Jos DNS ei vastaa, kuinka korjata

Tarkista ja yritä tehdä Internet-yhteytesi vianmääritys, kun DNS-palvelin ei vastaa

Joskus, kun avaat verkkoselaimen muodostaaksesi yhteyden verkkosivustoon, saatat saada virheilmoituksen, joka sanoo: "DNS ei vastaaTämä tarkoittaa, että tietokone ei voi ottaa yhteyttä DNS-palvelimen osoitteeseen, joka on yksi verkon tärkeimmistä määritysparametreista.

Vaikka ensi silmäyksellä se saattaa tuntua ylitsepääsemättömältä ongelmalta, todellisuudessa voimme ratkaista ongelman DNS:n avulla yksinkertaisella tavalla ilman, että tarvitsee ottaa yhteyttä teknikkoon tai luotettavaan ystävään tietokoneen tai älypuhelimemme yhteyden korjaamiseksi.

Tästä oppaasta löydämme kaikki vastaukset DNS-yhteysongelmien vianmääritysjotta voimme avata uudelleen sivut, jotka osoittivat virheen "Dns_Probe_Finished_No_Internet" tai "ei DNS-yhteyttä" suosikkiselaimessamme.

1) Mikä on DNS-palvelin

Kuten jo useaan otteeseen on selitetty, DNS:n merkitys on pähkinänkuoressa seuraava: Web-sivusto, kuten (www.teknisiatemppuja.com), sijaitsee verkkopalvelimella, eli tietokoneella, joka voi olla missä tahansa maailmassa; tätä tietokonetta ei kuitenkaan tunnisteta verkossa sivuston osoitteesta, vaan IP-osoitteesta, kuten esim 12.34.56.78.

Teoriassa, jotta voin muodostaa yhteyden tälle sivustolle tietokoneeltani, minun olisi kirjoitettava sen IP-osoite, jota on kuitenkin vaikea muistaa. Sivustojen etsimisen helpottamiseksi on siis olemassa: DNS-palvelintoinen palvelin, joka sisältää taulukko IP-osoitteiden ja nimien välisistä assosiaatioista.

Kun kirjoitat selaimeen klassisen verkko-osoitteen (www.), tietokone kysyy ensin DNS-palvelimelta, mikä IP-osoite vastaa sivustoa, muuntaa sen saavutettavaksi IP-osoitteeksi ja antaa sitten meidän tarkastella sivua tietokoneellamme.

Jos nämä DNS-palvelimet eivät vastaa, koska ne ovat tukossa, hidastuneet tai eivät ole käytettävissä, selain ei tiedä mihin IP-osoitteeseen muodostaa yhteyden ladatakseen pyydetyn sivuston ja näyttää virhesivun. Suurimman osan ajasta, kun DNS-virhe tulee näkyviin, palveluntarjoajan verkossa on Internet-yhteysongelma, ja voit vain soittaa puhelinpalvelukeskukseen ja pyytää heitä ratkaisemaan ongelma.

Sillä välin voimme kuitenkin katso, voidaanko DNS-ongelma ratkaista kotona tekemällä joitain tarkistuksia ja muuttamalla joitain määrityksiä.

2) Mikä aiheuttaa DNS-virheitä

DNS-virheillä on useita laukaisimia ja niiden erottaminen säästää paljon aikaa ja vaivaa ongelman ratkaisemisessa. Tärkeimmät syyt, jotka voivat laukaista DNS-virheitä, ovat:

 • Palveluntarjoajan DNS-virheet: palveluntarjoajan DNS-palvelimet ovat tukossa tai epäkunnossa, mikä tekee mahdottomaksi täyttää sivustoihin liittyviä pyyntöjä. Yhteys toimii täydellisesti, mutta verkkosivujen selaaminen ei ole mahdollista.
 • Sivuston DNS-virheet: Valitsemasi sivusto on saattanut suorittaa DNS-päivityksen, eikä se välttämättä ole tavoitettavissa vähään aikaan. Tilapäinen ongelma, joka ratkeaa itsestään muutamassa minuutissa tai tunnissa.
 • Laitteen DNS-virheet: Virheellinen verkkoyhteysmääritys estää DNS-pyyntöjen välittämisen DNS-palvelimille, mikä tekee Internetin selaamisen mahdottomaksi.
 • DNS-virheet haittaohjelmista: Monet virukset muokkaavat DNS-pyyntöjä ohjatakseen käyttäjät tietojenkalastelusivustoille tai sivustoille, jotka ovat täynnä haittaohjelmia, mikä aiheuttaa virheitä laillisissa sivustoissa. Vaikea korjata ilman hyvää virustarkistusta.
 • DNS-virhe hakkerihyökkäyksen vuoksi: Man-In-The-Middle (MITM) -hyökkäys sallii hakkerin ohjata kaikki DNS-pyynnöt uusille laittomille tai tietojenkalastelusivustoille, mikä aiheuttaa usein virheitä laillisissa sivustoissa.

