Jos puhelimesi kuumenee, kuinka jäähdyttää älypuhelinta (Android ja iPhone)

Kuinka estää Android- ja iPhone-älypuhelimia ylikuumenemasta ja kuinka jäähdyttää matkapuhelinta, kun puhelin kuumenee liikaa

Joissakin ääritilanteissa jopa nykyaikainen puhelin kuumenee polttavan kuumaksi (ei voi koskettaa takaosaa tai näyttöä). Tämä voi tapahtua eri syistä: koska jokin sovellus käyttää prosessoria massiivisesti tai koska olemme jonkin sisäisen toimintahäiriön uhreja.

Puhelimen jättämistä aurinkoon erityisen kuumana päivänä ei myöskään pidä aliarvioida: jo 4 minuutin altistuminen riittää muuttamaan puhelimesi palaksi kuumaksi metalliksi tai muoviksi!

Vaikka puhelin joissain tilanteissa väistämättä lämpenee (kun käytämme raskaita pelejä tai sovelluksia), näytämme seuraavassa oppaassa, mitä sinun tulee tehdä estää puhelinta kuumenemasta niin, että se voi tukkeutua tai vahingoittaa sisäisiä osia.

Indeksi
 1. Tutustu lämmön alkuperään
 2. Tärkeimmät ylikuumenemisen syyt
 3. Kuinka estää puhelintasi kuumenemasta voimakkaasti
 4. Puhelimeni on liian kuuma: mitä voin tehdä?
 5. Sovellus Android-puhelimesi jäähdyttämiseen

Tutustu lämmön alkuperään

Ensinnäkin sinun täytyy ymmärtää, mistä matkapuhelimesi lämpö tuleeeli mikä osa erityisesti on ylikuumentunut: useimmissa tapauksissa takaosa ylikuumeneejossa akku ja prosessori sijaitsevat.

Tässä tapauksessa ei siis ole koko puhelin kuuma vaan vain se osa, jossa akku ja/tai prosessori on: niissä on luultavasti jokin ongelma, olemme juuri lopettaneet pikalatauksen (tai supernopean latauksen) tai olemme lopettaneet pelata erityisen raskasta peliä. Jos kuuma osa on kuitenkin alempi, voi olla vika akkulaturissa, joka ei ehkä ole yhteensopiva tai on vaurioitunut.

Puhelun aikana kaiutin voi kuumentua erittäin kuumaksi, mikä lämmittää korvaa (aiheuttaa epämukavuutta), ärsytystä ja jopa palovammoja.

Tärkeimmät ylikuumenemisen syyt

Android-matkapuhelimen (Samsung, Huawei tai muut) ja iPhonen ylikuumenemisen todennäköisimpiä syitä ovat:

 • Prosessori on raskaan työn alla, joka voi olla 3D-peli tai videoeditointi- tai grafiikankäsittelysovellus. Matkapuhelimissa ei sisällä tuulettimia prosessorin jäähdyttämiseksi, eikä alumiinikuori pysty poistamaan kaikkea syntyvää lämpöä.
 • Puhelin on kuumassa ympäristössä, kuten auringon alla tai kuumassa autossa kesällä. Älypuhelin voi myös vaurioitua liiallisessa kuumuudessa.
 • akku on loppumassa ja loppumassa. Vioittumassa oleva akku voi vapauttaa paljon lämpöä, vaikka sekä iPhonet että Android-älypuhelimet sammuvat näissä tapauksissa itsestään, mikä estää vaaratilanteet.
 • Hyödynnämme puhelimen pikalatausta keskellä kesää, jolloin syntyi paljon lämpöä.
 • Soitimme erityisen pitkän puhelun auringossa tai jäähdyttimen lähellä.
 • Käytä erittäin kapeita kuoria, jotka estävät puhelimen runkoa jäähtymästä.
 • Virukset tai sovellukset ovat aina aktiivisia taustalla (jatkuva suorittimen käyttö jopa näytön ollessa pois päältä).
 • Suoratoistetun tai paikalliseen muistiin tallennetun elokuvan jatkuva katselu.

Näistä syistä voimme johtaa monia skenaarioita, jotka johtavat ylikuumenemiseen. Esimerkiksi kameran jatkuva ja pitkäaikainen käyttö korkeimmalla resoluutiolla kuumana päivänä tai auringossa voi aiheuttaa liiallista lämpöä ja jopa näyttää varoituksen korkeasta lämpötilasta.

Toinen yleinen tapaus on asennettu virussovellus, joka pysyy taustalla ja käyttää Internet-tietoverkkoa jatkuvasti tiedonvaihtoon ulkopuolisten kanssa aiheuttaen jatkuvaa lämpöä. Lisäksi voi olla, että käytät väärää koteloa, joka säilyttää lämpöä ja estää jäähtymisen pitämällä matkapuhelimen liian suljettuna.

