Kannettavan tietokoneen kosketuslevy ei toimi? Tässä on 6 järjestelyä

Kosketuslevy on ikivanha ominaisuus, joka on jo kauan sitten korvannut "osoittimen" (tai mitä halusin kutsua "nänniksi") standardoiduksi vaihtoehdoksi kannettavan tietokoneen hiiren ohjaukselle. Mutta jos kosketuslevy lakkaa toimimasta tien päällä tai missä tahansa muussa tilanteessa, jossa sinulla ei ole varahiirtä, voit juuttua.

Mutta älä vielä aloita koulutusta käyttää Windowsia vain yhdellä näppäimistöllä. Tässä on kokoelmamme vinkkejä viallisen kosketuslevyn korjaamiseen (yksinkertaisimmasta alkaen).

Merkintä - Tarvitset ulkoisen hiiren tai kosketusnäytön jatkaaksesi joidenkin näistä vinkeistä. Lisäksi seuraavat korjaukset koskevat kannettavia tietokoneita, joissa on Windows-käyttöjärjestelmä.

Indeksi

  1. Onko ohjauslevy poistettu käytöstä BIOSissa?

  On mahdollista, että tuntemattomista syistä kannettavan tietokoneen kosketuslevy on poistettu käytöstä kannettavan tietokoneen emolevyn BIOSissa (tämä voi tapahtua esimerkiksi laiteohjelmistopäivityksen jälkeen).

  Voit tarkistaa, onko näin, siirtymällä BIOSiin painamalla toistuvasti Poista-näppäintä tai F2-näppäintä tietokoneen käynnistyessä. (Painettava painike voi vaihdella.)

  Samoin eri emolevyjen BIOSilla on erilainen asettelu, mutta tavoitteesi on löytää vaihtoehto nimeltä "Sisäinen osoitinlaite" tai vastaava, joten varmista, että se on käytössä. Tämä voi olla Lisäasetukset-otsikossa, jos sinulla on sellainen. Kun olet valmis, valitse Tallenna muutokset ja poistu -vaihtoehto.

  Kannettavan tietokoneen kosketuslevy ei toimi? Tässä on 6 järjestelyä

  2. Aktivoi kosketuspaneeli uudelleen «Fn» -näppäimellä

  Tämä tapahtui minulle useita vuosia sitten. Ehkä yrittäessäni käyttää "Fn" -näppäintä kannettavan tietokoneen äänenvoimakkuuden muuttamiseen, poistin kosketuslevyn käytöstä painamalla väärää painiketta. Viikkojen ajan en tiennyt, mikä ongelma oli, jota näppäimistön kosketuslevyn toimintokuvake ei auttanut joka näytti näyttökuvakkeelta ja kesti jonkin aikaa tajuamaan, että ehkä se oli kosketuslevykuvake.

  Pidä "Fn" -näppäintä painettuna ja paina kaikkia toimintopainikkeita ("F" -näppäimiä) ja symboli, joka näyttää olevan kosketuslevy, nähdäksesi, palaako se uudelleen. (Huomaa, että voit sammuttaa näytön tällä tavalla, joten paina tätä painiketta uudelleen, jos niin tapahtuu.)

  3. Poista muut hiiriohjaimet

  Oletko aiemmin liittänyt joukon hiiriä kannettavaan tietokoneeseen etkä koskaan poistanut niiden ohjaimia? Jos on, on mahdollista, että ohjaimesi häiritsevät kosketuslevyäsi. Siirry Laitehallintaan, napsauta "Hiiret ja muut osoitinlaitteet" -kohdan vieressä olevaa nuolta, napsauta hiiren kakkospainikkeella ja poista hiiret yksi kerrallaan, kunnes kosketuslevy toimii uudelleen.

  Kannettavan tietokoneen kosketuslevy ei toimi? Tässä on 6 järjestelyä

  4. Päivitä tai palauta kosketuspaneelin ohjain

  Napsauta Laitehallinnassa kosketuslevyä hiiren kakkospainikkeella luettelosta (sitä voidaan kutsua Dellin kosketusalustaksi, Lenovo TouchPadiksi, Synapticsiksi tai vastaavaksi, riippuen tietokoneesi tuotemerkistä) ja varmista, että se on aktivoitu pysyvästi. Jos näin on, napsauta "Päivitä ohjain" nähdäksesi onko käytettävissä päivityksiä, jotka saattavat olla hyödyllisiä.

  Lopuksi, monet ihmiset ovat ilmoittaneet, että kosketuslevyt lakkasivat toimimasta kunnolla saatuaan Windows 10: n, mikä tarkoittaa, että kosketuslevyn W10-ohjain ei ehkä toimi oikein. Napsauta Laitehallinnassa hiiren kakkospainikkeella kosketuspaneelia, napsauta sitten "Ominaisuudet" ja "Palauta ohjain" nähdäksesi, korjaainko ohjaimen vanhempi versio.

  Kannettavan tietokoneen kosketuslevy ei toimi? Tässä on 6 järjestelyä

  5. Ota kosketuspaneeli käyttöön Hiiren ominaisuudet -kohdassa

  Monissa tapauksissa Laitehallinta ei hallitse kosketuspaneelin aktivointia ja deaktivointia. Jos kosketuslevy on poistettu käytöstä jollakin tavalla, ota se uudelleen käyttöön siirtymällä Windowsin hiiren ominaisuuksiin sen ottamiseksi uudelleen käyttöön.

  Kirjoita hiiri Windowsin hakupalkkiin ja siirry hiiren asetuksiin. Napsauta tässä "Hiiren lisäasetukset" ja siirry sitten uudessa ikkunassa kohtaan "Laitteen asetukset", "Kosketuspaneeli" tai ikkunan oikeassa reunassa olevaan välilehteen.

  Etsi luettelosta kosketuslevy, valitse se ja napsauta "Aktivoi".

  Kannettavan tietokoneen kosketuslevy ei toimi? Tässä on 6 järjestelyä

  6. Poista Tablet PC Inbound -palvelu käytöstä

  Jos Windows 10 -tietokoneesi on hybridi ja siinä on kosketusnäyttö, on mahdollista, että Tablet PC -tietopalvelu, joka ohjaa kosketuskynän toimintoja, häiritsee kosketuspaneelia. Jos et käytä kynää joka tapauksessa, sen sammuttaminen ei ole suuri menetys. Jos kuitenkin käytät sitä, sinun on päätettävä, haluatko kohdata tämän palvelun käynnistämisen ja sammuttamisen haittoja aina, kun haluat käyttää kosketuspaneelia.

  Poista Tablet-syöttöpalvelu käytöstä painamalla Win + R ja kirjoita sitten ruutuun services.msc. Vieritä palveluluettelossa alaspäin, kunnes löydät "TabletInputService" tai "Tablet PC Input Service". Napsauta hiiren kakkospainikkeella ja poista se käytöstä.

  Kannettavan tietokoneen kosketuslevy ei toimi? Tässä on 6 järjestelyä

  Johtopäätös

  Toivottavasti kaikki kosketuslevyn korjauskorjaukset ovat täällä, mutta jos pystyt miettimään jotain muuta, ilmoita siitä meille. Muista, että jokaisella kannettavalla tietokoneella voi olla erilainen ohjelmisto kosketuslevylle, joten nämä ohjeet voivat vaihdella hieman, mutta useimmissa tapauksissa niiden tulisi osoittaa oikeaan suuntaan.

  Vastaa

  Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

  Go up