Internet-yhteys, jos virta katkeaa (ilman sähköä)

Jos jäämme ilman sähköä sähkökatkon vuoksi, mitkä ovat ratkaisut Internetiin yhdistämiseen tietokoneelta

Yksi pahimmista skenaarioista, joita voimme kohdata työskennellessämme PC:llä, se erottuu varmasti sähkön puuttuminensuurimman osan ajasta sähköverkon sähkökatkoksen vuoksi paikallisella, alueellisella tai valtakunnallisella tasolla. Muutaman vuoden takaiseen verrattuna voimme silti jatkaa työskentelyä PC:llä jopa sähkökatkojen aikanamutta meidän on oltava varustettu etukäteen kestämään sähkökatkoja kestää muutaman tunnin (noin 6 tuntia).

Seuraavassa oppaassa näytämme sinulle parhaat tavat tehdä se surffaa Internetiä tietokoneelta ilman sähköävälttäen mahdollisimman paljon kiinteiden tietokoneiden käyttöä (enimmäkseen sähkökatkoille alttiita) ja yhdistämällä kannettavan tietokoneen hyödyllisiin työkaluihin kiinteän verkon modeemin (joka pysyy pois päältä koko ajan). sähkökatkos).

Käytä kannettavaa tietokonetta

Jotta pystyisimme navigoimaan tietokoneella myös ilman sähköä, meidän on välttämättä turvauduttava kannettavaan tietokoneeseen ja huolehdittava siitä, että akku ja virtapistoke on aina kytkettynä (vanhemmissa malleissa) tai USB-virtalähde kytkettynä sähkökatkoksen ajaksi tapahtuu (uusissa malleissa, joissa akku on kiinteä ja ei irrotettava).

Windows 11- tai Windows 10 -käyttöjärjestelmällä varustettu moderni kannettava tietokone voi tyhjentää kokonaan 5 tunnin keskeytymättömässä työssä; Kuitenkin, jos omistamme Apple MacBookin, suurimman osan ajasta akun kesto ylittää 8 tuntia, jopa intensiivisimpien työistuntojen aikana.

Valitettavasti vain kannettavien tietokoneiden kanssa on mahdollista jatkaa työskentelyä PC:llä jopa täydellisen sähkökatkon aikana; kiinteissä tietokoneissa voimme puskuroida sähkökatkon vain joillakin UPS tai keskeytymättömät virtalähteet. Nämä laitteet tuottavat sähköä muutaman minuutin ajan, mikä on aika, joka tarvitaan luonnosten ja tekemämme työn säästämiseen sekä tietokoneen säännölliseen sammuttamiseen.

Luo hotspot-verkko puhelimestasi

Kun tietokone on korjattu, meidän on löydettävä tapa vaihtaa modeemi: se saa myös virtansa sähköverkosta ja sähkökatkon sattuessa ei ole mahdollista surffata Internetissä lankapuhelimesta. Onneksi voimme käyttää Wi-Fi-hotspotin mistä tahansa modernista puhelimestaoli se sitten Android tai iPhone.

Hyödynnä hotspot-toimintoa, joka voidaan aktivoida Android Älä viitsi iPhone voimme yhdistää kannettavan tietokoneen puhelimeen langattomasti ja hyödyntää mobiilidataverkkoa surffailla Internetissä käyttämällä osaa valitun operaattorin tarjoamista gigatavuista.

Yleensä tämä on varteenotettava reitti, jos sähkökatkos vaikuttaa vain kadulle tai naapurustolle, jossa asumme; jos sähkökatkos on laajempi (esimerkiksi kaupungin tai maakunnan tasolla) navigointi ei ehkä ole mahdollista edes hotspoteissakoska myös matkapuhelinverkon radiolähetysantennit voivat joutua sähkökatkon uhreiksi.

Käytä akkukäyttöistä modeemia

Jos sähkökatkon ohjelmoi suoraan ENEL (infrastruktuuritöitä varten) ja tiedämme tarkasti työn ajan ja lopun, voimme ylläpitää työn jatkuvuutta lataamalla kannettavan tietokoneen akun täyteen ja hankkimalla kannettava akkukäyttöinen modeemi LTE-yhteydellä.

Tällä pienellä aktiivisella data-SIM-modeemilla voimme luoda tehokkaan hotspot-verkon, johon voidaan liittää myös useita Wi-Fi-laitteita. Energiaa tuottaa ladattava litiumakku, joka tarjoaa tyypillisesti yhteyden jopa 10 tunniksi. Parhaat kannettavat modeemimallit, joita voimme ostaa, ovat:

Jos haluat käyttää jotakin luettelossa näkyvistä modeemista, hanki sellainen Vain SIM-tiedotaseta se modeemin sisään ja heti kun virta katkeaa, käynnistä laite ja muodosta yhteys sen luomaan Wi-Fi-verkkoon (konfiguroitavissa halutulla nimellä ja salasanalla).

Käytä aurinkomodeemia

Yksi hyödyllisimmistä laitteista, joilla voimme selata Internetiä tietokoneelta ilman sähköä, erottuu Solar LTE modeemimodeemi, joka voi toimia jatkuvasti 7 päivää viikossa ladattavan akun ja pienen aurinkopaneelin ansiosta, joka lataa sitä jatkuvasti.

Valitsemalla aurinkomodeemin, kuten OBA-RP01 4G voimme surffata Internetissä samalla tavalla kuin aiemmin nähdyt kannettavat modeemit; Itse asiassa riittää, kun asetat modeemin talon ulkoiseen kohtaan, jossa on riittävästi auringonvaloa, asetat SIM-kortin modeemin sisään ja aloitat selaamisen toimitetulla Wi-Fi-hotspot-verkolla.

Johtopäätökset

Tämän oppaan neuvojen avulla edes sähkökatkot eivät voi pysäyttää tuottavuuttamme tietokoneen edessä! Jos olemme erityisen alttiina tälle ongelmalle, on parasta käyttää aina ja vain kannettavia tietokoneita ja oikeaan aikaan hyödyntää matkapuhelimen, kannettavan LTE-modeemin (kuuluisa "palkki" luomaa Wi-Fi-hotspot-yhteyttä saippuaa") tai innovatiivinen aurinko-LTE-modeemi (joka on aina kytkettynä).

Jokainen, joka haluaa oppia lisää, voi lukea ai-oppaitamme Parhaat kannettavat 4G LTE -reitittimet ja ai tapoja muodostaa yhteys Wi-Fi-verkkoon ilman ADSL:ää.

Indeksi
  1. Käytä kannettavaa tietokonetta
  2. Luo hotspot-verkko puhelimestasi
  3. Käytä akkukäyttöistä modeemia
  4. Käytä aurinkomodeemia
    1. Johtopäätökset

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Go up