Jos näytöllä näkyy vihreitä viivoja, häiriöitä tai graafisia virheitä, ratkaisuja

Yksi "häiritsevimmistä" virheistä, joita voimme kohdata Windowsissa, liittyy niiden esiintymiseen vaaka- tai pystysuorat viivat näytöllä tai jopa niin sanottuja "häiriöitä", eli graafisia virheitä, joissa on pikselitäpliä päällekytketyllä PC:n näytöllä, hyvin toistuvia värien muutoksia ja välkkyviä tai vilkkuvia efektejä. Useimmissa tapauksissa nämä viivat näkyvät vihreinä näytöllä, mutta punaisia ​​tai mustia viivoja voi myös ilmestyä.

Kun näemme nämä rivit ilmaantuvat, meidän on otettava huomioon, että ongelma voi olla melko vakava, mutta ennen kuin teemme hätiköityjä johtopäätöksiä, jotta voimme kokeilla niitä kaikkia ennen kuin laitamme kätemme lompakolle.

Laitteisto- tai ohjelmisto-ongelma?

Vihreiden viivojen ilmestyminen näytölle tarkoittaa sisään 90% tapauksista laitteistovirhe: erityisesti ongelma koskee Näytönohjain. Näytönohjaimen lisäksi ongelma voi koskea myös näyttöä tai videoliitäntää, mutta nämä ovat melko etäisiä mahdollisuuksia.

Ennen kuin ostat uuden näytönohjaimen, suosittelemme sulkemaan pois kaikki muut laitteisto- tai ohjelmistovirheet: siksi on suositeltavaa tarkistaa kaapelit, näyttö ja asennettu näytönohjaimen ajuritjotta voit säästää paljon rahaa.

Tarkista näytön ja tietokoneen väliset liitäntäkaapelit

Vihreiden vaakaviivojen tai mahdollisten viivojen ilmestyminen näytölle voi johtua huonosta yhteydestä tietokoneen (ja sen näytönohjaimen) ja näytön välillä. Jos käyttäisimme vanhoja yhteyksiä, kuten VGA ja DVI sinä suosittelemme vaihtamaan HDMI- ja DisplayPort-liitäntöihin välittömästi (edellyttäen, että näytönohjain ja näyttö tukevat tämän tyyppistä yhteyttä).

Jos ongelma koskee kannettavaa tietokonetta, kokeillaan kytke kannettava tietokone televisioon tai näyttöönkäyttämällä FN+F8 tai vastaavaa näppäinyhdistelmää videolähteen vaihtamiseen ilman käyttöjärjestelmää: jos viivat katoavat, ongelma koskee vain kannettavan tietokoneen näyttöä, ei koko näytönohjainta.

A hyvä HDMI kaapeli näytöille se maksaa alle 10 €, kun taas a DisplayPort-kaapeli hinta on 10-15€.

Saat lisätietoja lukemalla oppaamme HDMI- ja VGA-kaapelin sekä DVI- ja DisplayPort-liitäntöjen väliset erot.

Palauta näytönohjaimen ajuri

Jos kaapelit eivät ole ongelman syy tai olemme kannettavan tietokoneen edessä, meidän on yritettävä palauta näytönohjaimen ohjaintoivoen, että tämän toiminnon avulla näyttö toimii taas täydellisesti.

Ensin yritämme käyttää näyttöä joka tapauksessa, mahdollisesti siirtämällä ikkunat näytön vielä toimivaan osaan tai yrittämällä nähdä, missä napsautamme (vaikka näyttö olisi täynnä viivoja); Jos hallitsemme tietokonettamme vähän, napsauta hiiren kakkospainikkeella Käynnistä-valikkoa ja valitse valikko Laitehallintalaajennetaan osiota Näytönohjaimetnapsauta hiiren kakkospainikkeella käytössä olevaa näytönohjainta ja paina -painiketta Poista laitepoistamalla myös siihen liittyvän ohjaimen (Laiteohjaimen poistaminen).

