Jos PC-mikrofoni ei toimi, kuuluu kaiku tai hiljainen äänenvoimakkuus

Mikrofonin ääniongelmien ratkaiseminen PC:ssä: jos se ei toimi, aktivoi se, nosta äänenvoimakkuutta, poista kaiku ja kohina

Kokous- ja videopuhelusovellusten suuren menestyksen ansiosta mikrofonista on tullut yksi tärkeimmistä PC-lisävarusteista. Aiemmin sitä käyttivät vain pelaajat ja videontekijät, mutta nyt siitä on tullut olennainen työkalu videopuhelukokouksiin osallistumiseen tai ystäville ja sukulaisille soittamiseen suoraan tietokoneelta.

Jos mikrofonia ei tunnisteta, sitä ei tunnisteta tai se ei toimi, meillä voi olla vakavia vaikeuksia kokousten pitämisessä tai uusien videopuheluiden aloittamisessa. Lisäksi mikrofonin huonosta käytöstä johtuen videoneuvottelun aikana voi esiintyä kaikuefektiä tai kuuntelija saattaa kuulla taustamelua tai kuulla äänemme liian matalana.

Seuraavassa oppaassa näytämme sinulle kuinka ratkaise PC-mikrofonin ongelmiajossa tarkastellaan kaikkia mahdollisia ongelmia ja näytetään menetelmiä integroidun mikrofonin tai ulkoisen mikrofonin oikean toiminnan palauttamiseksi (verkkokameran tai USB:n kautta).

1) Mikrofoni ei toimi

Jos Zoom-videopuhelun aikana kukaan ei kuule ääntämme, kun puhumme, se tarkoittaa, että mikrofoni on mykistetty tai tukossa. Ensimmäinen asia, joka on tarkistettava, ovat käyttämämme sovelluksen asetukset tai asetukset; löydät varmasti äänelle omistetun osion, jossa voit valita ja testata mikrofonia.

Windowsissa on myös mahdollista viedä meidät polulle asetukset > Järjestelmä > Ääni ja osion alla Syötepaina mikrofonin nimeä aktivoidaksesi sen.

Jos sinulla on asennettuna äänenhallintaohjelma, sinun tulee myös tarkistaa se. Yleensä tämä ohjelma pysyy taustalla ja sitä voidaan hallita painamalla vastaavaa kuvaketta tehtäväpalkissa lähellä työpöydän kelloa.

Selaimen käyttöoikeudet

Jos käytämme verkkosovellusta tai sivustoa, voi olla, että selaimellasi ei ole lupaa käyttää mikrofonia. varten kytke mikrofoni päälle Chromessa, Firefoxissa tai Edgessä, sinun on avattava selaimesi asetukset ja etsittävä Mikrofoni käyttöoikeusosiosta. Chromessa sinun on painettava Sivuston asetukset nähdäksesi käyttöoikeudet.
Kun mikrofonin käyttöoikeusosio on auki, ota vaihtoehto käyttöön kysy ennen kirjautumista ja tarkista estettyjen sivustojen luettelo. Jos sivusto on estetty, mikrofoni ei voi toimia. Sallituilla sivustoilla voit napsauttaa nähdäksesi käyttöoikeudet ja tarkistaa, että mikrofoni on sallittu.

Mikrofonin asetukset

Jos selain on myös määritetty hyvin, meidän on siirryttävä Windowsin asetuksiin. Windowsissa on parasta avata Ohjauspaneeli ja siirry sitten osioon Laitteisto ja äänet > Ääni. Paina PC-äänen määritys -välilehden yläreunasta Rekisteröintivalitse mikrofoni ja siirry kohtaan Ominaisuudet.
Voit napsauttaa riviä alareunan Yleiset-välilehdellä laitteen käyttö ja valitse vaihtoehto Aktiivinen. Paina Kuuntelu-välilehdellä Kuuntele laitetta, paina Käytä ja yritä sitten nähdä, toistetaanko tietokoneen äänikaiuttimissa se, mitä sanomme mikrofoniin. Tarkista myös tässä osiossa, että vaihtoehto on valittuna kohdassa Energiansäästö jatka juoksua....

