkunan oikealla puolella ja napsauta sitten "Lisää laajennus".

Kuinka määrittää iCloud-salasanat Chromessa

Jos haluat mieluummin käyttää Chrome to Microsoft Edgeä, sinun on ilo tietää, että Apple tukee Chromea iCloud-salasanoilla. Laajennuksen asentaminen on yhtä helppoa kuin Microsoft Edgessä.

Avaa iCloud-sovellus Windowsille. Salasanat-osiossa näet "Google Chromella" suoraan Microsoft Edge -laajennuksen vaihtoehdon alla. Napsauta "Asenna laajennus" -painiketta ja napsauta sitten "Lataa..."

Google Chrome avaa Chrome Web Store -sivun iCloud Passwords -laajennukselle. Napsauta "Lisää Chromeen" ja sitten "Lisää laajennus". Nyt laajennus on asennettu ja valmis käytettäväksi.

iCloud-salasanojen käyttäminen Windowsissa

iCloud Passwords -laajennuksen käyttäminen on helppoa, käytätkö Microsoft Edgeä tai Google Chromea. Se ei tarjoa paljoa toimintoja, mutta se hoitaa perusasiat melko hyvin.

Kirjautuminen Web-sivustoille automaattisesti

Kirjaudu sisään verkkosivustolle siirtymällä verkkosivustolle, jolle haluat kirjautua. Kun on aika kirjoittaa käyttäjätunnus ja salasana, napsauta iCloud-salasanat -laajennusta selaimen navigointipalkissa. Chromessa sinun on ehkä ensin napsautettava Laajennukset-painiketta.

Napsauta iCloud Passwords -laajennuskuvaketta ja anna kuusinumeroinen vahvistuskoodi pyydettäessä. Valitse nyt haluamasi kirjautumistunnus luettelosta, jos kohteita on useita. Kun napsautat kirjautumista, laajennus täyttää automaattisesti käyttäjätunnuksesi ja salasanasi.

Käyttäjätunnuksesi ja salasanasi manuaalinen kopioiminen

Jos sinulla ei ole selainlaajennusta asennettuna tai käytät toista selainta, voit myös kopioida käyttäjätunnuksesi ja salasanasi manuaalisesti iCloud-salasanoista.

Avaa iCloud Passwords -sovellus ja etsi salasana, jota haluat käyttää, ja napsauta sitä varmistaaksesi, että se on valittu. Napsauta ikkunan oikeassa yläkulmassa olevaa Kopioi-kuvaketta (kaksi suorakulmiota). Valitse "Kopioi käyttäjänimi" tai "Kopioi salasana" kopioidaksesi tiedot leikepöydällesi.

Nyt voit liittää sen minne haluat kirjautua sisään.

Salasanojen tallentaminen

Jos sinulla on iCloud-salasanojen selainlaajennus asennettuna, kirjautumisten tallentaminen on uskomattoman helppoa. Sinun tarvitsee vain napsauttaa iCloud Passwords -laajennuksen kuvaketta varmistaaksesi, että se on aktiivinen.

Siirry sitten verkkosivustolle ja kirjaudu sisään tai rekisteröidy uudelle tilille. Valitse pyydettäessä "Tallenna salasana" tallentaaksesi kirjautumistietosi. Valitettavasti ei näytä olevan tapaa luoda salasanaa selainlaajennuksella. Tätä varten sinun on luotava uusi kirjautumistunnus manuaalisesti.

Uuden kirjautumisen luominen

Voit luoda uuden verkkosivuston kirjautumistunnuksen manuaalisesti avaamalla iCloud-salasanat -sovelluksen ja napsauttamalla sitten vasemmassa yläkulmassa olevaa "+" -painiketta hakukentän lähellä. Tämä avaa Lisää uusi salasana -valintaikkunan.

Siellä on kenttiä verkkosivustolle, käyttäjätunnukselle ja salasanalle. Voit täyttää käyttäjätunnuksen ja verkkosivuston tavalliseen tapaan. Voit myös keksiä salasanan, jos haluat, mutta on olemassa parempi vaihtoehto.

Napsauta Luo vahva salasana -painiketta luodaksesi vahvan salasanan, jota ei ole helppo arvata. Kun olet täyttänyt kaikki kentät, napsauta "Lisää salasana" -painiketta näytön alareunassa.

Salasanojen hallinta

Voit tarkastella salasanaa avaamalla iCloud-salasanat ja etsimällä etsimääsi verkkosivustoa tai palvelua. Napsauta merkintää ja näet käyttäjänimen ja piilotetun salasanan oikealla. Näet salasanan viemällä hiiren sen päälle.

Voit päivittää kirjautumistiedot valitsemalla merkinnän ja napsauttamalla Muokkaa-painiketta, jota edustaa kynäkuvake. Täällä voit vaihtaa käyttäjätunnuksen ja luoda uuden vahvan salasanan.

Voit poistaa salasanan napsauttamalla kirjautumismerkintää vasemmassa sivupalkissa. Tarkista ja varmista, että tämä on se merkintä, jonka haluat poistaa, koska et saa sitä takaisin. Kun olet valmis poistamaan kirjautumisen, napsauta oikeassa yläkulmassa olevaa roskakorilogoa. Vahvista napsauttamalla "Poista" -painiketta.

Usein Kysytyt Kysymykset

1. Voinko tallentaa ja hakea luottokorttitietoja tai muita arkaluonteisia tietoja iCloud-salasanoihin?

Ei. Apple saattaa lisätä tämän jossain vaiheessa tulevaisuudessa, koska se käyttää iCloud-avainnippua näiden tietojen tallentamiseen. Tätä kirjoitettaessa iCloud-salasanat eivät tallenna luottokortti- tai muita taloustietoja.

2. Voinko tallentaa suojattuja muistiinpanoja iCloud-salasanoihin?

Ei. Ainoat tuetut tietotyypit ovat käyttäjätunnukset ja salasanat. Voit kuitenkin aina tallentaa suojatun muistiinpanon käyttäjätunnuksen/salasanan muodossa, jos todella tarvitset.

3. Onko Windows 10:n ja Windows 11:n ohjeissa eroja?

Ei. iCloud for Windows ja iCloud-salasanat toimivat täsmälleen samalla tavalla sekä Windows 10:ssä että Windows 11:ssä.

Indeksi
 1. Mitä ovat iCloud-avainnippu ja iCloud-salasanat?
 2. Ennen kuin aloitat: Edellytykset
 3. Kuinka määrittää iCloud-salasanat Windowsissa
 4. Kuinka määrittää iCloud-salasanat Microsoft Edgessä
 5. Kuinka määrittää iCloud-salasanat Chromessa
 6. iCloud-salasanojen käyttäminen Windowsissa
  1. Kirjautuminen Web-sivustoille automaattisesti
  2. Käyttäjätunnuksesi ja salasanasi manuaalinen kopioiminen
  3. Salasanojen tallentaminen
  4. Uuden kirjautumisen luominen
  5. Salasanojen hallinta
 7. Usein Kysytyt Kysymykset
  1. 1. Voinko tallentaa ja hakea luottokorttitietoja tai muita arkaluonteisia tietoja iCloud-salasanoihin?
  2. 2. Voinko tallentaa suojattuja muistiinpanoja iCloud-salasanoihin?
  3. 3. Onko Windows 10:n ja Windows 11:n ohjeissa eroja?

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Go up