Asennuksen poistamisen jälkeen näyttö muuttuu mustaksi ja vilkkuu ja kytkeytyy päälle alennettu grafiikkatila: jos tässä tilassa emme näe viivoja ja graafisia virheitä ilmestyy, ongelma on ohjelmistoluonteinen ja voimme ratkaista sen asentamalla uusimman näytönohjaimen saatavilla olevan ohjaimen.

Alle olemme koonneet linkit päivitettyjen ohjainten lataamiseksi mille tahansa näytönohjaimelle:

Kun olet ladannut oikean ohjaimen, suorita se, vahvista kaikki ilmoitetut vaiheet ja käynnistä järjestelmän pyynnöstä uudelleen, jotta muutokset tulevat voimaan.

Saat lisätietoja lukemalla oppaamme kuinka lataa ja asenna päivitetyt NVIDIA- ja AMD-näytönohjainohjaimet ja edelleen Ratkaisuja, jos näytönohjain lakkasi vastaamasta Windowsissa.

Osta uusi näytönohjain

Olemme kokeilleet niitä kaikkia, mutta ovatko vihreät vaakaviivat ja graafiset virheet edelleen näkyvissä tietokoneen näytössä? Tässä tapauksessa ei ole muuta vaihtoehtoa kuin tehdä vaihda kiinteä PC-näytönohjainvalitsemalla taloudellisen mutta täysin toimivan mallin.

Jos meillä ei ole minkäänlaisia ​​väitteitä pelaajina, voimme valita seuraavat pöytätietokoneille omistetut näytönohjaimet:

Nämä näytönohjain alle 100 € ne sopivat erinomaisesti työ- tai Internet-selailuun tarkoitettuihin tietokoneisiin sekä laitteistokiihdytystä vaativiin ohjelmiin. Saadaksesi lisätietoja, voimme lukea oppaitamme osoitteessa miten videokortti vaihdetaan Älä viitsi kuinka valita näytönohjain PC-grafiikkaa varten.

Johtopäätökset

Tämä artikkeli perustuu kokemukseeni, minulla oli tämä ongelma äskettäin, ja minun piti kokeilla erilaisia ​​ehdotettuja ratkaisuja ennen kuin tajusin, että itse asiassa näytönohjain oli rikki ja se piti vaihtaa.

Jos näemme näytöllämme vaaka- tai pystysuorat viivat, näytönohjain on todennäköisesti kuollut ja se on vaihdettava, varsinkin jos ongelma ilmenee, vaikka siirrymme BIOS/UEFI:iin tai kun aloitamme Windowsin palautuskonsoli.

Viivat v ja graafiset häiriöt ovat yksi selkeimmistä merkkejä siitä, että näytönohjain ei toimi.

Pöytätietokoneiden näytönohjain voidaan onneksi vaihtaa helposti valitsemalla edullisen mallin (mutta vain jos meillä ei ole peliodotuksia); kannettavissa tietokoneissa ei voi muuta tehdä kuin heittää muistikirja pois ja ostaa heti uusi, ehkä lukea oppaamme kuinka valita uusi muistikirja.

Nyt kun olet lukenut Jos näytöllä näkyy vihreitä viivoja, häiriöitä tai graafisia virheitä, ratkaisuja loppuun, kutsumme sinut tutustumaan lisää Oppaat-kategoriaan. Löydät sieltä muita mielenkiintoisia artikkeleita, jotka laajentavat tietojasi ja pitävät sinut ajan tasalla. Älä lopeta lukemista ja löytämistä!

Indeksi
  1. Laitteisto- tai ohjelmisto-ongelma?
  2. Tarkista näytön ja tietokoneen väliset liitäntäkaapelit
  3. Palauta näytönohjaimen ajuri
  4. Osta uusi näytönohjain
    1. Johtopäätökset

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Go up