Katso elokuvia Smart TV:llä tietokoneelta, verkosta ja älypuhelimesta

Kuinka katsella elokuvia, online-videoita ja suoratoistopelejä älytelevisiolla lähettämällä sisältöä PC:ltä, Androidilta, iPadilta ja iPhonelta

Löydämme nyt monia markkinoilta Älytelevisiot jopa erittäin kilpailukykyisin hinnoin, vain odottamassa ostettaviksi ja sijoittamista olohuoneeseemme, keittiöön tai makuuhuoneeseen.

Oston jälkeen ymmärrämme kuitenkin, että saadaksemme siitä kaiken irti meidän tulee käyttää siinä olevia sovelluksia, kun taas jos halusimme lähettää videon tai suoratoiston tietokoneelta tai älypuhelimelta, emme tiedä mitkä painikkeet paina ja kuinka käynnistät videoiden lähetyksen televisiossa.

Tässä oppaassa näytämme sinulle kuinka suoratoistaa videosisältöä Smart TV:hen tietokoneista, älypuhelimista ja myös verkkosivuilta käyttämällä siihen integroituja toimintoja minkä tahansa tyyppisen videovirran hallintaan käytetystä sovelluksesta tai palvelusta riippumatta.

Näin ollen voimme katsoa suoratoisto-ottelun tai elokuvan verkossa ilman, että meidän tarvitsee mennä hulluksi etsimään sitä selaimella tai Smart TV -sovelluksista.

Ennakkotiedot

Ennen kuin voit kokeilla alla ehdotettuja järjestelmiä, lue seuraavat varoitukset, muuten sisältöä ei voida lähettää televisioon tai meillä voi olla ongelmia toiston aikana:

 • Smart TV on liitettävä (Wi-Fi:n tai Ethernetin kautta) samaan verkkoon kuin laitteet, joita aiomme käyttää videoiden lähettämiseen;
 • jotkin videot eivät ehkä ole yhteensopivia television kanssa, varsinkin jos koodekit ovat hyvin uusia (H.264 on tuettu erittäin hyvin, kun taas H.265 (HEVC) on varmasti yhteensopiva televisioissa, jotka on julkaistu vuodesta 2017 alkaen):
 • jotkin videoihin sisältyvät ääniraidat eivät välttämättä toistu oikein, varsinkin jos ne käyttävät kehittyneitä äänikoodekkeja (AC3 ja DTS);
 • Parhaat tulokset saadaan käyttämällä nopeimpia yhteyksiä, eli 5 GHz:n WiFi-yhteyttä (televisioille, tietokoneille, älypuhelimille ja tableteille) tai Ethernet-kaapelia (televisioille ja pöytätietokoneille). Vältämme mahdollisuuksien mukaan 2,4 GHz:n WiFi-yhteyksiä, jotka ovat liian hitaita ja aiheuttavat liian paljon häiriöitä ollakseen tehokkaita.

Näistä oletuksista alkaen katsotaan nyt, kuinka voit katsella videosisältöä älytelevisiossa tietokoneesta tai älypuhelimesta alkaen. Tietokone tai älypuhelin on todellakin mahdollista katso mitä tahansa suoratoistamalla sitä televisiostaonko sinulla tavallinen televisio tai a Smart TV, joka muodostaa yhteyden verkkoon.

1) DLNA

DLNA on useimmissa uusissa televisioissa oleva ominaisuus, jonka avulla voit jakaa multimediasisällön virtoja samaan verkkoon kytkettyjen laitteiden välillä kotona ilman tarvetta tallentaa sisältöä molemmille laitteille. Yksinkertaisin termein, jos sinulla on elokuva tietokoneellasi, se voidaan suoratoistaa televisiossa ilman kopiointia television muistiin. Toinen esimerkki DLNA:sta on musiikin kuunteleminen älypuhelimesta stereokaiuttimista.

Mahdollisuudet ovat rajattomat, kunhan molemmat laitteet tukevat DLNA:ta. Kaikki TV-valmistajat tukevat laajasti DLNA:ta, vaikka sillä on usein eri nimi, kuten: AllShare (Samsung), SmartShare (LG), EasyShare (Philips), AirPlay (Omena).

Ennen kuin alat tutustua tähän Smart TV:si uuteen toimintoon, sinun on tiedettävä, että DLNA-laitteita on kahdenlaisia: asiakas ja palvelin. Palvelin välittää sisällön ja asiakas vastaanottaa ne. PC:t, Macit, NAS-asemat, tabletit ja älypuhelimet voivat kaikki toimia palvelimena, kun televisio on asiakas. Jotta tietokoneesi tai älypuhelimesi toimisi DLNA-palvelimena, se on välttämätöntä asentaa ohjelman tai sovelluksen.

