Jos 5G ei muodosta yhteyttä verkkoon, miten puhelin yhdistetään

5G-puhelimemme ei muodosta yhteyttä uuden sukupolven verkkoon? Katsotaan yhdessä, miten 5G aktivoidaan yhteensopivissa puhelimissa

Ostimme puhelimen, jossa on sisäänrakennettu 5G, mutta emme koskaan nähneet 5G-kuvaketta matkapuhelinsignaalin vieressä? Syitä siihen voi olla useita 5G-puhelin ei muodosta yhteyttä 5G-verkkoon: onneksi useimmat ongelmat ratkeavat pelaamalla puhelimen asetuksilla, aktivoimalla 5G puhelinoperaattorillasi tai yksinkertaisesti muuttamalla isoon kaupunkiin tai paikkaan, jossa on 5G-peitto.

Seuraavassa oppaassa näytämme sinulle kuinka korjata ongelma, kun 5G-puhelin ei muodosta yhteyttä 5G-verkkoon. Otetaan kaikki ehdotukset käyttöön yksi kerrallaan, kunnes näemme paljon kysytyn 5G-kuvakkeen ilmestyvän oikeaan yläkulmaan.

Aktivoi 5G yhteensopivissa laitteissa

Jos meillä on 5G-yhteensopiva puhelin, meidän on varmistettava, että tietty kohde on aktiivinen puhelimen asetuksissa; Itse asiassa monissa laitteissa vain 4G-verkkoyhteys on oletuksena käytössä (energian säästämiseksi), mikä estää 5G-verkkojen etsimisen.

Android

Avaamme sovelluksen aktivoidaksesi 5G:n Androidissa asetuksetpainamme valikkoa Verkko ja Internet, SIM-kortit ja matkapuhelinverkot tai valikossa Mobiiliverkkopaina käytössä olevan SIM-kortin nimeä ja avaa lopuksi valikko Ensisijainen verkkotyyppi.

Kun näyttö on auki, muista painaa kohdetta 5G/LTE/WCDMA/GSM, 5G/4G/3G, Suosi 5G-verkkoa tai 5G/4G/3G/2G, perustuu käyttämäämme Android-puhelimeen. Samsung-puhelimissa 5G:n aktivointipolku on seuraava Asetukset > Yhteydet -> Mobiiliverkko -> [nome SIM] -> Verkkotila.

Kun kyseinen kohde on aktivoitu aktivoimme lentokonetilan 2 minuutiksi: Kun seuraavan kerran poistat lentokonetilan käytöstä, 5G-kuvakkeen pitäisi olla käytettävissä matkapuhelinverkon signaalipalkkien vieressä.

iPhone

Aktivoidaksesi 5G yhteensopivissa iPhoneissa (iPhone 13, iPhone 12 ja 3. sukupolven iPhone SE) meidän tarvitsee vain avata Asetukset-sovellus, painaa valikkoa Kännykkäpaina valikosta Mobiilidatavaihtoehdotvalita Ääni ja data ja lopuksi aktivoi ääni 5G aktiivinen tai 5G auto.

Pakottaaksemme puhelimen käyttämään 5G:tä mahdollisimman paljon, voimme myös muuttaa tiedonsäästöasetuksia, mikä vie meidät polulle Asetukset -> Matkapuhelin -> Mobiilidata-asetuksetpainamalla valikkoa Datan kulutus ja aktivoida äänesi Salli enemmän dataa 5G-verkon kautta.

Jos käytämme virtuaalista SIM-korttia iPhonessa, muista valita oikea SIM-kortti, kun avaamme valikon Asetukset -> Matkapuhelinjotta voit aktivoida 5G:n yhteensopivalla SIM- tai eSIM-kortilla.

Aktivoi datatarjous 5G:llä

Jos emme näe 5G-kuvaketta edes edellisessä luvussa kuvattujen toimenpiteiden jälkeen, joudumme todennäköisesti aktivoimaan datatarjouksen, joka sisältää 5G-liikenteen aktivoinnin.

