Kaikki Windows 10:n aktivointimenettelystä

Windows 10:n avulla järjestelmäsi aktivointi ja aktivointitilan säilyttäminen Microsoftin palvelimissa on muuttunut. Verrattuna aikaisempiin versioihin, kuten Windows 7 tai 8, tämä on suuri muutos. Microsoft on antanut hyvin vähän yksityiskohtia varsinaisesta aktivointimenettelystä ja siitä, miten se käsittelee uusia ja päivitettyjä järjestelmiä. Tämän vuoksi Windows 10:n aktivointimenettelyyn liittyy paljon sekaannusta.

Tässä on kaikki, mitä sinun tulee tietää Windows 10:n aktivoinnista.

Ennen Windows 10

Ennen Windows 10:tä Windows 7:n ja 8:n aktivointimenettely oli hieman erilainen. Microsoft toimitti jokaiselle Windows 7- ja 8-järjestelmälle ainutlaatuisen tuoteavaimen, joka oli syötettävä jokaisen asennuksen, uudelleenasennuksen ja päivityksen yhteydessä.

Kun yritit aktivoida koneesi ensimmäistä kertaa ainutlaatuisella tuoteavaimella, Windows loi niin sanotun asennustunnuksen laskemalla laitteiston hajautusarvon ja tallensi sen tuoteavaimen viereen. Joten kun asensit käyttöjärjestelmäsi uudelleen samalle laitteistolle samalla ainutlaatuisella tuoteavaimella, Windows aktivoituu automaattisesti.

Windows 10:n aktivointimenettely

Kun otetaan huomioon, että Windows 10 on ilmainen kaikille aidoille Windows 7- ja 8-käyttäjille, aktivointimenettely on muuttunut melkoisesti.

Aina kun yrität päivittää Windows 7:stä tai 8:sta Windows 10:een, järjestelmä tarkistaa ensin, oletko aito käyttäjä tarkistamalla, onko edellinen Windows-asennus aktivoitu oikein tai et käytä Software Licensing Manager -apuohjelmaa.

Jos järjestelmäsi on aktivoitu oikein, Microsoftin palvelimet luovat lisenssivarmenteen tai Digital Entitlement -sertifikaatin, kuten Microsoft sitä kutsuu. Kun varmenne on luotu, se tallennetaan pilveen asennustunnuksesi, eli järjestelmälaitteistosi lasketun hash-arvon, rinnalle. Microsoft käyttää näitä tietoja Windows 10:n aktivoimiseen.

Kun järjestelmä on aktivoitu, aina kun asennat Windows 10 -käyttöjärjestelmän uudelleen, järjestelmäsi aktivoituu automaattisesti kirjautumalla sisään Digital Entitlement -varmenteen avulla pilvessä, kunhan et vaihda pääjärjestelmän laitteistoa, kuten emolevyä. Yksinkertaisesti sanottuna, ensimmäisen aktivoinnin jälkeen sinun ei enää tarvitse pitää tuoteavainta mukanasi koko ajan.

Tietenkin Windows 10 voi pyytää tuoteavainta, kun asennat uudelleen, mutta voit ohittaa sen.

Sama aktivointimenettely on voimassa, vaikka olisit ostanut Windows 10 -lisenssin. Ainoa ero on, että aitoa käyttäjän vahvistusprosessia ei tapahdu, ja sinun on annettava Microsoftin toimittama tuoteavain ensimmäisessä asennuksessa tai päivityksessä.

Jos vaihdat järjestelmän emolevyä mistä tahansa syystä, Windows saattaa nähdä sen uutena järjestelmänä, etkä ehkä voi aktivoida Windows 10 -käyttöjärjestelmääsi. Näissä tapauksissa yksinkertainen puhelu Microsoftin palvelukeskukseen saattaa ratkaista ongelman.

Microsoft ei myöskään ole saanut selvyyttä laitteen käyttöiän sanamuodosta.

OEM- ja vähittäismyyntiversion päivitykset

Kun päivität Windows 7:stä tai 8:sta, edellinen lisenssi käytetään uuden Windows 10 -lisenssin luomiseen.

Jos päivität OEM-versiosta, sinulla on samat lisenssit ja oikeudet, mikä tarkoittaa, että lisenssiä ei voi siirtää etkä saa suoraa tukea Microsoftilta. Yksinkertaisesti sanottuna et voi siirtää lisenssiä muihin tietokoneisiin, ja jos vaihdat emolevyäsi, lisenssisi ei enää toimi OEM-sopimuksen mukaisesti. Joten sinun on ostettava uusi lisenssi, jos haluat Windows 10:n.

Jos olet päivittämässä Windows 10:een Windows 7:n tai 8:n vähittäismyyntiversiosta, sinulla on samat lisenssit ja oikeudet kuin edellisellä versiolla. Eli sinulla on oikeus suoraan MS-tukeen, ja voit myös siirtää lisenssin uudelle tietokoneelle.

Tuoteavain päivitetyille käyttäjille

Ellet osta Windows 10:tä kaupasta, et saa yksilöllistä tuoteavainta. Jos käytät ilmaisia ​​ohjelmistoja, kuten ProduKeynäet, että Windows 10 -järjestelmälläsi on tuoteavain.

Mutta asia on, että avain, jonka näet, on yleinen avain, joka toimitetaan kaikille päivitetyille järjestelmille. Koska Windows 10 on yhteydessä järjestelmälaitteistoosi, nämä yleiset avaimet toimivat vain tunnuksena. Alla on yleiset avaimet Windows 10:n Home- ja Pro-versioille.

  • Windows 10 Home – YTMG3-N6DKC-DKB77-7M9GH-8HVX7
  • Windows 10 Pro - VK7JG-NPHTM-C97JM-9MPGT-3V66T

Johtopäätös

Windows 10:n aktivointimenettely on muuttunut lopullisesti, koska sinun ei enää tarvitse syöttää samaa tuoteavainta uudelleen ja uudelleen aina, kun asennat sen uudelleen.

Kommentoi alla ja jaa ajatuksesi ja kokemuksesi uudesta Windows 10 -aktivointiprosessista.

Indeksi
  1. Ennen Windows 10
  2. Windows 10:n aktivointimenettely
  3. OEM- ja vähittäismyyntiversion päivitykset
  4. Tuoteavain päivitetyille käyttäjille
  5. Johtopäätös

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Go up