Windows PC:llä Löydät median jakamisominaisuuden Ohjauspaneelista. Avaa Ohjauspaneeli, etsi "median suoratoistovaihtoehdot" ja aktivoi se. Avaa televisiosta DLNA-suoratoistotoiminto ja etsi palvelin videoiden avaamiseksi.

Suoratoistovirtojen jakaminen tietokoneista on kuitenkin hyvin rajallista, joten on parasta asentaa eri ohjelma, kuten Plex Media Player vai miten Emby.
Käyttämällä yhtä näistä DLNA-palvelimista voimme jakaa elokuvia verkossa, jotta voimme katsella niitä suoratoistona televisiosta. DLNA-palvelimien teho on kyky transkoodata videoita tavalla, joka tekee niistä kaikista tuettuja, vaikka ne teoriassa eivät olisikaan. Kaksi artikkelissa mainittua palvelinta ovat käytettävissä myös Android-älypuhelimille, iPhonelle ja iPadille.

Jokainen, jolla on DLNA-tuella varustettu televisio voit siis katsoa videoita tietokoneelta televisiossa (jonka on oltava Smart TV) ostamatta mitään muuta laitetta, kuten myös meillä. DLNA-palvelinopas.

Miracast

Jos meillä on uusi Android-älypuhelin tai tabletti, voimme lähettää näytöllä toistetun sisällön suoraan televisioon Miracastin avulla, tietysti jos televisio on yhteensopiva tämän protokollan kanssa. Saadaksesi selville, avataan televisio ja etsitään valikko Miracast ottaaksesi toiminnon käyttöön (jos saatavilla).
Nyt kun toiminto on käytössä televisiossamme, yhdistämme älypuhelimen tai tabletin 5 GHz:n langattomaan verkkoon (tavallinen 2,4 GHz voi aiheuttaa liikaa häiriöitä) ja käytämme työkalua. Lähettää näkyvät pikavalikossa pyyhkäisemällä yläreunan järjestelmäpalkin alareunassa.

Jos emme näe tätä työkalua, voimme avata valikon Suoratoista näyttöä tai Langaton näyttö läsnä valikossa asetukset -> Netto tai Muut. Kun yhteys televisioon on muodostettu, vahvista vain jälkimmäisen yhteys nähdäksesi kaiken, mitä näemme älypuhelimen näytöllä. Voimme avata minkä tahansa multimediasovelluksen, videon Facebookissa tai Google Chromessa ja katsoa niitä (pienellä viiveellä näyttöön verrattuna) jopa televisiossamme.

Windows 11/10 Cast -ominaisuus

Jos tietokoneessamme on Windows 11 tai Windows 10, voimme lähettää koko työpöydän näytön televisioon napsauttamalla järjestelmäkuvakkeita (Windows 11) tai ilmoituskeskusta (Windows 10) oikeassa alakulmassa ja napsauttamalla kohdetta. Lähettää.
Muutaman sekunnin haun jälkeen näemme Smart TV:n ilmestyvän niiden laitteiden joukkoon, jotka voimme yhdistää käyttöjärjestelmään; jatkaaksesi napsautamme Smart TV:hen liittyvää merkintää, vahvistamme siinä olevan viestin ja näemme työpöydän ilmestyvän televisioon.

Avataan nyt multimediasisältö (jopa suoratoisto verkosta) ja toistetaan se ilman ongelmia selaimen kautta ja laitetaan se sitten koko näytön tilaan; Näin voimme nähdä sen myös televisiossa hyvällä laadulla. Saat parhaat tulokset jättämällä Miracast-kohteen aktivoituna Smart TV:ssäsi.

Saat lisätietoja lukemalla oppaamme kuinka käytä Windowsia Miracast-vastaanottimena nähdäksesi toisen tietokoneen ja Androidin näytön.

Lähetä videoita Androidista televisioon

Miracast-tuen käyttämisen sijaan Android-laitteissa voimme asentaa sovelluksen BubbleUPnP, paras DLNA-palvelimen luomiseen Androidissa. Myös Androidille voit käyttää ilmaista sovellusta AllCastjoka suoratoistaa musiikkia, videoita ja valokuvia mihin tahansa vastaanottimeen, kuten Chromecastiin tai Samsungiin, Panasoniciin ja Sony Smart-TV:hen.

