Katso videoita Androidilla suoratoistona tietokoneeltasi tai Internetin kautta

Neljä parasta tapaa suoratoistaa videoita ja elokuvia tietokoneelta tai Internetin kautta Androidilla, tabletilla, matkapuhelimella tai televisiolla (sovellus ja pilvi)

Tabletit ja älypuhelimet ovat korvanneet tietokoneet ja älytelevisiot suoratoistovideoiden katselussa. Yhä useammat ihmiset haluavat mennä nukkumaan tabletti kädessä katsoakseen suoratoisto-TV-sarjaa tai katsoa suoria TV-kanavia ilman, että televisiota tarvitsee edes käynnistää.

Jos meillä on TV-sarjojen videoita tai jaksoja pöytätietokoneen muistissa voimme myös pitää videotiedostot tietokoneella ja suoratoistaa niitä tabletin tai puhelimen näytöllä, ilman, että tiedostoa tarvitsee siirtää muistista toiseen.

Tässä oppaassa näytämme sinulle parhaat menetelmät suoratoistaa videota tietokoneeltasi Android-laitteellesi Wi-Fi-verkkosi avulla. Jotkut palvelut tarjoavat myös pääsyn PC-multimediasisältöön Internetin kautta, joten voit käyttää kokoelmaasi poissa kotoa tarvitsematta ladata tiedostoja.

1) Yksinkertainen tiedostojen jakaminen

Helpoin tapa suoratoistaa videota tietokoneeltasi Android-laitteeseesi on käyttää Windowsin tiedostojen jakaminen (kutsutaan myös SMB:ksi). Jos käytät Windows-tietokonetta, voit jakaa tiedostoja ja kansioita.

Kansion jakaminen Windowsissa luodaan paikallinen käyttäjä omistettu jakamiseen (myös pääsysalasanan valitseminen tälle tilille), avaamme Tiedostonhallintanapsauta hiiren kakkospainikkeella kansiota, jossa jaettavat tiedostot ovat, ja paina lopuksi Omaisuus.

Napsauta uudessa ikkunassa välilehteä JakaminenKlikkaa Kehittynyt jakaminenvalitsemme kohteen Jaa kansio ja paina alas Käyttöoikeudet.
Paina uudessa näytössä -painiketta lisätäkirjoita jakamista varten luodun paikallisen tilin nimi, paina -painiketta Tarkista nimet ja lopuksi napsauta Okei. Kun olet lisännyt tilin, vahvista alla olevat käyttöoikeudet (tiedoston etälukemiseen riittää, että jätät kaiken Windowsin asettamana) ja paina Okei aktivoida kansion ja sen sisältämien tiedostojen jakaminen.

Ennen etenemistä lisäämme paikallisen käyttäjän kansion omistajiin painamalla sen oikeaa painiketta, mikä vie meidät polulle Ominaisuudet -> Turvallisuuspainamalla Muokata ja painamalla ylös lisätä lisätäksesi paikallisen käyttäjän jaettavan kansion omistajiin. Vahvistamme painamalla Okei kaikissa avaamissamme ikkunoissa.

Nyt voimme siirtyä Android-tablettiin tai -puhelimeen varmistaen, että se yhdistetään samaan Wi-Fi-verkkoon tai samaan modeemiin, jossa tietokone on (jossa olemme sallineet jakamisen). Jaettuihin kansioihin pääsyyn tarkoitettuna sovelluksena suosittelemme käyttämään Solid Exploreria, joka on saatavilla ilmaiseksi tästä lähtien Google Play Kauppa.
Kun olet avannut sovelluksen, paina "+" -kuvaketta oikeassa alakulmassa ja valitse kohde Uusi etäyhteysvalitsemme kohteen LAN/SMB ja paina eteenpäin Seurata.

Odotamme verkkoskannauksen päättymistä (se voi kestää jonkin aikaa), valitse tietokone luettelosta, vahvista pääsy painikkeella Käyttäjänimi ja salasanakirjoita jakamista varten luodun käyttäjän nimi ja valittu salasana ja paina sitten Seurata ja lopulta ylös Kytkeä Ja loppu päästäksesi jaettuun kansioon.

Nyt on mahdollista käyttää jaettua kansiota Windowsissa: jos se sisältää videotiedostoja, voimme käyttää mitä tahansa android videosoitin nähdäksesi sisällön.

Lisätietoja saat myös lukemalla oppaamme osoitteessa kuinka jakaa tiedostoja ja kansioita tietokoneverkossa Windows PC:llä Ja kuinka hallita jaetun kansion käyttöoikeuksia.

2) VLC-videosovellukset

VLC-videosovellus antaa sinulle välittömän pääsyn jaettuihin kansioihin Windowsissa, ilman erillistä tiedostonhallintaa. Jatka sitten lataamalla VLC-sovelluksen osoitteesta Google Play Kauppaavaa sovellus ja siirry osioon Selaa.
Tässä istunnossa löydämme myös Windowsin jakamat verkkoresurssit: napsauta sen tietokoneen nimeä, jossa jaoimme kansion, kirjoita paikallisen tilin nimi ja jakamisen aikana valittu salasana, ja napsauta sitten OK päästäksesi jaettuun resurssiin helposti. ja välitön.

