Jos Wi-Fi-signaali on heikko, se riippuu mistä

Mikä aiheuttaa heikon wifi-signaalin joissain talon osissa ja mikä voi häiritä langatonta internetyhteyttä

Se, että kotisi eri alueilla ei saada hyvää langatonta yhteyttä, voi riippua useista tekijöistä, mutta useimmissa tapauksissa heikko Wi-Fi-signaali johtuu fyysisistä esteistä tai häiriöistä. Tämä heikko signaali aiheuttaa myös riittämättömän Internet-nopeuden tai jatkuvan yhteyden katkeamisen, mikä tekee Internetin selaamisen mahdottomaksi tai virheiden saamisen verkkosivuja ladattaessa tai avattaessa videota tai suoratoistokappaletta.

Tässä artikkelissa näytämme sinulle mikä aiheuttaa heikon wifi-signaalin kotonasi ja mitä voimme tehdä, jotta yhteyden laatu palautettaisiin välittömästi, riippumatta käytetyn laitteen tyypistä (PC, älypuhelin, tabletti, älytelevisio tai muut langattomat laitteet).

Verkon nopeuden säätö

Ennen kuin näet heikon Wi-Fi-signaalin syyt, sinun on kuitenkin varmistettava, että kaikki toimii oikein. Tehdään yksi heti Internetin nopeustesti tietokoneella, jonka tiedämme toimivan hyvin ja joka on kytketty ethernet-kaapelilla käytössä olevaan modeemiin tai reitittimeen juuri sillä hetkellä.

Siksi sinun on oltava varma, että modeemi tai reititin on ehjä ja toimii hyvin, koska jos se on vanha tai siinä on kokoonpanoongelmia, on erittäin todennäköistä, että Wi-Fi-ongelmat riippuvat juuri tästä.

Ethernet-kaapelilla mitattu yhteysnopeus voi olla nopeampi kuin Wi-Fi-yhteyden nopeus, mutta Ero langattoman ja langallisen yhteyden välillä se on ennen kaikkea yhteyden stabiilisuudessa: Ethernet-kaapeliyhteydellä emme koskaan kärsi tiedonsiirron viivästyksistä tai katkoksista ja saamme siten aina maksimiyhteyden nopeuden. Kun Ethernet-kaapelin Internet-nopeus on mitattu, on mahdollista tehdä vertailuja Wi-Fi-verkkoon ongelman alkuperän ymmärtämiseksi.

Jos nopeudessa on huomattava ero jopa silloin, kun tietokone asetetaan hyvin lähelle reititintä ja täydellä signaalilla, on hyvä mahdollisuus, että ongelma johtuu modeemista tai reitittimestä, jotka ovat nyt liian vanhat ja täytyy vaihtaa . Ensin kannattaa kuitenkin yrittää suorittaa a nollaa reititin ja palauta tehdasasetukset (varo kuitenkin, että jos kyseessä on Internet-palveluntarjoajan toimittama modeemireititin, sen tekninen tuki saattaa tarvita uudelleenkonfigurointia).

Jos näiden kahden verkkotyypin välillä ei kuitenkaan ole suuria eroja nopeudessa (varsinkin kun meillä on a täysi 5 GHz Wi-Fi-signaali). nämä ongelmat riippuvat seuraavista tekijöistä, jotka voivat häiritä langattoman verkon laatua signaalin kokonaan estymiseen asti.

Tärkeimmät Wi-Fi-häiriöt

Tärkeimmät modeemin tai reitittimen tuottamat Wi-Fi-verkon häiriöiden lähteet ovat:

 • mikroaaltouuni;
 • langattomat puhelimet;
 • isot metalliesineet (jääkaappi, pesukoneet, sähköuuni);
 • metallia seinien sisällä;
 • erilaiset elektroniset laitteet (älytelevisiot, konsolit jne.);
 • naapurin modeemi tai reititin (ehkä samalle seinälle, jota modeemimme käyttää);
 • nostureiden läsnäolo kotisi lähellä tai muita laajennettuja radiosignaaleja käyttäviä asioita;
 • kahden tai useamman Wi-Fi-verkon läsnäolo samassa talossa;
 • langattoman modeemin/reitittimen sijainti.

