Jos kannettava tietokone on kuuma, kuinka se jäähdytetään

Mitä tehdä, jos kannettava tietokone on liian kuuma ja tuulettimet pyörivät kovaa koko ajan jäähdytys- ja ylikuumenemisongelmien korjaamiseksi

Kannettavat tietokoneet kuumenevat todella paljon erittäin suuressa työmäärässä (3D-ohjelmat, pelit, videonkäsittely), erityisesti kesäkaudella; Tämä ei tarkoita, että kaikki on hyvin talvella, sillä muistikirjamme ovat usein lähellä pöytää ja jäähdytin lähellä.

Ensimmäistä ylikuumenemisen oiretta edustaa sen liiallisen kuumuuden lisäksi, joka tuntuu koskettaessa sitä näppäimistön alla, sisäisen tuulettimen melu maksimissaan; vakavammissa tapauksissa muistikirja sammuu yhtäkkiä tai hidastuu niin, että se vaatii uudelleenkäynnistyksen ja pienen "jäähdytystauon" työskentelyn jatkamiseksi.

Jos muistikirja on välttämätön työhön tai opiskeluun, meidän täytyy ratkaise kaikki kannettavan tietokoneen jäähdytysongelmatei vain varmistamalla, että tuulettimet toimivat oikein, vaan myös yrittämällä olla ylikuormittamatta tietokonetta.

Seuraavassa oppaassa näytämme sinulle kaikki parhaat vinkit, joita voit käyttää, jos kannettavasi kuumenee liikaajotta voimme jäähdyttää sen välittömästi, jatkaa työtä siitä mihin jäimme ja välttää pahemmat vahingot pitkällä aikavälillä.

1) Puhdista tuulettimet

Tuulettimien puhtaana pitäminen on välttämätöntä kannettavan tietokoneen jäähdytysjärjestelmän asianmukaisen toiminnan kannalta.

Pöly on kaikkien tietokoneiden suuri vihollinen: se tukkii tuuletusaukot ja päästääkseen enemmän ilmaa sisään puhaltimet yrittävät pyöriä nopeammin kuin pitäisi, mikä aiheuttaa enemmän melua ja kuluttaa enemmän energiaa.

Kannettavan tietokoneen puhdistaminen pölystä voidaan tehdä käyttämällä paineilmapurkkiatodella hyödyllinen ilman puhaltamiseen aukkojen sisään ja kerääntyneen pölyn poistamiseen.

Ihannetapauksessa (tätä ei voi tehdä kaikissa kannettavissa tietokoneissa) olisi parempi tehdä tämä puhdistus poistamalla kannettavan tietokoneen takapaneeli, jotta kaikki ajan myötä kertynyt lika puhdistuisi.

Toisessa artikkelissa kirjoitimme opas kannettavan tietokoneen puhdistamiseen sisältä ja ulkoa.

2) Sulje raskaimmat ohjelmat

Jos tietokone on puhdas, mutta voit kuulla tuulettimien pyörivän kovaa, kannettava tietokone on stressaantunut käyttämiesi ohjelmien vuoksi.

Jos käytät kannettavaa tietokonetta erityisen kuumassa ympäristössä, myös akun kulutuksen säästämiseksi, on aina suositeltavaa käyttää enintään kahta tai kolmea ohjelmaa yhdessä.

On mahdollista käyttää Windowsin Tehtävienhallinta (joka voidaan avata painamalla CTRL-Shift-Esc-näppäimiä yhdessä) määrittääksesi mitkä ohjelmat vievät eniten muistia ja prosessoria. Windows 11:ssä ja Windows 10:ssä voit myös nähdä kunkin prosessin sähkönkulutusjoka, jos se on korkea, johtaa enemmän lämmön kertymiseen.

3) Tarkista haittaohjelmat

Jos tietokone on puhdas ja tuulettimet pyörivät maksiminopeudella, vaikka et tekisi mitään, se kannattaa suorita haittaohjelmien torjuntatarkistus käyttämällä asennettua virustorjuntaohjelmaa tai vastaavaa ohjelmaa Malwarebytesyksi parhaat ilmaiset haittaohjelmien torjuntaohjelmat.