Kaikki nämä virheet voidaan korjata useilla tavoilla, vain tunnistat oikein virheen tyyppi edellä mainituista ja noudata oikeaa ohjetta.

3) DNS-virheiden korjaaminen

DNS-virheiden korjaamiseksi noudatamme oikeaa menettelyä syyn perusteella; Jos emme osaa tunnistaa DNS-virheen syytä, voimme aina seurata ehdotuksia järjestyksessä, jotta voimme sulkea pois kaikki DNS-ongelmien syyt peräkkäin.

DNS-ongelmien ratkaisemiseksi voimme:

 • käynnistä modeemi ja laite uudelleen: käynnistämällä modeemin tai käytössä olevan laitteen uudelleen voimme helposti ratkaista palveluntarjoajan tai laitteemme väliaikaisen virheen aiheuttamat DNS-ongelmat;
 • muuttaa laitteen DNS-palvelimia: Muutamalla laitteessa käytettyjä DNS-palvelimia voit ohittaa palveluntarjoajan toimittamien DNS-palvelimien ongelmat. Voimme muuttaa DNS:ää Windows PC- ja Mac-tietokoneissamutta voimme myös tehdä muutoksen Android-laitteissa ja iPhonessa/iPadissa;
 • vaihtaa modeemin DNS-palvelimia: vaihtamalla modeemin DNS varmistamme, että kaikki liitetyt laitteet käyttävät automaattisesti uusimpia ja nopeimpia palvelimia. Jatkamiseksi voimme lukea oppaamme yllä kuinka DNS asetetaan modeemiin.
 • valitse nopeimmat DNS-palvelimet: sellaisella ohjelmalla kuin DNS jumpperit voimme heti valita linjallemme nopeimmat DNS-palvelimet, kuten ohjeesta näkyy Käytä DNSJumperia sivustojen avaamiseen nopeammin.
 • puhdistaa tietokoneesi viruksilta: puhdistamalla tietokoneen viruksilta estämme niitä muuttamasta yhteyttä ja asettamasta väärää DNS:ää. Jatkamiseksi suosittelemme lukemaan oppaamme Ilmaiset ohjelmat tietokoneen puhdistamiseen viruksista ja haittaohjelmista;
 • asenna turvapaketti: jos pelkäämme, että hakkeri voi päästä tietokoneellemme ja muuttaa DNS:ää, voimme suojata itseämme tehokkaasti lataamalla täydellinen tietoturvapakettikuten ne, jotka näkyvät oppaassamme parhaat täydelliset ja ilmaiset suoja- ja tietoturvaohjelmistot.

Jos DNS on muutettu vahingossa tai virus tai hakkeri on muuttanut sen, voimme aina palauttaa oletusverkon asetukset artikkelissamme kuvatulla tavalla. kuinka palauttaa verkko- ja verkkoselailu.

Johtopäätökset

DNS ovat tärkeitä kaikissa yhteyksissä: niiden toiminnan tulee aina olla erinomaista, jotta kaikki Internet-sivut tai yleisimmät verkkopalvelut ovat käytettävissä. DNS-palvelimet ovat erittäin tärkeitä ja "näkymättömiä", mutta ongelmatilanteissa huomaamme heti niiden olemassaolonjoutuu usein pomppaamaan asetusten välillä ennen kuin löytää todellisen syyn, miksi verkkosivu ei lataudu.

Jos haluat ottaa yhteyttä operaattoriin vastaamattomista DNS-palvelimista, lue oppaamme Pyydä operaattorin apua TIM:ltä, WindTreltä, Vodafonelta tai Fastwebiltä.

Jos kuitenkin epäilemme, että valitulla sivustolla on yhteysongelmia, voimme tehdä nopean tarkistuksen lukemalla oppaamme Virheiden merkitys, jos sivusto ei avaudu tai lataudu selaimessa.

Indeksi
 1. 1) Mikä on DNS-palvelin
 2. 2) Mikä aiheuttaa DNS-virheitä
 3. 3) DNS-virheiden korjaaminen
  1. Johtopäätökset

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Go up