Jos yhteys on hidas PC:llä, syyt ja ratkaisut

Tee tietokoneesi hitaiden Internet-yhteyksien vianmääritys ja tarkista, johtuvatko ne meistä tai puhelinyhtiöstä

Kaikille sattuu toisinaan löytämään Internet-yhteyden paljon tavallista hitaammin, ja ongelmia voi ladata nopeasti internetistä, katsoa videoita ja elokuvia suoratoistona, pelata nettipelejä ja vakavimmissa tapauksissa jopa katsella nettisivuja.

Internetin nopeuden pitäisi teoriassa olla tasainen joka päivä, mutta ongelmia, jotka aiheuttavat hitaan yhteyden vain yhdellä tietokoneella, vain tiettyinä vuorokaudenaikoina tai jatkuvasti, voi esiintyä.

Alla löydämme tärkeimmät syyt ongelmia, jotka voivat vaikuttaa Internet-yhteyden nopeuteen ja kuinka ratkaista ja palauttaa aikaisempi nopeus, jotta voit selata ja ladata ilman rajoituksia.

Miksi tietokoneeni yhteys hidastuu?

Selittääkseen erilaista syitä, miksi Internet-yhteytesi on hitaampi kuin tavallisesti, ja on myös vaikea saada täydellistä luetteloa, joka muuttuu yhteystyypin mukaan.

On olemassa muutamia asioita, joita voit tehdä hitaan Internet-yhteyden ongelmien ratkaisemiseksi varmistustesti ymmärtää missä ongelma piilee ja ennen kaikkea riippuuko se meistä tai puhelinyhtiöstä.

Voit toki soittaa puhelinoperaattorille apua, mutta jos sinulla ei ole toimitettavaa tietoa, on olemassa vaara, että ongelma ei ratkea lyhyessä ajassa. Ei tarvita erikoislaitteita tai monimutkaisia ​​ohjelmistoja sen selvittämiseen, onko puhelinlinja syyllinen vai riippuuko se tietokoneesta: seuraavissa luvuissa nähdään vaiheet ja testit, jotka on suoritettava selvittääkseen, missä syy hidas yhteys on.

1) Hidas yhteys vain yhdessä tietokoneessa

Jos yhteysongelma ilmenee vain yhdellä tietokoneella eikä muissa verkkoon liitetyissä laitteissa (älypuhelimet, tabletit tai muut tietokoneet), sinun on tarkistettava, että:

 • niitä ei ole ohjelmat, jotka vievät kaiken kaistanleveyden aktiivinen kyseisessä tietokoneessa tai missä tahansa muussa yhdistetyssä laitteessa;
 • siellä tietokoneesi verkkoasetukset ovat oikein.

Katsotaanpa yksityiskohtaisesti, mitkä syyt kaikkiin näihin hidastumiseen voivat olla.

P2P-lataukset

Mitä tulee ensimmäiseen kohtaan, sinun on tarkistettava, että ne eivät ole muissa tietokoneissa tai verkkolaitteissa aktivoida raskaat latausohjelmat, kuten BitTorrent tai eMuleja että käynnissä ei ole raskaita latauksia (kuten Windows-version päivityksetjoka voi kyllästää koko rivin).

Videoiden suoratoisto

Tällä tietokoneella yhteys voi myös hidastua videoiden suoratoiston vuoksi: jos katsomme teräväpiirtoelokuvaa Smart TV:stäon erittäin todennäköistä, että tietokoneyhteys hidastuu, varsinkin jos meillä ei ole erityisen nopeaa linjaa (alle 25 megabittiä sekunnissa).

Virukset ja haittaohjelmat

Jos tietokoneessa on hidas yhteys, on tärkeää tarkistaa, etteivät ne ole siellä viruksia tai vakoiluohjelmia vastuussa hidastumisesta. Onneksi voimme käyttää ilmaisia ​​työkaluja tietokoneen puhdistamiseen kaikista viruksistapalauttaaksesi normaalin selausnopeuden.