Käynnistämällä skannauksen Malwabytesilla pystymme löytämään kaikki vaikeimmat haittaohjelmat, mikä vähentää prosessorin kuormitusta ja siten prosessorin ja kannettavan tietokoneen lämpötilaa. Erityisen vaikeille haittaohjelmille voimme käyttää myösESET Online Scanneryksi parhaista skannereista poistamaan troijalaisia, kiristysohjelmia ja muita kovia viruksia.

Lisätietoja voimme lukea oppaastamme Ilmaiset ohjelmat tietokoneen puhdistamiseen viruksista ja haittaohjelmista.

4) Käytä energiansäästöä

Yksinkertainen tapa pitää tietokoneesi viileänä on vähentää suorittimen maksimitehoa, energiansäästösuunnitelman muuttaminen.

Jos haluat jatkaa Windows 11:ssä, napsauta hiiren kakkospainikkeella akkukuvaketta (oikeassa alakulmassa), paina Virta- ja lepotilaasetukset ja avautuvassa uudessa ikkunassa avaamme kohteen vieressä olevan pudotusvalikon Energiansäästötila ja valitse kohde Parempi energiatehokkuus.

Jatka Windows 10:ssä napsauttamalla oikeassa alakulmassa olevaa akkukuvaketta ja siirrä valitsin kohtaan Akun enimmäiskesto. Saat lisätietoja lukemalla oppaamme kuinka käytä älykästä akunsäästöä kannettavassa tietokoneessasi Windows 10:ssä ja 11:ssä.

5) Tarkkaile tuulettimen nopeutta

Joillakin ohjelmilla on mahdollista säätää sisäisten tuulettimien nopeutta siten, että niiden nopeutta voidaan lisätä, kun kannettava tietokone kuumenee liian kuumaksi (puhaltimien melun kustannuksella, joka tulee huomattavasti ärsyttävämpää).

Kuten oppaasta näkyy hallitse PC-tuulettimet jäähdytyksen parantamiseksivoit ladata ohjelman Speedfan ohjaamaan sisäisten puhaltimien nopeutta ja haluttaessa myös säätämään niitä (tosin on oltava tarkkana tehdä se oikein, jos et halua välttää ylikuumenemista).

6) Pidä kannettava tietokone ylhäällä

Tämä on luultavasti se yksinkertaisin mutta aina tehokas neuvo: koska PC-tuulettimet sijaitsevat alareunassa, pidä tietokone vain ylhäällä, jotta ilma pääsee kulkemaan sen läpi enemmän ja välttää sisäisten osien ylikuumeneminen.

Auttaaksemme meitä tässä tarkoituksessa voimme ostaa sellaisen pohja kannettaville tietokoneilletodella hyvä vanhempien ja meluisampien kannettavien tietokoneiden jäähdyttämiseen, ja siinä on lisätuulettimet, jotka viilentävät kannettavaa samalla kun pidämme sitä ylhäällä.

Ilmeisesti sinun ei pitäisi koskaan käyttää kannettavaa tietokonetta asettamalla sitä matolle, sängylle, sohvalle tai jaloille, jos et halua sen ylikuumenevan heti, ja tämä on sääntö, joka pätee aina, ei vain silloin, kun se on kuuma.

Johtopäätökset

Itse kannettava tietokone lämpenee todella liikaa kesäkuukausina tai intensiivisimpien työskentelykertojen aikana on suositeltavaa noudattaa edellisissä luvuissa esitettyjä ehdotuksia sen jäähdyttämiseksi kunnolla, jotta vältytään liiallisesta kuumuudesta tai sisäisten komponenttien vahingoittumisesta (johtuen lämpökuormituksesta, johon ne vaikuttavat). alistetaan ).

Samasta aiheesta voimme lukea oppaitamme kuinka pitää kannettavasi viileänä ja miten Paranna tietokoneen jäähdytystä ja ilmavirtaa.

Indeksi
  1. 1) Puhdista tuulettimet
  2. 2) Sulje raskaimmat ohjelmat
  3. 3) Tarkista haittaohjelmat
  4. 4) Käytä energiansäästöä
  5. 5) Tarkkaile tuulettimen nopeutta
  6. 6) Pidä kannettava tietokone ylhäällä
    1. Johtopäätökset

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Go up