Windows 11 ja Windows 10 käyttöoikeudet

Windows 10:ssä ja Windows 11:ssä voit tarkistaa, että mikrofonilla on lupa sovellusten ja ohjelmien käyttöön. Voit tehdä tämän avaamalla asetukset Siirry Käynnistä-valikosta kohtaan Yksityisyys ja turvallisuus (tai Yksityisyys Windows 10) ja vieritä alas, kunnes löydät Mikrofoni.
Aktivoi mikrofonin käyttö painamalla oikealla olevaa Muokkaa-painiketta. Aktivoi vaihtoehto alempana Salli sovellusten käyttää mikrofoniasi. Tarkista vielä alempana, että kaikki mikrofonin kanssa käyttämämme sovellukset ovat aktivoituja ja että kytkin ei ole kytketty pois päältä.

Yleisten ongelmien ratkaiseminen

Windows 11:ssä voimme viedä meidät polulle asetukset > Järjestelmä > Ääni voimme jatkaa Syöttölaitteet Yleisimpien ääniongelmien vianmääritys -kohdasta voit yrittää korjata yleisimmät ongelmat.

Windows 10:ssä siirtymällä kohtaan Asetukset > Järjestelmä > Äänivoit painaa osion alta Syötenappi Ongelmien karttoittaminen käyttää automaattista työkalua, joka voi palauttaa mikrofonin toiminnan, jos siinä on virheitä.

2) Mikrofoni, jos se tuntuu alhaiselta

Jos haluat lisätä tietokoneen mikrofonin äänenvoimakkuutta Windows-tietokoneessa, sinun on avattava Ääniasetukset. Avaa sitten Ohjauspaneeli, avaa Ääni-osio (kohdasta Laitteisto ja ääni, jos näet ohjauspaneelin jaettuna luokkiin) ja siirry sitten välilehteen Rekisteröinti.

Valitse tässä käytettävä mikrofoni ja paina Omaisuus ja sitten ylös Tasot jossa voit säätää mikrofonin äänenvoimakkuutta. Ole varovainen äänenvoimakkuuden kanssa, koska nostamalla sitä liikaa on vaara, että kuulet liikaa taustamelua, joten on parempi pitää se puolet alhaisemmalla tasolla eikä nostaa sitä enempää.

Windows 11:ssä ja Windows 10:ssä voit myös nostaa mikrofonin äänenvoimakkuutta asetuksista. Voit tehdä tämän avaamalla asetukset ja sitten sisään Järjestelmä > Ääni ja paina osion alta Syötelinkissä Laitteen ominaisuudet muuttaaksesi mikrofonin äänenvoimakkuutta.

3) Kaiku, häiritsevät äänet ja taustamelut

Jos mikrofoni tuottaa ärsyttäviä ääniä, kaikuefektiä tai liikaa taustamelua, on olemassa vaihtoehto, joka voi parantaa tilannetta.

Lähdetään matkaan Ohjauspaneeli > Laitteisto ja äänet > Ääniavataan välilehti Rekisteröintivalitse mikrofoni, paina Omaisuus ja mennään välilehteen Tasot. Tässä laskemme liukusäädintä mikrofonin esivahvistin.

Myös välilehdellä Advancevoit poistaa i äänen parannuksia, jota voi olla ärsyttävää kuunnella. Muut mahdollisuudet on kuvattu miten-oppaassa Vähennä tietokoneesi mikrofonin melua saadaksesi selkeän ja terävän äänen.

Johtopäätökset

Mikrofoni on erittäin hyödyllinen työskentelyyn käytettävissä kannettavissa tietokoneissa, koska se on välttämätön, jotta muut kuuntelevat meitä videoneuvottelussa tai videopuhelussa. Se on usein integroitu tietokoneen runkoon (etenkin kannettavaan), mutta muissa tapauksissa se voi olla ulkoinen (integroitu verkkokameraan tai saatavana USB-mikrofonina) ja voi myös aiheuttaa ongelmia väärin asennettujen ohjainten tai epäonnistuneen päivityksen vuoksi. : tässä tapauksessa käynnistä vain uudelleen ratkaistaksesi kaikki ongelmat loistavasti.

Aina samasta aiheesta voimme lukea oppaamme kuinka Asenna ja testaa mikrofoni tietokoneellasi ja miten lataa päivitetyt ohjaimet asentaaksesi turvallisesti.

Indeksi
 1. 1) Mikrofoni ei toimi
  1. Selaimen käyttöoikeudet
  2. Mikrofonin asetukset
  3. Windows 11 ja Windows 10 käyttöoikeudet
  4. Yleisten ongelmien ratkaiseminen
 2. 2) Mikrofoni, jos se tuntuu alhaiselta
 3. 3) Kaiku, häiritsevät äänet ja taustamelut
  1. Johtopäätökset

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Go up