Jotain vastaavaa on myös konfiguroitavissa Fire TV Stickissä, kuten näkyy oppaassamme kuinka suoratoistaa videota PC:stä Fire TV:hen VLC:n kautta.

3) Pilvipalvelu

Hyvä tapa suoratoistaa videota tietokoneesta älypuhelimeen, kun olemme poissa kotoa käyttämällä aktiivista ja synkronoitua pilvipalvelua tietokoneellasi. Tätä tarkoitusta varten voimme luottaa sekä Windows 10:een että Windows 11:een (OneDrive) integroituun pilveen ja ladata asiakassovelluksen Google asema.
Kun olet määrittänyt haluamasi pilvipalvelun ja jaettu videokansio pilvessä avaa Solid Explorer -sovellus uudelleen Android-tabletillamme tai -puhelimellamme, paina "+"-kuvaketta oikeassa alakulmassa, valitse kohde Uusi etäyhteysaktivoi valintamerkki ensisijaisen pilvipalvelun vieressä, anna kirjautumistiedot pyydettäessä ja paina Seurata Älä viitsi loppu prosessin lopussa.

Nyt kun pilviyhteys avataan, pääsemme käsiksi PC:n jaettuun kansioon, vaikka olisimme poissa kotoa, ja toistamme siinä olevia videoita millä tahansa mediasoittimella (jopa itse VLC:llä). Saadaksesi aina korkeat yhteysnopeudet, pyydämme sinua käyttämään pilveä suoratoistoon vain, kun olemme yhteydessä LTE (4G)- tai 5G-verkkoon.

Voit katsella tietokoneellesi tallennettuja videoita ja elokuvia suoratoistona Internetin kautta myös poissa kotoa voimme myös käyttää pCloud, pilvitallennustila videon ja musiikin suoratoistolla.

4) Plex-palvelimet

Videotiedostojen jakamiseksi paikallisverkossa ja Internetin kautta voimme myös välttää Windowsin tarjoaman yksinkertaisen jakamisen ja luottaa mediapalvelin, kuten Plexladattavissa osoitteesta virallinen sivusto.
Plex-palvelimen avulla voimme indeksoida kansiot, joissa on videoita, TV-sarjojen jaksoja, mutta myös kuvia ja musiikkia ja siten tarjota luettelo, joka on aina saatavilla verkossa. Edetä määritämme Plexin tietokoneellammevalitsemalla kansiot, jotka haluamme asettaa saataville paikallisverkossa ja Internetin kautta, ja määrittämällä a Plex-tilittarvitaan nopeaan käyttöön mobiililaitteista.

Kun määritys on valmis, siirry Android-puhelimeen tai -tablettiin ja lataamme Plex-sovelluksen suoraan osoitteesta Google Play Kauppa. Kun lataus on valmis, avaa sovellus, kirjaudu sisään samalla Plex-tilillä, jota käytetään PC-palvelimella, ja odota luettelon synkronointia, jotta voimme käyttää sitä, kun olemme yhteydessä samaan verkkoon palvelimen kanssa tai kun olemme poissa kotoa (stream-lähetyksen kautta).

Ne, jotka ovat yhteydessä samaan verkkoon Plex-palvelimen kanssa, voivat myös käyttää VLC:tä päästäkseen DLNA-palvelimeen, jonka Plex aktivoi kaikelle sisällölle; tämä palvelin näkyy myös älytelevisioista, pelikonsoleista, Android TV Boxeista ja multimediadekoodereista.

Kokeile vaihtoehtoja Plexille voimme myös lukea omamme opas parhaisiin DLNA-palvelimiin.

Johtopäätökset

Vaikka kaikki voidaan nyt suoratoistaa verkossa Netflixissä tai vastaavissa palveluissa, älkäämme aliarvioiko "kotisuoratoiston" voimaa. Jos meillä on jo elokuvia tai tv-sarjoja kopioi PC:n sisäiseen muistiin hyödynnämme yhtä edellä mainituista menetelmistä c:lleluo oma edistynyt videonjakopalvelinjotta niitä voidaan pelata tableteilla tai puhelimilla, joissa on Android-käyttöjärjestelmä.

Saadaksesi lisätietoja, voimme myös lukea oppaitamme suoratoista videota ja luo suoraa Web-TV:tä ja siitä miten jaa musiikkia verkossa lataamalla mp3-tiedostoja tietokoneeltasi kuunnellaksesi niitä verkon kautta.

Indeksi
  1. 1) Yksinkertainen tiedostojen jakaminen
  2. 2) VLC-videosovellukset
  3. 3) Pilvipalvelu
  4. 4) Plex-palvelimet
    1. Johtopäätökset

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Go up