Kaikki menetelmät Windowsin jäädyttämiseksi oikein

Haluammeko laittaa Windowsin lepotilaan lyhyeksi ajaksi? Katsotaanpa kaikki menetelmät sen tekemiseen.

Jos joudumme poistumaan PC-työasemalta lounastauolle tai vain muutamaksi minuutiksi, on parasta laittaa se lepotilaan energian säästämiseksi tai kannettavien tietokoneiden akun keston lisäämiseksi. Lepotilan avulla voit nopeasti jatkaa siitä mihin jäimme sammuttamatta tietokonetta kokonaan: meillä on kaikki tiedostomme ja ohjelmamme auki kuten ennen taukoa.

Seuraavissa luvuissa näytämme sinulle kaikki tavat jäädyttää Windowsin onnistuneesti, jotta voimme aika ajoin valita jousituksen tarpeisiimme parhaiten sopivan. Yksi menetelmä ei sulje pois toista: voimme hyvin valmistaa PC:n erilaisilla ripustusmenetelmillä, käyttämällä nopeinta tai haluamaamme tällä hetkellä.

Pysäytä tietokone Sleep-painikkeella

Jos tietokoneellamme on avain, jossa on "Zz"-kuvake tai kirjoitus Nukkua, voimme käyttää sitä keskeyttämään tietokoneen nopeasti ilman, että meidän tarvitsee tehdä mitään. Välttääksesi näppäimen painamisen vahingossa, sinun on yleensä painettava FN+Sleep-näppäimiä käynnistääksesi kannettavan tietokoneen nukkumisen oikein. pöytätietokoneissa lepotilapainike on kuitenkin yleensä painikkeen vieressä Leima tai Vierityslukkotunnistettu kirjoitukseen Tauko tai Interr.

Onko lepopainike liian hankala aktivoida vai aktivoituuko se vahingossa? Tässä tapauksessa on parasta poistaa lepopainike käytöstä ja yhdistää se uudelleen toiseksi näppäimeksi tai toiseksi pikanäppäimeksi, kuten näkyy myös oppaastamme. muuta näppäimiä (remap) tai poista ne käytöstä tietokoneen näppäimistöltä.

Keskeytä PC pikanäppäimellä

Vanhaa pikanäppäintä voidaan käyttää myös tietokoneen nopeaan keskeyttämiseen. Puhumme pikakuvakkeesta ALT+F4joka jos suoritetaan tyhjällä työpöydällä (ilman ikkunaa etualalla = avaa työn loppunäytön ja antaa sinun valita vaihtoehdon Keskeyttää avattavassa valikossa.

Keskeytä tietokoneesi Käynnistä-valikosta

Toinen hyvin yksinkertainen tapa jäädyttää Windows oikein on Käynnistä-valikon käyttäminen. Kun olet avannut valikon, paina virtapainiketta ja valitse kohde Keskeyttää. Vaihtoehtoisesti voimme myös napsauttaa hiiren kakkospainikkeella Käynnistä-valikkoa, avaamme valikon Sulje tai kirjaudu ulos ja valitse kohde Keskeyttää keskeyttääksesi käyttöjärjestelmän oikein.

Keskeytä tietokoneesi komentokehotteesta

Kokeneemmat käyttäjät voivat myös käynnistää tietokoneen lepotilan suoraan komentokehotteesta. Jatkamiseksi etsimme komentokehotetta Käynnistä-valikosta, napsauta sitä hiiren kakkospainikkeella ja paina Avaa järjestelmänvalvojana.

Uudessa avautuvassa ikkunassa poistamme ensin lepotilan käytöstä komennolla:

powercfg -h off

Tämän komennon käynnistämisen jälkeen käytämme seuraavaa komentoa tietokoneen keskeyttämiseen oikein:

rundll32.exe powrprof.dll, SetSuspendState Sleep

Menetelmä on melko hankala, mutta se voi olla erittäin hyödyllinen niille, jotka työskentelevät usein kehotteiden perusteella tai joutuvat keskeyttämään yrityksen PC:n tai palvelimena käytettävän tietokoneen oikein.