Tällä hetkellä parhaat datayhteystarjoukset 5G:llä Minä olen:

 • TIM MAGNIFICA Matkapuhelin: TIM-tarjous hintaan 19,99 € kuukaudessajoka sisältää 100 Gt 5G:ssä, rajoittamattomat minuutit ja tekstiviestit, ensisijainen verkkoyhteys, 100 Gt Google One, TIM First Class ja kansainväliset puhelut.
 • Vodafone RED Pro: Vodafone-tarjous hintaan 14,99 € kuukaudessajoka sisältää 50 gigaa 5G:ssä, rajoittamattomat minuutit ja tekstiviestit, pääsyn ensisijaisesti verkkoon, rajoittamattomat minuutit EU-maihin ja Vodafone Clubin SmartPayn mukana (10 gigaa enemmän).
 • WindTre MORE Lite 5G: WindTre-tarjous hintaan 12,99 € kuukaudessajoka sisältää 50 Gigaa 5G:ssä, rajoittamaton minuutti, 100 tekstiviestiä, ensisijainen verkkoyhteys, jopa 3 muuta SIM-korttia Family 5G:llä, Easy Pay -lataus ja 5G-älypuhelin mukana.
 • Fastweb Mobile: Fastweb-tarjous hintaan 7,95 € kuukaudessajoka sisältää 150 Gigaa 5G:ssä, rajoittamattomat puhelut kansallisiin lankapuhelimiin ja matkapuhelimiin, 100 tekstiviestiä, 3 kuukauden digitaalista toimituksellista sisältöä ja mukana SIM-toimituksen.
 • Ilias: Iliad tarjous a 9,99 € kuukaudessajoka sisältää 120 gigaa 5G:ssä ja rajoittamattomat minuutit ja tekstiviestit.

Kirjoitushetkellä Fastwebin tarjous on halvempi pääsy 5G: hen, koska alle 10e kuukaudessa sen avulla voit käyttää WindTren kanssa jaettua 5G-verkkoa (ja erillisten antennien kautta) selvästi edulliseen hintaan. Saadaksesi lisätietoja, voimme lukea oppaamme osoitteessa kuinka aktivoida Fastweb 5G.

Muuta alueelle tai kaupunkiin, jossa on 5G-peitto

Jos kaikki aiemmat ehdotukset eivät ole riittäneet saamaan 5G-kuvaketta näkyviin yhteensopivassa puhelimessamme, ongelman aiheuttaa 5G-peitto alueella, jossa olemme juuri sillä hetkellä.

Tämän epämiellyttävän tilanteen välttämiseksi suosittelemme muuttamaan suurten kaupunkien keskustaan valitse operaattori, joka tarjoaa 5G-peiton alueella missä asumme tai missä liikumme usein päiväsaikaan.

5G-peittoalueen tarkistamiseen suosittelemme eri operaattoreiden kattavuussivuja, jotka näkyvät alla olevassa luettelossa:

Tarkistaaksemme alueen, jolla olemme, voimme käyttää myös sovelluksia, kuten OpenSignaljoka pystyy näyttämään 5G-verkon todellisen peiton kaikissa Italian kaupungeissa.

Saadaksesi lisätietoja, voimme lukea oppaitamme osoitteessa kuinka tarkistaa 5G-peitto ja parhaimmillaan sovellus signaalin voimakkuuden mittaamiseen.

Johtopäätökset

Uudet 5G-verkot mahdollistavat selaamisen mobiiliverkossa ennennäkemättömällä nopeudella, mutta hyödyntääksemme niitä tarvitsemme 5G-yhteensopivan älypuhelimen. Valitettavasti edes 5G-puhelinta käytettäessä uuden sukupolven verkko ei välttämättä ole käytettävissä: tässä tapauksessa noudatamme tässä oppaassa esitettyjä ehdotuksia, jotta voimme muodostaa yhteyden 5G-verkkoon milloin tahansa.

Aina samasta aiheesta voimme lukea oppaamme kuinka optimoida 5G-signaalin ja datan vastaanotto Androidissa ja päällä 5G:llä saavutettava maksiminopeus.

Indeksi
 1. Aktivoi 5G yhteensopivissa laitteissa
  1. Android
  2. iPhone
 2. Aktivoi datatarjous 5G:llä
 3. Muuta alueelle tai kaupunkiin, jossa on 5G-peitto
  1. Johtopäätökset

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Go up