iOS 16:n parhaat ominaisuudet iPhonessa

Katsotaan yhdessä iOS 16:n, iPhonelle suunnitellun käyttöjärjestelmän uuden version, kaikki uudet ominaisuudet

iOS 16 on vihdoin täällä! Apple on julkaissut uuden suuren päivityksen iPhonelle Lataa nyt kaikkiin yhteensopiviin laitteisiin.

Esiteltyjä ominaisuuksia on lukuisia, ja ne on suunniteltu tekemään iPhonen käytöstä entistäkin helpompaa kaikissa käyttötilanteissa. Seuraavassa oppaassa olemme tarkasteltiin tarkasti iOS 16:n parhaat ominaisuudetjotta voit tutustua uuteen järjestelmään ja heti käyttää Applen tuomia innovaatioita.

1) Uusi lukitusnäyttö

Uusi iPhonen lukitusnäyttö on täysin muokattavissa, jotta se vastaa kenen tahansa käyttäjän tarpeita. Itse asiassa voimme muuttaa tekstin fonttia ja väriä, valita uusia taustatehosteita, asettaa widgetejä ja luoda useita lukitusnäyttöjä, jotta voimme vaihtaa näytöstä toiseen mielialojemme mukaan.

Voit vaihtaa lukitusnäytön avaamalla sovelluksen asetuksetpainamme kohdetta Taustajatketaan Lisää uusi tausta ja mukauta taustaa valitsemalla kokoelman taustoista.

2) Uudet iMessage-ominaisuudet

Jos käytämme iMessages usein keskustellaksesi muiden ystävien kanssa, joilla on iPhone saamme uusina toimintoina mahdollisuuden peruuttaa lähetetty viesti, muokata viestissä olevaa virhettä tai yksinkertaisesti merkitse lukematon viesti muistuttaaksesi meitä vastaamisesta myöhemmin.

Nämä ominaisuudet ovat käytettävissä vain, jos keskustelukumppanillamme on myös iOS 16: jos ystävällämme ei vielä ole näitä toimintoja, ne eivät ole saatavilla myöskään puhelimessamme, joten on parempi pysyä ajan tasalla ja ladata välittömästi uusin iOS 16 -versio kaikkiin keskusteluun osallistuviin puhelimiin.

3) Luo mukautettu suodatin valokuville

iPhone Gallery -sovelluksen avulla voit helposti muokata valokuvia, mutta jos asetuksemme ovat niin hyvät voimme luoda oman valokuvasuodattimen käytettäväksi kaikissa tulevissa valokuvissajotta muutoksia ei tarvitse toistaa joka kerta.

Avaamme sovelluksen muokataksesi kuvaa Kuva, valitse muokattava valokuva, paina Muokkaa yläreunassa ja käytä käytettävissä olevia vaihtoehtoja ja tehosteita mukautetun suodattimen luomiseen. Kun muutokset on otettu käyttöön, paina kolmea pistettä oikeassa yläkulmassa ja käytä ääntä Kopioi muutokset; Kun seuraavan kerran meidän on muokattava kuvia, painamme kolmea pistettä uudelleen (valikon avaamisen jälkeen Muokata) ja paina tällä kertaa Liitä muutokset ottaaksesi uudelleen käyttöön luomamme valokuvasuodattimen.

4) Luo jaettu iCloud-kirjasto

Sen sijaan, että jakaisimme kuvia erityistapahtumasta ryhmissä tai viestisovelluksissa, voimme tehdä sen paljon nopeammin iCloud-kirjaston jakaminenjolloin voit valita, ketkä käyttäjät katsovat kuvia häistä, tapahtumasta tai mistä tahansa muusta ilman jakamista.

Luodaksemme jaetun iCloud-kirjaston avaamme sovelluksen asetuksetavaamme valikon Kuvajatkamme Jaetut albumit ja valitsemme, ketkä voivat osallistua jaetun albumin katseluun; Myöhemmin voimme myös valita, minkä albumin, kokoelman tai valokuvan näytämme näille ihmisille, valitsemalla albumit manuaalisesti tai suodattamalla henkilöiden tai päivämäärien mukaan.

Kutsuttujen ihmisten on vain hyväksyttävä kutsu iPhonellaan Kuvat-sovelluksesta, jotta he pääsevät välittömästi jaettuun albumiin. albumit, joihin meidät on kutsuttu, näkyvät myös valikosta Asetukset -> Kuvat -> Jaetut albumit.

5) Poista tai kopioi esineitä valokuvista

Valokuvat-sovelluksen "taikasauva"-ominaisuus on todella hyödyllinen, koska sen avulla voit siirtää kokonaisia ​​objekteja valokuvista, palauttaa tekstiä valokuvista ja kopioida sisällön muihin valokuviin tai muuntaa ne tavalliseksi tekstiksi ilman kuvankäsittelyohjelmia tai OCR-ohjelmia. Käytä toimintoa avaamalla valokuva, pitämällä sormeasi painettuna kuvan kohdassa, jonka haluat "kopioida" ja vetämällä (tai liittämällä) automaattisesti luotavaa valintaa.