Useimpiin ongelmiin on mahdollista löytää yksinkertainen ratkaisu, kun taas muihin ongelmiin on tarpeen vaihtaa modeemi/reititin tai käyttää tehokkaita tekniikoita Wi-Fi-peiton ja siten yhteyden nopeuden laajentamiseksi.

Kuinka poistaa heikko Wi-Fi-signaali

Heikon Wi-Fi-signaalin poistamiseksi aloitamme yksinkertaisimmista ongelmista, kuten modeemin tai reitittimen sijainnista. Modeemin/reitittimen sijainnin suhteen on oltava erittäin tarkka, esimerkiksi sitä ei saa sulkea vaatekaappiin tai laatikkoon piilottaakseen sitä, muuten signaali jää välittömästi tukoksi. Modeemi/reititin tulisi ihanteellisesti sijoittaa keskelle taloa, sen tulee olla korkealla kerroksessa eikä koskaan matalalla, ei seinän tai muun elektronisen laitteen vieressä.

Joskus reitittimen siirtäminen jalka tai pari voi tehdä suuren eron vahvan Wi-Fi-signaalin ja heikon Wi-Fi-signaalin välillä. Jos reitittimessä on antenneja, niitä ei saa koskaan suunnata seinää tai lattiaa kohti ja niiden on oltava riittävän kaukana toisistaan.

Yleisin syy heikon Wi-Fi-signaaliin liittyy häiriöihin, jotka johtuvat häiriöitä naapureiden langattomiin verkkoihin. Olemme kirjoittaneet tähän liittyen oppaan kuinka vältetään naapureiden verkoista tuleva wifi-häiriö.

Toinen asia, joka voi vaikuttaa negatiivisesti langattoman yhteyden laatuun, on Wi-Fi:n käyttämä protokolla. Tällä hetkellä parhaat yhteysprotokollat ​​ovat WiFi 5 (tunnetaan myös nimellä IEEE 802.11ac) e WiFi 6 (tunnetaan myös nimellä IEEE 802.11ax). Jotta saavutetaan Ethernet-kaapelin nopeus yhtä suuri tai suurempi, keskitymme välittömästi a modeemi tai kaksitaajuusreititinjotta nopeuden vaativimmat laitteet voidaan yhdistää Wi-Fi 5 -verkkoon vanhasta protokollasta poistuen IEEE 802.11n (saatavilla 2,4 GHz verkossa) vain kodin automaatiolaitteisiin.

Saadaksesi lisätietoja, pyydämme sinua lukemaan oppaamme kuinka aktivoi toinen WiFi-verkko yhteyden vakauden parantamiseksikuten lisää 5 GHz WiFi tietokoneeseen ja miten valitse uusi kaksitaajuuksinen modeemi.

Jos talo on erittäin suuri eikä edes kaksikaistamodeemilla, voimme peittää kaikki huoneet hyvin Tarkastellaanpa Mesh Wi-Fin käyttöä kattaa suuria alueita talossa uusimmalla langattomalla tekniikalla. Wi-Fi Meshissä pyydämme sinua lukemaan oppaamme miten Wifi Mesh -verkko toimii ja mitkä ovat eroja Wi-Fi Extenderin ja WiFi Meshin välillä.

Johtopäätökset

Oppaassa annettujen neuvojen avulla pystymme tunnistamaan ongelman, joka aiheuttaa heikon Wi-Fi-signaalin ja kuinka palauttaa signaalin maksimivoimakkuus ja sitä kautta maksimi Internet-yhteyden nopeus. Tietysti jos mikään yllä olevista neuvoista ei paranna tilannetta tai nopeus on alhainen, Ethernet-kaapelin käyttökin kannattaa ota yhteyttä verkko-operaattoriisi ja pyytää verkon palautusta suoraan puhelinkeskuksesta.

Muissa artikkeleissa olemme myös nähneet kuinka lisää/paranna wifi-nopeuttaMitä hidastaa verkon nopeutta (wifi tai langallinen) ja internetyhteyttä ja miten vahvistaa kotisi Wi-Fi-yhteyttä ja laajentaa langatonta vastaanottoa.

Indeksi
 1. Verkon nopeuden säätö
 2. Tärkeimmät Wi-Fi-häiriöt
 3. Kuinka poistaa heikko Wi-Fi-signaali
 4. Johtopäätökset

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Go up