Jos tulostimesi ei tulosta (HP, Epson ja muut), mitä tehdä

Kaikki mitä voit tehdä, jos tulostin ei toimi eikä tulosta, palauttaaksesi sen ja korjataksesi virheet Windows 10:ssä ja Windows 11:ssä

Joskus se voi tapahtua että tulostin ei vastaa tulostuskomentoon ja vaikka kaikki näyttäisi olevan päällä ja kytkettynä eikä mihinkään ole koskettu, jokin on pysähtynyt eikä asiakirjan tulostaminen ole mahdollista. Tämä voi riippua itse tulostimesta tai tietokoneen kokoonpanosta, joka on jostain syystä muuttunut ja joka on nollattava.

Joissakin tapauksissa ongelma voi olla hallintaohjelmistossa tai ohjaimessa: Windows 11:ssä ja Windows 10:ssä ongelma on harventunut, vaikka voi silti tapahtua, että et pysty tulostamaan vanhoilla verkkoon liitetyillä tai käytettävissä olevilla tulostimilla. vain USB-liitännän kautta.

Seuraavassa oppaassa näytämme sinulle kuinka palauta tulostin, joka ei enää tulosta, mikä tahansa tuotemerkki se on (HP, EPson ja muut). Eri luvuissa näytämme sinulle yleisimmät syyt ja yleisimmät ongelmat, jotka on yleensä todella helppo ratkaista.

Indeksi
  1. 1) Tarkista tulostimen liitäntä
  2. 2) Tarkista Windowsin asetukset
  3. 4) Käytä vianmääritysohjelmaa
  4. 5) Muita tehokkaita temppuja

1) Tarkista tulostimen liitäntä

Jos tulostin ei tulosta, tarkista, että yhteys on aktiivinen. Vaikka se tuntuisi vähäpätöiseltä ehdotukselta, kannattaa aina tarkistaa, että tulostin on päällä, että tulostukseen tarvittava paperi on olemassa ja että yhteyttä osoittava valo on aktiivinen. Jos valo vilkkuutulostimessa on ongelma, ja helpoin tapa korjata se on sammuttaa laite ja käynnistää se uudelleen.

Yhden tapauksessa Wi-Fi-tulostinvilkkuva valo voi tarkoittaa sitä verkkoa ei ole määritetty tai sitä ei näy. Varmista sitten, että Wi-Fi-yhteyteen käytetty modeemi toimii ja että se ei ole kaukana tulostimesta, ja suorita sitten ohjattu asennustoiminto, joka HP- ja Epson-tulostimissa avautuu asetusvalikosta.

Epsonsissa tarkka verkkoasetusvalikko löytyy yleensä kohdan alta Huolto päävalikosta. Modeemin tulee Wi-Fi-verkon salasanan kirjoittamisen jälkeen määrittää tulostimelle IP-osoite.

Mutta jos näin ei tapahdu, sinun on siirryttävä modeemin määritysvalikkoon ja varmistettava, ettäautomaattinen IP:n määritys DHCP:n kautta.

Jos käytimme 2,4 GHz:n verkkoa, yritämme muodostaa yhteyden 5 GHz:n verkkoon (jos yhteensopiva); jos sen sijaan käytimme kantaman laajennusta, yritämme liittää tulostimen suoraan modeemiin ilman välikäsiä.

Jos kyseessä on toisen tietokoneen jakama tulostin, suosittelemme lukemaan oppaan jakaa tulostin verkossamuistaen, että jotta se toimisi, myös PC:n jakaminen on aina oltava päällä, eli se, johon tulostin on kytketty kaapelilla.

Jos epäilemme, että ongelma on USB-kaapeli, yritämme vaihtaa sen uuteen USB-kaapeliin: tämän pitäisi ratkaista kaikki kaapelin toimintahäiriöstä johtuvat ongelmat. Muistutamme, että tulostimet yleensä he käyttävät USB-tyypin A kaapeleita liitäntää varten, eli hieman erilaisia ​​kaapeleita kuin älypuhelimissa tai muissa laitteissa totuttu.

2) Tarkista Windowsin asetukset

Jos tulostin on kytketty oikein Wi-Fi-verkkoon tai USB-kaapelilla tietokoneeseen josta haluat tulostaa, ongelma on Windows-tietokoneessa ja kaiken pitäisi ratkaista muutamalla napsautuksella. Windows 11:ssä pääsemme asennettujen laitteiden luetteloon painamalla VOI + I näppäimistöllä, avaa Bluetooth ja laitteet -valikko ja napsauta lopuksi Tulostimet ja skannerit. Windows 10:ssä meidän on kuitenkin avattava polku Asetukset -> Laitteet -> Tulostimet ja skannerit.

Uudella näytöllä tulostimemme pitäisi näkyä listattujen joukossa; jos se ei toimi, tämän pitäisi sanoa "offline-tilassa", mikä tarkoittaa katkaistua. Jos olemme varmoja, että tulostin on aktiivinen ja kytketty oikein, paina sitä hiiren oikealla painikkeella ja paina sitten Poista.