Haitalliset Windows-prosessit

Tietokone voi myös hidastua jonkin muistissa aktiivisen haitallisen prosessin takia, joka on täysin hyödytön tarkoitukseen. Tästä syystä kutsumme sinut mukaan tarkista Windows-prosessit, ovatko ne turvallisia tai haitallisiayksinkertaisella tavalla ja olematta välttämättä asiantuntijoita.

Virheellinen yhteyskonfiguraatio

Mitä tulee kuitenkin yhteyden asetuson mahdollista tehdä a nollaa käyttämällä joitakin Windows 10:n ja Windows 11:n palautusvaihtoehtoja.

Windows 11:ssä voimme palauttaa yhteyskokoonpanon napsauttamalla hiiren kakkospainikkeella Käynnistä-valikkoa ja painamalla kohdetta asetuksetvie meidät valikkoon Järjestelmänapsauttamalla valikkoa Ongelmien karttoittaminenpainamalla ylös Muut vianmääritysohjelmat ja lopuksi napsauttamalla painiketta Juosta esillä merkintöjen vieressä Verkkokortti Ja Internet-yhteydet.

Windows 10:ssä voit suorittaa saman nollauksen avaamalla sovelluksen asetuksetpainamalla valikkoa Päivitys ja tietoturvaavaamalla valikon Ongelmien karttoittaminennapsauttamalla kohdetta Muita vianmäärityksiä ja painaa kohteita Verkkokortti Ja Internet-yhteydet.

Virheellinen DNS-määritys

Tietokoneissa olevista verkkokokoonpanoista on mm DNS-palvelin se voi olla syynä verkkosivujen avaamisen hidastumiseen.

Nykyaikaisilla tietokoneilla voimme helposti vaihda DNSlisäämällä i Google DNS ratkaistaksesi kaikki tähän parametriin liittyvät ongelmat.

2) Hidas yhteys kaikissa laitteissa

Jos Hidas Internet-yhteysongelma vaikuttaa kaikkiin kytkettyihin laitteisiinensimmäinen kokeiltava ratkaisu on sammuta reititin ja modeemi ja käynnistä se uudelleen, irrota kaapelit, odota muutama minuutti ja käynnistä ensin modeemi ja sitten reititin (jos meillä on kaksi eri laitetta). Jos hidas yhteysongelma ilmeni sähkökatkon jälkeen, sen sammuttaminen ja uudelleen käynnistäminen voi olla ratkaisu.

Jos nämä temput eivät toimineet, katsotaan yhdessä, mitä voimme tehdä verkkoyhteyden palauttamiseksi.

Optimoi Wi-Fi-signaali

Jos ongelma on Wi-Fi-verkossasi, hitaus voi johtua huonosta signaalista tai väärästä lähetyskanavasta. Ensinnäkin siitä voi olla hyötyä nollaa reititinmutta vain jos meillä on oma modeemi (eli käyttövalmis, ilman ulkoisia kokoonpanoja).

Tämä on mahdollista reitittimen asetuksissa muodosta yhteys kanavaan, jonka signaali on voimakkainhäiriöiden välttämiseksi ja paremman signaalin saamiseksi.

Lisäksi se on On suositeltavaa aktivoida 5 GHz WiFi-verkkoverkko, jolla on korkeampi taajuus ja joka ei kärsi häiriöistä ja mahdollistaa suurten yhteysnopeuksien saavuttamisen.

Toisessa artikkelissa näimme myös kuinka vältetään naapureiden verkoista tuleva wifi-häiriö.

Vaihda modeemi tai reititin

Myös modeemit ja reitittimet hajoavat, varsinkin ne, joilla on takanaan yli 4 vuotta. Jos meillä on sama modeemi/reititin usean vuoden ajan, voi olla hyvä idea vaihtaa se ja ostaa uusi koska vaikka hitausongelma ei siitä riippuisikaan, se on silti korvaava, joka tarjoaa etuja.

Toisessa artikkelissa näimme kuinka osta paras reititin.

