Kaikki tavat suurentaa tietokoneen näyttöä

Kaikki tavat suurentaa PC-näyttöä zoomilla, suurentaa tarkkuutta ja suurentaa työpöydän kuvakkeita ja tekstiä

Kun ostamme uuden tietokoneen FullHD-, 2K- tai 4K-näytöllä, tarve syntyy väistämättä suurentaa tietokoneen näyttöäkoska kuvakkeet, palkit ja sovelluselementit voivat näyttää liian pieniltä vanhoihin HD-näyttöihin verrattuna.

Riippumatta laajentumistarpeistamme, näytämme sinulle seuraavassa oppaassa kuinka suurentaa tietokoneen näyttöä yksinkertaisella ja välittömällä tavalla alkaen Windowsin asetuksista ja kulkemalla selainten ja pääsovellusten tarjoamien zoomausasetusten läpi.

Indeksi
  1. 1) Muuta skaalausta ja näytön resoluutiota
  2. 2) Käytä suurennuslasia
  3. 3) Muuta vain yhden sovelluksen resoluutiota
  4. 4) Suurenna työpöytää, kuvakkeita, kirjoitusta, tekstiä ja valikkoja
  5. Zoom-selain ja sovellus integroidulla zoomilla

1) Muuta skaalausta ja näytön resoluutiota

Ensimmäinen tehokas tapa suurentaa näyttöä uusimman sukupolven näytöillä (2K-, 4K- ja 8K-resoluutioilla) on Windowsin tarjoamien skaalaus- ja asetteluasetusten käyttäminen, jotta voimme parhaiten mukautua mihin tahansa uuteen näyttöön.

Jatkaksesi Windows 11:ssä ja Windows 10:ssä painamme VOI + I näppäimistöllä, mennään polulle Järjestelmä -> Näyttö ja vieritä, kunnes löydämme osion Skaalautuvuus ja asettelu.
Tässä osiossa käytämme kohteiden vieressä suositeltuja asetuksia Skaalaus Ja Näytön resoluutiovalitse aina näytön enimmäisresoluutio ja sopiva zoomaustaso (125 % FullHD-näytöille, 150 % 2K-näytöille ja 175 % 4K- tai 8K-näytöille). Ilmeisesti on myös mahdollista valita järjestelmän suosittelemaa korkeampi zoomaustaso, jotta näyttöä voidaan suurentaa tarpeidemme mukaan.

2) Käytä suurennuslasia

Jokaisessa Windows 10- ja Windows 11 -tietokoneessa voimme suurentaa näytön jokaisen osan zoomauksella käyttämällä virtuaalista suurennuslasia, joka on hyvin samanlainen kuin kirjoissa käytetty todellinen suurennuslasi. Windowsin suurennuslasi on yksi esteettömyystyökaluista, jotka on tarkoitettu niille, joilla on rajoitettu näkö ja jotka löytävät sen etsimällä englanninkielistä sanaa Käynnistä-valikosta Suurennuslasi tai Suurennuslasi.
Windowsin suurennuslasi avautuu kelluvalla työkalurivillä, jota voit siirtää minne haluat. Tämä työkalurivi katoaa, kun zoomaus on käytössä, ja se voidaan palauttaa siirtämällä hiiren osoitin objektiivikuvakkeen päälle siihen kohtaan, johon se jäi. Työkalupalkista voit valita zoomaustason napsauttamalla + tai - ja siirtymällä suurentaaksesi näyttöä 200 % eli kaksinkertaiseksi.

Voit käyttää näytön suurennuslasia kolmella tavalla: koko näyttö, kuten suurennuslasi, joka suurentaa vain alueen, ja telakointitilassa, joka on hyödyllisin, jolloin suurennus näkyy yläreunassa. Telakoitussa tilassa suurennusta osoittava osio voidaan siirtää myös sivuun, mikä on erittäin kätevää niille, jotka käyttävät erittäin laajaa 16/9-näyttöä. Zoomaus tapahtuu tässä tilassa automaattisesti hiiren kohdistimen lähellä.