Kun olet poistanut tulostimen, paina yläpainiketta Lisää laite ylös; Windows skannaa verkon tai USB:n kautta saatavilla olevat laitteet, löytää tulostimemme ja asettaa sen saataville uutta asennusta varten.

Jos sitä ei löytynyt eikä Windows näy voit silti klikata linkkiä"haluamaani tulostinta ei ole luettelossa", joka antaa sinulle useita vaihtoehtoja paikantaa se manuaalisesti. Langattoman tulostimen tapauksessa voit ilmoita IP-osoitteesi, eli vältetään Windowsin suoraan tarjoamat ohjaimet. Asennamme oikeat ohjaimet haemme tulostinmallin takana olevasta tarrasta ja kirjoitamme sitten tulostimen nimen johonkin valmistajan virallisista verkkosivustoista:

Oikean ohjaimen asennuksen jälkeen voimme yrittää lisätä tulostimen uudelleen Windows-valikosta, ellei ohjaimen asennusohjelma vaadi välittömästi tulostimen kytkemistä asennuksen suorittamiseksi loppuun.

Jos tilanne ei vieläkään ratkea, voimme asentaa olemassa olevat ohjaimet uudelleen asennuksen poistamisen jälkeen. Voit tehdä tämän napsauttamalla hiiren kakkospainikkeella Käynnistä-valikkoa ja painamalla -painiketta Laitehallintalaajennamme osaa Tulostimetnapsautamme hiiren kakkospainikkeella käytössä olevan tulostimen nimeä, painamme eteenpäin Poista laiteotetaan ääni ulos Poista laiteohjaimet niin jatkamme Poista asennus.

Nyt voimme asentaa tulostinohjaimen uudelleen ja yrittää lisätä sen takaisin Windowsiin korjataksemme kaikki ongelmat.

4) Käytä vianmääritysohjelmaa

Jos tulostimesi on luettelossa, mutta se aiheuttaa ongelmia tai ei tulosta, hyvä tapa ratkaista tilanne välittömästi on käyttää sitä Windowsin vianmääritys.

Windows 11:ssä voimme avata tämän työkalun painamalla näppäimistön WIN+I ja avaamalla valikon Järjestelmänapsauttamalla valikkoa Ongelmien karttoittaminenpainamalla ylös Muut vianmääritysohjelmat ja lopuksi painikkeen painaminen Juosta esillä kohteen vieressä Tulostin. Jos tulostin on yhdistetty Wi-Fi-yhteyden kautta, voi olla hyvä idea käynnistää myös työkalut Verkkokortti, Jaetut kansiot Ja Saapuva yhteys.

Windows 10:ssä sama työkalu löytyy Asetukset > Päivitys ja suojaus > Vianmäärityspainamalla kohdetta Muita vianetsintätyökaluja. Raportoidut työkalut toimivat täysin automaattisesti ja pystyvät ratkaisemaan vaikeimmatkin ongelmat.

5) Muita tehokkaita temppuja

Aina ikkunassa Laitteet ja tulostimetnapsauta hiiren kakkospainikkeella tulostinkuvaketta ja aseta se oletukseksi jos se ei ole jo.

Jäljellä tällä näytöllä, napsauta hiiren kakkospainikkeella tulostinta, joka ei toimi, ja painamme eteenpäin Katso meneillään oleva tulostus avataksesi tulostinjonon ja tarvittaessa peruuttaaksesi estettyinä odottavat tulosteet. Tältä osin voimme lukea oppaamme kuinka hallita ja poistaa tulostusjonoja nopeasti ja ilman hukkaa.

Windows 10:ssä voit avata Käynnistä-valikon, siirry kohtaan Asetukset > Laitteetlöytääksesi määritysnäytön, joka on samanlainen, mutta intuitiivisempi kuin vakionäyttö Laitteet ja tulostimet (tai Tulostimet ja skannerit Windows 11:ssä). Täältä voit napsauttaa tulostintamme ja avata tulostusjonon tai siirtyä hallintavalikkoon.

Windows 11:ssä ja Windows 10:ssä aina valikosta Tulostimet ja skannerit on vaihtoehto, joka asettaa automaattisesti viimeksi käytetyn tulostimen oletustulostimeksi. Voimme kytkeä tämän mahdollisuuden pois päältä kytkemällä merkinnän vieressä olevan kytkimen pois päältä Anna Windowsin hallita oletustulostinta.

Johtopäätökset

Nämä menettelyt todella pitäisi ratkaista lähes kaikki tulostimen toimintahäiriöiden syyt. Jos tulostin ei neuvoista huolimatta toimi tai ei ole enää tunnistettavissa, otamme huomioon mahdollisuuden, että se on täysin rikki, varsinkin jos tulostaminen ei ole mahdollista mistään siihen liitetystä laitteesta tai Wi-Fi-verkkoon .

Saat lisätietoja lukemalla oppaamme Ratkaisuja yleisimpiin tulostinongelmiin Windowsissa.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Go up