Vaihtoehtoisesti voimme hyödyntää DLNA:ta ja ilmaista sovellusta nimeltä Web Video Castladattavissa täältä -> Web Video Cast.
Tämä sovellus toimii kuten tavallinen verkkoselain, joka pystyy toistamaan kaikki Internetin videot; kun se on liitetty älytelevisioomme (napauttamalla Cast-symbolia yläosassa ja rajoittamalla haun älytelevisioihin tai DLNA:han) pystyy hakemaan linkin videolähteeseenjotta voit lähettää sen televisioosi toistettavaksi.

Koska monissa televisioissa on rajoitettu määrä muistia, se voi toimia lisäpuskurina toistoa varten televisiossasi, joten saat aina sujuvaa, korkealaatuista sisältöä Smart TV:ssäsi. Erinomainen videoiden toistamiseen Facebookissa, Netflixissä, sosiaalisessa mediassa ja suoratoistosivustoilla ilman, että sinun tarvitsee ladata mitään tai tehdä liikaa napsautuksia (joka usein johtaa viruksiin).

Lähetä videoita iPhonesta/iPadista televisioon

Jos meillä on iPhone tai iPad ja haluamme lähettää verkosta löydettyjä videoita televisioon, ainoa tähän tarkoitukseen sopiva sovellus on Video- ja TV-lähetys.
Tämä sovellus toimii hyvin samalla tavalla kuin Web Video Cast, mutta on täysin yhteensopiva Apple-ympäristön kanssa: tarjolla on verkkoselain, josta voi avata videon sisältämät sivustot; heti kun video alkaa (on aina parasta käynnistää se laitteessa), napautamme Cast-symbolia oikeassa yläkulmassa ja odotamme, kunnes Smart TV tulee näkyviin.

Yhdistä se nyt sovellukseen, vahvista televisioon ilmestyvä varoitusviesti ja nauti verkkovideoiden toistamisesta Smart TV:ssä. Tämä sovellus on täysin yhteensopiva Facebookin, sosiaalisen median, YouTuben ja kaikkien tuntemiesi suoratoistosivustojen videoiden kanssa.

Muita tapoja lähettää videota Smart TV:hen

Tässä oppaassa olemme nähneet nopeimpia ja nopeimpia tapoja lähettää videosisältöä Smart TV:hen tietokoneesta tai kannettavasta laitteesta alkaen. Jos haluamme käyttää muita tapoja saada yhteys jonkin verkkolaitteemme ja uuden television välille, suosittelemme lukemaan seuraavat oppaat:

Nopein ja käytännöllisin tapa lähettää elokuvia televisioon on Chromecastyhteensopiva Google Chromen kanssa (josta voimme lähettää videoita) ja helposti saatavilla myös puhelimesta, josta voimme lähettää käytännössä mitä tahansa sisältöä suoratoistona.

Jos meillä on a Amazon Fire TV Stick voimme myös käyttää VLC-sovellusta videoiden katseluun tietokoneella, kun olemme jakaneet ne verkossa (verkkokansioiden edistyneen jakamisen kautta).
Kuitenkin, jos rakastamme videoita Facebookissa, se riittää asenna Facebook Watch Smart TV:henavaa Facebook-sovellus mobiililaitteellamme, avaa video ja lähetä se televisioon ilman lisävahvistusvaiheita.

Johtopäätökset

Tässä oppaassa esitetyillä menetelmillä voimme katsoa elokuvia Smart TV:stä PC:ltä, verkosta ja älypuhelimesta ilman, että meidän tarvitsee sotkea verkkoamme ja käyttää turvallisia ja luotettavia protokollia. Parhaan tuloksen saavuttamiseksi yhdistämme Smart TV:n Ethernet-kaapelilla tai käytämme 5 GHz:n verkkoa kaikille verkon laitteille, jotta videon stream voidaan välittää keskeytyksettä ja parhaalla mahdollisella laadulla.

Saadaksesi lisätietoja, voimme lukea oppaitamme osoitteessa kuinka suoratoistaa näyttöä Amazon Fire TV Stickissä ja klo vaihtoehtoja Chromecastille verkkosisällön katseluun televisiosta.

Indeksi
 1. Ennakkotiedot
 2. 1) DLNA
 3. Miracast
 4. Windows 11/10 Cast -ominaisuus
 5. Lähetä videoita Androidista televisioon
 6. Lähetä videoita iPhonesta/iPadista televisioon
 7. Muita tapoja lähettää videota Smart TV:hen
  1. Johtopäätökset

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Go up