Kannettavan tietokoneen näyttö vaurioitunut? Tässä ovat vaihtoehtosi

Kannettavan tietokoneen näytön vahingoittuminen voi asettaa sinut vaikeaan tilanteeseen. Teknisesti, jos tämä on ainoa vahinko, kannettava tietokone on edelleen käyttökelpoinen. Siitä tulee vain suurta kipua ja erittäin epämukavaa. Yhtäkkiä tulee linjoja ja/tai alueita, joilta mitään ei voi nähdä. Sinun on vieritettävä dokumenttia, sähköpostia, verkkosivua jne. vain nähdäksesi kaikki haluamasi. Olettaen, että takuu ei ole enää voimassa, se tekee vaikean päätöksen kannettavan tietokoneen vaihtamisesta vai korjaamisesta.

MacBookissani oli kaukosäädin, ja olin kauhuissani katsellessani nestekiteiden leviävän hitaasti LED-näytön läpi. Tiesin, että takuuni ei ole enää voimassa. Vaihdan kannettavien tietokoneideni säännölliseen aikatauluun, ja minulla oli vielä kuusi kuukautta aikaa vaihtaa se. Pitäisikö minun purra luotia ja vaihtaa se? Pitäisikö minun maksaa korjata se? Otin sen Apple Storen Genius Bariin vain saadakseni tietää vaihtoehtoni.

Indeksi
  1. Vaihtoehto 1: Osta uusi kannettava tietokone
  2. Vaihtoehto 2: Korjaa se
  3. Vaihtoehto 3: Käytä työpöytänä

Vaihtoehto 1: Osta uusi kannettava tietokone

Ensimmäinen vaihtoehto on ilmeisin, mutta se on myös vaikein perustella. Uuden kannettavan tietokoneen maksaminen useista sadasta pariin tuhanteen dollariin merkistä ja vaihtoehdoista riippuen ei ole helppo valinta, varsinkin kun se on täysin toimintakunnossa näytön vaurioitunutta osaa lukuun ottamatta. Ja tässä taloudessa se raha sen korvaamiseen on todennäköisesti jo varattu muihin asioihin.

Vaihtoehto 2: Korjaa se

Genius-baarin työntekijä ei voinut antaa minulle tarkkaa hintaa, mutta hän pystyi osoittamaan minulle yleisen suunnan. Sen vaihtaminen taloon maksaisi vähintään 300 dollaria. Tai voin mennä muuhun kuin Applen korjaamoon 150–200 dollarilla. Tämä johtuu siitä, että Apple ei vain korjaa näyttöä, vaan korvaa koko näytön sisältävän tietokoneen yläosan. Pahinta oli aika. Apple säilyttäisi sen muutaman päivän, ja ulkopuolinen lähde voisi päätyä useisiin päiviin. Tarvitsin kannettavan tietokoneeni.

Vaihtoehto 3: Käytä työpöytänä

Viimeinen vaihtoehto oli sellainen, jota minulla ei ollutkaan. Genius Barin työntekijä ehdotti, että suljen kannettavan tietokoneen ja käytän sitä pöytäkoneena. Se toimii aivan samoin. Kun suljet sen, menetät selvästi näytön, näppäimistön ja hiiren/ohjauslevyn asetukset. Mutta lisäämällä siihen näytön, kaapelin, näppäimistön ja hiiren/ohjauslevyn, se tekee siitä kuin pöytätietokoneen. Tämän ratkaisun tärkein negatiivinen puoli on, että menetät kannettavan tietokoneen liikkuvuuden, mikä oli todennäköisesti syy, miksi ostit kannettavan tietokoneen aluksi. Suurin positiivinen asia on se, että se tuo sinut takaisin liiketoimintaan ilman, että päiväsi menetetään nopean Best Buy -matkan jälkeen.

Kaikilla kolmella ratkaisulla on etuja ja haittoja, ja erilaiset tilanteet tekevät jommankumman toteuttamiskelpoisemman. Koska etsin ratkaisua vain muutaman kuukauden ajan, päätin sulkea sen ja käyttää sitä kuin työpöytää. Lähes kolme vuotta myöhemmin se toimii edelleen aivan samoin. Langaton näppäimistö ja hiiri kakkasivat ulos aikoja sitten, ja näytön näyttö alkaa nyt mennä, mutta suljettu MacBook toimii edelleen hyvin, vaikkakin liian vanha/pieni Applen ohjelmistopäivityksiin. Se on siirtynyt tyttärelleni, joka ei tarvitse liikkuvuutta.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Go up