Kaikki Apple Siliconista ja M1-sirusta, mitä sinun tarvitsee tietää

Koskaan ei tarvitse levätä laakereillaan, Apple on paljastanut tavan saada koneensa ylittämään kilpailijansa. Apple Silicon (erityisesti M1-siru) lupaa tarjota vertaansa vailla olevan suorituskyvyn kaikkiin koneisiin.

Tässä viestissä kerromme Apple Siliconista. Lopussa tiedät, sopiiko se sinulle!

Mikä on Apple Silicon?

Apple Silicon on termi, joka kuvaa kaikkia Applen suunnittelutiimin valmistamia keskusyksiköitä (CPU). Toisin sanoen Apple Silicon ovat Apple-laitteiden sisäisiä prosessoreita.

Löydät sisäisiä siruja koko pienemmästä tuotevalikoimasta, kuten iPadista ja iPhonesta. Näillä niin kutsutuilla "A-siruilla" on runsaasti prosessointitehoa, ja niissä on monimutkainen ja älykäs arkkitehtuuri.

Pöytätietokoneet saavat mahdollisuuden toimia Apple Siliconilla. Ennen kuin pääsemme käsiksi prosessoriin, meidän on puhuttava arkkitehtuurin eroista laajalla tasolla.

ARM vs. x86-prosessorit

Suurin osa yleiskäyttöön tarkoitetuista tietokoneprosessoreista käyttää "x86"-arkkitehtuuria. Vaikka yksityiskohdat eivät kuulu tämän artikkelin piiriin, Intel- ja AMD-suorittimet – eli ne, joita käytetään useimmissa Windows- ja Linux-pohjaisissa tietokoneissa – sijaitsevat monissa koneissa.

Sitä vastoin ARM-prosessorit ovat näkyvämpiä mobiililaitteissa, eivätkä niitä ole monissa pöytäkoneissa. Tämä johtuu kunkin prosessorityypin käyttämästä "käskysarjasta". ARM-prosessorit jakavat käsittelyohjeet perustehtäviksi, kun taas x86-prosessorit eivät.

Tästä puhumme pitkään artikkelissamme Intel- ja ARM-sirujen välisistä eroista. Suosittelemme tutustumaan tähän, jos haluat tietää enemmän siitä, mitä tapahtuu syvällä konepellin alla.

Apple M1 -siru

M1-siru on toinen ARM-pohjainen suoritin Applen tuotesarjassa iPadissa ja iPhonessa käytetyn A10–14-sarjan ohella. M1 (ja muut Silicon-suorittimet) ovat enemmän kuin täysiä järjestelmiä sirulla. Ne sisältävät CPU:n, grafiikkaprosessoriyksikön (GPU), Random Access Memoryn (RAM), Thunderbolt-ohjaimen, Solid State Drive (SSD) -ohjaimen ja paljon muuta.

Toisin sanoen M1-siru on täydellinen järjestelmä, joka sisältyy 5 nanometrin prosessiin. Se on pieni mutta raju. Saat lisätietoja tästä myöhemmin tässä artikkelissa.

Mitkä Macit käyttävät Applen M1-sirua?

Ensimmäinen Mac, joka sisältää Apple Siliconin, on MacBook airjoka esiteltiin vuoden 2020 lopulla. Kahdeksan ytimen CPU löytyy myös a 13 tuuman MacBook Proa 24 tuuman iMacja a Mac mini. Se on myös nyt mukana iPad Pro yhtä hyvin.

Miksi Apple siirtyi Intel-pohjaisista siruista

Intelin tuotaessa joitain huonot prosessorit vuosien mittaan se voi olla yksi syy Applen muuttamiseen talon sisällä. Apple halusi tehdä parempia tietokoneita, jotka suoriutuisivat kilpailijoista. Tätä varten heidän täytyi valmistaa sirut talon sisällä – ilman Intelin ammattitaitoa.

Vaikka Apple ei ole valmistanut omia suorittimiaan noin vuoden 2005 jälkeen, iPhone ja iPad ovat käyttäneet Applen kehittämiä siruja useiden vuosien ajan. Viisitoista vuotta Intel-suorittimien käyttöönoton jälkeen Apple sovelsi tätä tietoa pöytäkoneiden prosessoreihin siirtyäkseen jälleen omien sirujen tuotantoon.

Yhtiö toteaa, että M1:ssä on parempi suorituskyky, virranhallinta, energiatehokkuus ja akun kesto kuin vastaavissa Intel-siruissa.

Apple Siliconin edut muihin prosessoreihin verrattuna

Mainitsimme, että Apple Silicon puhuu hyvästä pelistä suorituskyvyn ja energianhallinnan suhteen, ja itse asiassa on muutamia käytännön syitä valita Apple Silicon -sirut:

 • Apple hoitaa koko kehitys- ja hallintaketjun. Jos ei muuta, Apple on integroinnin mestari. Sellaisenaan huomaat, että suorituskyky on erinomainen kaikissa laitteissa.
 • Kun Apple käyttää nyt omia sirujaan mobiililaitteissa ja työpöytätietokoneissa, voit käyttää joitain iOS-sovelluksia macOS:ssä. Tämä auttaa kolmannen osapuolen kehittäjiä luomaan sovelluksia myös pöytäkoneille – yleinen ongelma Mac-työpöytäkäyttäjille.
 • Mitä tulee vertailuarvoihin, M1 on erittäin voimakas. Siru toimii toistaiseksi hyvin, mikä lupaa hyvää Apple Siliconin tulevaisuudelle.

