Jaettu kokemus -ominaisuuden poistaminen käytöstä Windows 10:ssä

Microsoft esitteli Shared Experiences -ominaisuuden Creators Update -päivityksessä (v1703). Tämän ominaisuuden avulla voit jakaa verkkolinkkejä, viestejä, sovellustietoja jne. muiden Windows 10 -tietokoneiden tai linkitettyjen Android-puhelimien kanssa. Jaetut kokemukset -ominaisuuden avulla voit myös jakaa tai siirtää videoita, valokuvia ja asiakirjoja muiden Windows 10 -laitteiden kanssa Bluetoothin tai Wi-Fin kautta.

Tämä on varsin hyödyllistä, jos sinulla on useita Windows-järjestelmiä. Mutta jos et käytä tätä ominaisuutta tai et halua tehdä Windows 10 -järjestelmääsi muiden samassa verkossa olevien laitteiden havaittavaksi, voit poistaa jaetun kokemuksen ominaisuuden käytöstä Windows 10:ssä seuraavasti.

Lue myös: Kahden tietokoneen yhdistäminen LAN-kaapelilla Windows 10:ssä

Poista jaetut kokemukset käytöstä Asetukset-sovelluksesta

Jos haluat vain poistaa jaetut kokemukset käytöstä vain käyttäjätililtäsi, voit tehdä sen Asetuksista. Tämän menetelmän etuna on, että kaikki muut järjestelmäsi käyttäjät voivat edelleen käyttää jaetut kokemukset -ominaisuutta.

1. Etsi ensin "Asetukset" Käynnistä-valikosta ja avaa se. Voit myös käyttää pikanäppäintä Win + I.

2. Siirry Asetukset-sovelluksessa kohtaan "Järjestelmä -> Jaetut kokemukset". Vaihda oikean paneelin Share Across Devices -kohdan kytkin asentoon "Pois".

Se on siinä. Olet poistanut jaetut kokemukset käytöstä käyttäjätililläsi.

Poista jaetut kokemukset käytöstä ryhmäkäytännöstä

Jos haluat poistaa jaetut kokemukset käytöstä kaikilta järjestelmäsi käyttäjiltä, ​​paras tapa on käyttää ryhmäkäytäntöeditoria. Tämä menetelmä on erityisen hyödyllinen verkonvalvojille.

1. Etsi "gpedit.msc" Käynnistä-valikosta, napsauta sitä hiiren kakkospainikkeella ja valitse "Suorita järjestelmänvalvojana" avataksesi ryhmäkäytäntöeditorin järjestelmänvalvojan oikeuksin. Siirry nyt kohtaan "Tietokoneen asetukset -> Hallintamallit -> Järjestelmä -> Ryhmäkäytäntö".

2. Etsi oikeanpuoleisesta paneelista "Jatka kokemuksia tällä laitteella" -käytäntö ja kaksoisnapsauta sitä. Tämä on käytäntö, jonka avulla voit hallita jaettujen kokemusten tilaa Windows-järjestelmässä.

3. Käytä käytäntötietojen mukaisesti "Disabled" -radiovaihtoehto ja napsauta "Käytä"- ja "O"-painikkeita tallentaaksesi muutokset.

Jotta muutokset tulevat voimaan, joko käynnistä järjestelmä uudelleen tai avaa komentokehote järjestelmänvalvojana ja suorita gpupdate /force pakottaaksesi päivittämään ryhmäkäytännön muutokset.

Jos haluat ottaa jaetut kokemukset uudelleen käyttöön, valitse joko "Käytössä" tai "Ei määritetty" ja olet valmis. Jos valitset "Käytössä", kehotat Windowsia ottamaan käyttöön jaetut kokemukset. Jos valitset "Ei määritetty", Windows palaa oletustoimintoihinsa. eli käytössä.

Poista jaetut kokemukset käytöstä rekisteristä

Jos sinulla ei ole pääsyä ryhmäkäytäntöeditoriin, voit saavuttaa saman asian muokkaamalla Windowsin rekisteriä. Se ei ole vaikeaa, mutta sinun on luotava avain ja arvo. Joten varmuuden vuoksi varmuuskopioi rekisteri ennen muokkaamista.

1. Etsi "regedit" Käynnistä-valikosta, napsauta sitä hiiren kakkospainikkeella ja valitse "Suorita järjestelmänvalvojana". Tämä toiminto avaa rekisterin, jolla on järjestelmänvalvojan oikeudet. Siirry nyt seuraavaan avaimeen. Käytön helpottamiseksi voit kopioida ja liittää alla olevan polun osoitepalkkiin.

HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\Policies\Microsoft\Windows

2. Täältä sinun pitäisi löytää vasemmasta paneelista "Järjestelmä"-niminen avain. Jos ei, napsauta hiiren kakkospainikkeella "Windows"-näppäintä, valitse "New -> Key" ja nimeä uusi avain nimellä "System".

3. Napsauta oikeanpuoleisessa paneelissa hiiren kakkospainikkeella ja valitse "New -> DWORD (32-bit) Value" ja nimeä arvo "EnableCdp".

4. Kaksoisnapsauta nyt arvoa ja varmista, että arvotiedot on asetettu arvoon "0".

Siinä kaikki, olet poistanut jaetut kokemukset käytöstä kaikilta Windows 10:n käyttäjiltä.

Jos haluat ottaa jaetut kokemukset uudelleen käyttöön, poista EnableCdp-arvo tai muuta arvodataksi 1.

Kommentoi alle ja jaa ajatuksesi ja kokemuksesi yllä olevien menetelmien käytöstä jaetun kokemuksen poistamiseksi käytöstä Windows 10:ssä.

Indeksi
  1. Poista jaetut kokemukset käytöstä Asetukset-sovelluksesta
  2. Poista jaetut kokemukset käytöstä ryhmäkäytännöstä
  3. Poista jaetut kokemukset käytöstä rekisteristä

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Go up