Zoomaa voi ohjata painamalla painikkeita yhdessä Windows "+" Ja Windows "-" tai painamalla Windows+0 asettaaksesi zoomauksen 100 %:iin tai Windows Esc poistuaksesi suurennuslasista. Muista, että Windows-näppäin on se, jonka näppäimistössä on lippu. Suurennuslasin työkalurivillä on myös asetuspainike, jolla voit päättää, miten zoomaus liikkuu, seuraako hiiren osoitinta, seuraako näppäimistön kirjoituskenttää vai tekstin lisäyskohtaa.

3) Muuta vain yhden sovelluksen resoluutiota

Resoluution ja skaalauksen muuttamisen jälkeen (kuten ensimmäisessä luvussa näkyy) voimme silti käynnistää vanhat näyttöongelmia aiheuttavat ohjelmat ilman, että tarkkuusasetuksia tarvitsee muuttaa joka kerta.

Jatkamiseksi voimme käynnistää ongelmallisen ohjelman minimiresoluutiolla painamalla sen kuvaketta hiiren oikealla painikkeella ja valitsemalla valikon Omaisuusavaamalla välilehden Yhteensopivuus ja painamalla ylös Toimii 640 x 480 resoluutiolla (jos saatavilla). Jos tämä kohta ei ole valittavissa, yritetään asettaa yhteensopivuus Windows 7:lle, jotta voimme käynnistää minkä tahansa ohjelman ilman ongelmia.

Jos vanhojen ohjelmien ratkaisuongelmat jatkuvat, voimme harkita virtuaalikoneen käyttöä Windows 7:n kanssa, kuten oppaastamme löytyy kuinka määritän virtuaalikoneen windowsiin.

4) Suurenna työpöytää, kuvakkeita, kirjoitusta, tekstiä ja valikkoja

Tähän mennessä nähtyjen menetelmien lisäksi kaikkien ohjelmien näkyvää tekstiä voidaan helposti suurentaa Windows DPI -skaalaustyökalulla. Saat lisätietoja lukemalla oppaamme kuinka suurenna tekstiä ja kuvakkeita Windowsissa hämärtymättä ja miten suurenna hiiren osoitinta.

Zoom-selain ja sovellus integroidulla zoomilla

Jos meillä on ongelmia Internet-sivujen näkemisessä, voimme käyttää kaikissa nykyaikaisissa selaimissa (Chrome, Firefox, Safari ja Edge) sisältyvää zoomia. varten lähennä nettisivuja voimme käyttää yhtä alla olevista menetelmistä:

  • käyttämällä oikeassa yläkulmassa olevan valikon zoomauspainikkeita;
  • pitämällä CTRL-näppäintä painettuna ja kääntämällä hiiren keskipyörää;
  • painamalla CTRL-näppäintä ja näppäimistön + tai - näppäimiä.

Saat lisätietoja lukemalla oppaamme kuinka suurenna verkkosivuja ja lisää zoomausta Chromessa, Edgessä ja Firefoxissa.

Johtopäätökset

Jos meillä on ongelmia nähdä ohjelmien kuvakkeet, kirjoitukset ja valikot uusilla korkearesoluutioisilla näytöillä, voimme luottaa Windowsin tarjoamiin asetuksiin skaalauksen ja näytön resoluution muuttamisessa. Vaihtoehtoisesti voimme aina käyttää verkkoselaimissa olevia zoomausnäppäimiä tai kaikissa Windows-versioissa olevaa suurennuslasia.

Edelleen zoomauksesta ja suurennuksista voimme lukea oppaitamme suurenna valokuvia ja kuvia, lisää resoluutiota ja kokoa ja miten käyttää televisiota tietokoneen näyttönä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Go up