Tarkista puhelinlinja

Jos Internetin hidastuminen ei ole ohi on aika Tarkista puhelinlinja ja modeemin antamat tiedot. Siirrymme sitten reitittimen ohjauspaneeliin (yleensä riittää, että avaat verkkoselaimen ja kirjoitat osoitteen 192.168.1.1) syötämme käyttöoikeustiedot (perus admin adminmutta se voi muuttua käytössä olevan mallin mukaan), siirrytään osioon Tilastot, Osavaltio tai Tila ja tarkistamme eri arvot, jotta voimme tarkistaa, onko linjassa todella ongelma.

Arvot, joita kannattaa pitää silmällä, ovat:

 • Linjavaimennus (dB): tämä data mittaa puhelinkeskuksen ja modeemin välillä menetettyjen signaalien määrää. Mitä kauempana on keskuksen (Telecom) ja talon välinen etäisyys, sitä suurempi vaimennus on. Alle 50 dB pidetään hyväksyttävänä, linjan yläpuolella se ei koskaan ole hyvä. Sisään Tämä sivu etäisyys ohjauspaneelista voidaan laskea linjan vaimennusarvon perusteella.
 • Synkronointinopeus (tai maksiminopeus Kbps): tämä parametri ilmaisee nopeuden, jolla reititin muodostaa yhteyden kytkentälaitteeseen; itse asiassa se on suurin nykyisellä linjalla saavutettavissa oleva nopeus.
 • SNR-marginaali (dB) (tai kohinamarginaali): Tämä parametri edustaa eroa nykyisen signaalikohinasuhteen (SNR) signaalin ja tietyn nopeuden tuottamiseen tarvittavan SNR:n välillä. Jos SNR-marginaali on pieni, yhteys saattaa katketa ​​usein. Ihannetapauksessa tämän tulisi olla 12 dB tai suurempi, sekä ylös että alas.

Jos SNR-marginaali on alhainen tai linjan vaimennus on suuri tai jos laskettu maksiminopeus on pienempi kuin mitä maksat, ongelma on varmasti jossain modeemin ja puhelinkeskuksen välissä. Kun arvot on merkitty, voit soittaa operaattorille apua ja olla paljon tarkempi selittämään hitaan yhteyden ongelmaa.

Muistutan, että jos puhelinyhtiö tai internet-palveluntarjoaja tarjoaa sopimuksessa taattua pienemmän internetyhteyden nopeuden, voit peruuttaa sopimuksen välittömästi ilman kuluja kuten sivustolla on selitetty AGCOM.

Johtopäätökset

Jos seuraisimme tkaikki tarvittavat vianetsintävaiheet ja Internet-yhteytesi on edelleen hidas, on aika soita puhelinyhtiöön ja katso, onko ongelma heidän lopussa. Valitettavasti, jos yhteys toimii, vaikka se olisi hidasta, he eivät välttämättä kiinnitä paljon huomiota valituksiin, mutta tuloksia voidaan silti saavuttaa, jos vastauksesta huolehtii pätevä operaattori.

Lisäksi tarjoamalla nopeustietoja testeistämme ja todistamalla, että tietokoneemme tai verkkolaitteet eivät ole syyllisiä, voimme säästää aikaa ja auttaa tukipalvelua löytämään ratkaisun.

Saat lisätietoja lukemalla oppaamme kuinka pyydä apua kaikilta operaattoreilta ja miten liitä uusi reititin modeemiin vaihtamatta verkkoa.

Indeksi
 1. Miksi tietokoneeni yhteys hidastuu?
 2. 1) Hidas yhteys vain yhdessä tietokoneessa
  1. P2P-lataukset
  2. Videoiden suoratoisto
  3. Virukset ja haittaohjelmat
  4. Haitalliset Windows-prosessit
  5. Virheellinen yhteyskonfiguraatio
  6. Virheellinen DNS-määritys
 3. 2) Hidas yhteys kaikissa laitteissa
  1. Optimoi Wi-Fi-signaali
  2. Vaihda modeemi tai reititin
  3. Tarkista puhelinlinja
  4. Johtopäätökset

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Go up