Kuinka estää puhelintasi kuumenemasta voimakkaasti

Yleisesti, Suositukset ovat seuraavat:

 • Lataamme älypuhelimen aina mukana toimitetulla laturilla ja USB-kaapelilla jättämättä sitä latautumaan liian kauan sen jälkeen, kun se on saavuttanut 100 % (irrotamme sen tunnin sisällä latauksen päättymisestä). Tältä osin voit lukea yllä olevan oppaan Kuinka usein matkapuhelimesi/kannettavasi akku ladataan sen käyttöiän pidentämiseksi.
 • Emme jätä puhelinta aurinkoon, autoon tai paikkoihin, joissa lämpötila voi ylittää 40 astetta (hyvin lähellä puhelimen rajapistettä, joka voi yhtäkkiä sammua räjähdyksen tai tulipalon välttämiseksi).
 • Käytä kantta tai koteloa, joka ei pidä liikaa lämpöä, joten se ei ole halpaa.
 • Kun käytämme raskaita sovelluksia (kuten pelejä) tai katsomme suoratoistovideoita, on parasta pysähtyä ja antaa matkapuhelimen jäähtyä, kun se ylikuumenee (noin jokaisen katselun tai pelin tunnin välein).
 • Tarkista kameran asetukset ja alenna videon ja kuvan tallennuslaatua.
 • Tarkista aktiiviset sovellukset ja erityisesti sovellukset, jotka kuluttavat akkua. Tarkista myös kuinka paljon prosessori- ja verkkoliikennettä ne tuottavat. Tältä osin voimme lukea artikkelin aiheesta kuinka hallita aktiivisia sovelluksia Androidissa.
 • Tarkista, toimiiko akku hyvin ohjeiden mukaisesti tarkista iPhonen akun kunto ja kuinka käyttää sovellus Android-älypuhelimien laitteiston testaamiseen ja tarkistamiseen.

Näin puhelin ei koskaan kuumene liikaa, ellemme jätä sitä aurinkoon tai maksamme kärsimällä tästä kuumuudesta virustartunnan vuoksi.

Puhelimeni on liian kuuma: mitä voin tehdä?

Tapauksissa, joissa puhelin tuntuu liian kuumalta voimme puuttua asiaan välittömästi jäähdyttämään sitä noudattamalla seuraavia neuvoja:

 • Sammuta puhelin.
 • Poistamme kotelon ja kannen; jätetään puhelin pois päältä vähintään 10 minuutiksi.
 • Jos se kuumenee edelleen uudelleenkäynnistettäessä (jopa varjossa), sulje kaikki sovellukset ja poista sovelluspäivitykset ja taustasynkronointi käytöstä.
 • Kytkemme energiansäästötilan päälle ja vähennämme kirkkauden minimiin.
 • Poistamme sijaintipalvelut ja GPS:n käytöstä.
 • Kytke verkko ja Bluetooth pois päältä

Vain näitä vinkkejä noudattamalla voimme vähentää ylikuumenemisen riskiä ja säästää puhelimen sisäiset osat.

Sovellus Android-puhelimesi jäähdyttämiseen

Android-älypuhelimille jotkin sovellukset löytyvät Google Play -kaupasta joka lupaa pitää puhelimen lämpötilan aina alhaisena ja välttää ylikuumenemisen. Yleensä niiden tehokkuus on melko rajallinen, mutta ne, jotka haluavat kokeilla niitä, voivat ladata seuraavat sovellukset:

 • CPU Cooler Master-Phone Cooler, joka valvoo suorittimen lämpötilaa ja sulkee sovellukset, jotka lämmittävät sen liian kuumana, kun se ylittää tietyn lämpötason. Työkaluna se voi olla kätevä, koska se näyttää meille mitkä sovellukset käyttävät prosessoria eniten ja se on vain Androidin tehtävänhallintasovellus.
 • CPU jäähdytys on sovellus, joka optimoi järjestelmän automaattisesti pitääkseen sen viileänä.
 • Device Master -jäähdytinsovellus, joka on suunniteltu pitämään lämpötila hallinnassa ja sammuttamaan kaiken tarpeettoman, kun kriittinen lämpötila-arvo ylittyy.

Saat lisätietoja myös lukemalla sovelluksen oppaamme Ampere, erinomainen latausjakson ohjaamiseen ja näin ollen akun lämpötila.

Johtopäätökset

Kuuma tai keskikuuma puhelin ei ole koskaan hyvä tunne, mutta tämä lämpö on välttämätöntä käytön aikana tietyissä ympäristöissä tai tietyissä tilanteissa, koska nykyaikaisissa puhelimissa on prosessorit ja akut. niissä on hyvin vähän tilaa lämmön tehokkaalle hajauttamiselle.

Ongelmia syntyy, kun puhelin kuumenee niin, ettei sitä voi nostaa, ja menee usein turvalukkoon: näissä tapauksissa suosittelemme noudattamaan välittömästi yllä olevia ohjeita, jotta vältytään räjähdyksiltä, ​​vaurioilta tai tulipaloilta, jotka johtuvat laitteistovaurioista.

Samasta aiheesta voimme lukea oppaitamme nykyaikaisen puhelimen räjähdys- tai palovaara tai kuinka korjata, jos Android-puhelimesi käynnistyy jatkuvasti uudelleen kun on kuuma.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Go up