Laita tietokoneesi nukkumaan työpöydällä olevan kuvakkeen kanssa

Poistamalla lepotilan käytöstä (kuten edellisessä luvussa) voimme aloittaa tietokoneen keskeyttämisen luomalla mukautetun kuvakkeen työpöydälle. Jatka napsauttamalla hiiren kakkospainikkeella mitä tahansa työpöydän kohtaa ja valitsemalla polun Uusi -> Yhteys ja kirjoita seuraava komento:

rundll32.exe powrprof.dll,SetSuspendState 0,1,0

Vahvistamme, valitsemme kuvakkeen nimen (esim Pysäytä tietokoneesi) ja paina lopuksi OK. Jos haluat muuttaa kuvaketta, napsauta sitä hiiren kakkospainikkeella, napsauta Ominaisuudet ja sitten Vaihda kuvakevalitsemalla Windowsin tarjoamista ennalta määritetyistä.

Tästä lähtien kaksoisnapsauttamalla kuvaketta tietokone siirtyy välittömästi nukkumaan ilman, että sinun tarvitsee avata mitään valikkoa tai käyttää tiettyä pikanäppäintä. Lisätietoja voimme lukea myös oppaastamme Sammuta Windows 10 ja 11, käynnistä tietokone uudelleen ja kirjaudu ulos.

Pysäytä tietokoneesi automaattisesti

Windows 10:ssä ja Windows 11:ssä voimme asettaa tietokoneen keskeyttämään automaattisesti aina, kun se jätetään käyttämättömäksi tietyksi ajaksi. Aseta automaattinen keskeytys avaamalla Käynnistä-valikko, etsimällä Ohjauspaneelin, viemällä meidät polulle Laitteisto ja äänet -> Virta-asetukset ja napsauta kohdetta Muuta tietokoneen lepotilaasetuksia.

Valitse avautuvassa uudessa ikkunassa aika, jonka jälkeen tietokone menee nukkumaan, muokkaa kohteen vieressä olevia avattavia valikoita Tietokoneen nukkuminen. Ensimmäinen pudotusvalikko näyttää toimettomuusajan, joka tarvitaan tietokoneen kytkemiseen akkuvirralla, kun taas toinen pudotusvalikko näyttää toimettomuusajan, joka tarvitaan tietokoneen keskeyttämiseen, kun se on kytketty verkkovirtaan.

Hyvän energiansäästön saavuttamiseksi asetamme vähintään 20 minuuttia verkkovirtaan kytketyllä PC:llä ja 10 minuuttia akkukäyttöisillä tietokoneilla.

Johtopäätökset

Windows-tietokoneiden keskeyttäminen voidaan tehdä monilla eri tavoilla: yksinkertaisesta painikkeen painalluksesta työpöydälle sijoitettaviin pikakuvakkeisiin ja mukautettuihin kuvakkeisiin. Kaikissa tapauksissa muistutamme, että jos haluamme palata töihin siitä mihin jäimme, voimme yksinkertaisesti estää Windowsin nukkumasta painamalla näppäimistön näppäintä tai virtapainiketta.

Samasta aiheesta voimme lukea oppaitamme tietokoneen keskeyttämisen ja lepotilan väliset erot Älä viitsi kuinka sammuttaa tietokoneesi lepotilassa ja käynnistää se sitten nopeasti.

Indeksi
  1. Pysäytä tietokone Sleep-painikkeella
  2. Keskeytä PC pikanäppäimellä
  3. Keskeytä tietokoneesi Käynnistä-valikosta
  4. Keskeytä tietokoneesi komentokehotteesta
  5. Laita tietokoneesi nukkumaan työpöydällä olevan kuvakkeen kanssa
  6. Pysäytä tietokoneesi automaattisesti
    1. Johtopäätökset

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Go up