Koska Apple on yhdistänyt asiantuntemuksensa AX-sarjan sirujen kanssa M1:een, käyttäjät saavat loistavan kokemuksen – jo arvostelut ja testaukset osoittavat.

Näemmekö muita käyttöjärjestelmiä ja sovelluksia macOS-koneissa Apple Siliconilla?

Epätodennäköisesti.

Kehittäjät eivät kestäneet kauan optimoida koodia Apple Siliconille, mikä tarkoittaa, että kuten macOS Catalinan 64-bittisessä romahduksessa, monet sovellukset eivät toimi laitteissa, joissa on M1-siru. Apple esitteli Rosetta 2 auttamaan siirtymisessä. Tämä on käännöspalvelu, joka toimii kääreenä muille kuin ARM-sovelluksille, mutta joka vaikuttaa suorituskykyyn eikä toimi virtualisoiduissa ympäristöissä.

Siitä puhuen Microsoft on ilmoittanut, että he eivät julkaise ARM-pohjaista Windows-versiota julkiseen käyttöön. Avoimen lähdekoodin virtualisointiohjelmistot, kuten VirtualBox, eivät myöskään toimi Apple Silicon -koneissa. Sinun on löydettävä muita työkaluja (kuten ARM-pohjainen versio Parallels Desktop) virtualisoitujen koneiden käyttämiseen.

Syrjänä voimme juosta Windows Insider -esikatselu Parallelsin kautta valittamatta, vaikka tämä on ARM-pohjainen Windows-versio.

Usein Kysytyt Kysymykset

1. Voinko käyttää Boot Campia Apple Silicon -sirujen kanssa?

Kuten voit odottaa viimeisen osan luettuasi, vastaus on "Ei". Itse asiassa Boot Camp on nyt lopetettu kaikissa Maceissa, ja Apple on ilmoittanut, että se ei tue Boot Campia jatkossa.

Nykytilanteessa näyttää siltä, ​​että kaksoiskäynnistys on menneisyyttä, eikä myöskään Windows- ja macOS-virtualisointiympäristö ole mahdollista.

2. Onko Intel-pohjaisten Macien käyttämisestä nyt tai tulevaisuudessa mitään hyötyä?

Mitä suorituskykyyn tulee, Apple Silicon puhaltaa Intelin vedestä. Suorituskyvyn, energiatehokkuuden, virranhallinnan, akun keston ja muiden suhteen Apple on kuljettajan paikalla.

Tämän vuoksi suosittelemme, että suurin osa käyttäjistä valitsee Apple Silicon -koneen, ellei ole olemassa joitain erityistarpeita, joita M1 ei vastaa. Esimerkiksi web-kehittäjät saattavat haluta pitäytyä Intelissä.

Mutta M1 tarjoaa sinulle enemmän etuja halvemmalla, paremmalla energian ja akun kulutuksella.

3. Pitääkö minun ostaa MacBook Pro lisäkäsittelytehoa varten?

Pitkäaikaisena Applen käyttäjänä, erityisesti maksimaalisten MacBook Pro -koneiden, voin sanoa, että MacBook Air toimii yhtä hyvin, ellei jopa paremmin joillakin alueilla kuin vuoden 2020 Intel 16-tuumainen MacBook Pro.

Ellet ole videoeditori tai muusikko, suosittelemme käyttämään MacBook Airia toistaiseksi. Silloinkin kannattaa suunnata Apple Storeen ja ainakin testata MacBook Pron 13-tuumainen versio M1-sirun kanssa.

Yhteenveto

Vaikka Applella on ollut hajanainen historia talon sisäisten prosessointiyksiköiden suhteen, he ovat tyrmänneet sen puistosta M1-sirun avulla. Tämä on uusi ARM-pohjainen prosessori, joka on hiljalleen löytämässä tiensä pöytäkoneisiin. Applella on jo sukutaulu mobiiliprosessorien kanssa, ja tätä tietoa hyödynnetään täysimääräisesti työpöydällä.

Indeksi
 1. Mikä on Apple Silicon?
  1. ARM vs. x86-prosessorit
  2. Apple M1 -siru
 2. Mitkä Macit käyttävät Applen M1-sirua?
 3. Miksi Apple siirtyi Intel-pohjaisista siruista
  1. Apple Siliconin edut muihin prosessoreihin verrattuna
 4. Näemmekö muita käyttöjärjestelmiä ja sovelluksia macOS-koneissa Apple Siliconilla?
 5. Usein Kysytyt Kysymykset
  1. 1. Voinko käyttää Boot Campia Apple Silicon -sirujen kanssa?
  2. 2. Onko Intel-pohjaisten Macien käyttämisestä nyt tai tulevaisuudessa mitään hyötyä?
  3. 3. Pitääkö minun ostaa MacBook Pro lisäkäsittelytehoa varten?
 6. Yhteenveto

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Go up