Tämän taikasauvan käyttämiseen tarvitsemme kuitenkin iPhonen, jossa on A12 Bionic -siru, eli iPhone XS, XR tai uudempi. Niissä, joilla on iPhone 8, iPhone 8 Plus tai iPhone X, kaikissa on iOS 16, mutta heidän A11 Bionic -sirunsa eivät ole yhteensopivia tämän valokuvausominaisuuden kanssa

6) Käytä iPhonea Macin kamerana

Saapumisen myötä macOS:n uusi versio se on mahdollista muuta iPhonemme todelliseksi verkkokameraksi Macillemmejotta voit hyödyntää takakameraa tai etukameraa videopuheluiden kanssa yhteensopivissa sovelluksissa (FaceTime, Zoom, Skype ja muut).

Meidän on ensin kokeiltava tätä ominaisuutta asenna uusi macOS tai vaihtoehtoisesti odota uuden Mac-käyttöjärjestelmän virallista julkaisua, jotta voit testata tätä uutta ominaisuutta.

7) Siirrä FaceTime-puhelut toiseen laitteeseen

Toinen Applen käyttäjien erittäin vaatima ominaisuus aikoo siirtää FaceTime-puhelut laitteesta toiseen, ilman että sinun tarvitsee lopettaa videopuhelua tai puhelua. Voimme siis välittää puhelun iPhonesta iPadiin (tai päinvastoin) tai välittää videopuhelun MacBookista iPhonellemme (tai päinvastoin) reaaliajassa.

Aktivoi tämä toiminto koskettamalla ilmoitusta siirtääksesi puhelun tai koskettamalla painiketta Videon siirto näytön yläreunassa ja paina -painiketta Muuttaa vaihtaaksesi lähdettä, josta FaceTime-puhelu soitetaan lennossa.

8) Uudet täysin upotustoiminnot

iOS 16:ssa Full immersion -ominaisuuksia (näkyy jo iOS 15:ssä) on parannettu vastaamaan kaikkien tarpeita. Sovelluksen avaaminen asetukset ja painamalla ylös Täysi upotus voit muuttaa tilan asetuksia Älä häiritsetila Tehdä työtätila Opas tai tila Nukkuavalitsemalla aika ajoin mitkä sovellukset voivat lähettää ilmoituksia, mitkä viestit tai puhelut vastaanottaa ja mitkä viestit suodatetaan.

Aktivoidaksesi Full immersion manuaalisesti avaamme Ohjauskeskusjatkamme Täysi upotus ja valitse aktivoitava tila; vaihtoehtoisesti tilojen aktivointi tapahtuu automaattisesti aiemmin tehtyjen asetusten perusteella.

9) Ota haptinen näppäimistö käyttöön

Uskomatonta, mutta totta, yksi uusimman sukupolven puhelimien luonnollisimmista toiminnoista ei vielä ollut virallisessa iPhone-näppäimistössä, joten monet ihmiset joutuivat käyttämään vaihtoehtoinen näppäimistö to tunne kosketettujen näppäinten värinä (haptinen näppäimistö).

Aktivoi haptinen näppäimistö avaamalla sovelluksen asetuksetjatkamme Äänet ja haptinen palautejatkamme Näppäimistön palaute ja laitamme kytkimen päälle Haptinen palaute avataksesi iPhonen haptisen näppäimistön lukituksen.

10) Näytä yhdistettyjen Wi-Fi-verkkojen salasanat

iOS 16:lla voimme vihdoin palauttaa Wi-Fi-verkkojen salasanat, joihin olemme aiemmin muodostaneet yhteyden (mukaan lukien kaikki tällä hetkellä käyttämämme Wi-Fi-verkot) ilman, että sinun tarvitsee mennä hulluksi Apple-avainnippuun (käytettävissä vain Macista).

Jos haluat nähdä Wi-Fi-verkkojen salasanat, siirrytään polkuun Asetukset -> Wi-Fipaina "i"-kuvaketta sen verkon nimen vieressä, johon olemme jo muodostaneet yhteyden (osiossa Omat verkot), paina Salasana-kenttää ja avaa salasana Face ID:llä tai Touch ID:llä nähdäksesi salasanan välittömästi.

Johtopäätökset

iOS 16:ssa käyttöönotetut tai parannetut toiminnot tekevät järjestelmästä sopivan kaikille käyttäjille, olipa kyseessä pankinjohtaja tai yksinkertainen nörtti kansalainen, joka rakastaa Applen teknologiaa. Valokuva-alaan liittyvät toiminnot ovat mielenkiintoisia, kuten myös viestintäpuolen parannukset (iMessage, iPhone web-kamerana Maceille ja uudet FaceTime-toiminnot).

Edelleen iPhone- ja iOS-teemalla voimme lukea oppaitamme nopeuttaa iPhonea ja optimoi iOS ja mitkä ovat eroja iOS:n ja iPadOS:n ja iPad-järjestelmän välillä iPhoneen verrattuna.

Indeksi
 1. 1) Uusi lukitusnäyttö
 2. 2) Uudet iMessage-ominaisuudet
 3. 3) Luo mukautettu suodatin valokuville
 4. 4) Luo jaettu iCloud-kirjasto
 5. 5) Poista tai kopioi esineitä valokuvista
 6. 6) Käytä iPhonea Macin kamerana
 7. 7) Siirrä FaceTime-puhelut toiseen laitteeseen
 8. 8) Uudet täysin upotustoiminnot
 9. 9) Ota haptinen näppäimistö käyttöön
 10. 10) Näytä yhdistettyjen Wi-Fi-verkkojen salasanat
  1. Johtopäätökset

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Go up