Käynnistä -valikko ei avaudu Windows 10: ssä ◁

Uusi Käynnistä -valikko on yksi äskettäin julkaistun Windows 10 -käyttöjärjestelmän näkyvimmistä ominaisuuksista. Windows 10: n Käynnistä -valikko sisältää edeltäjiensä parhaat ominaisuudet. Monilla käyttäjillä on kuitenkin ongelmia Käynnistä -valikon käynnistämisessä Windows 10: ssä.

Monille käyttäjille Käynnistä -valikko ei avaudu, kun Käynnistä -painiketta napsautetaan tai Windows -logonäppäintä painetaan. Jos Käynnistä -valikko ei käynnisty usean yrityksen jälkeen, kokeile seuraavia ratkaisuja.

Aseta 1/6

Indeksi

  Jos ongelma ilmenee ensimmäisen kerran, käynnistä tietokone uudelleen ennen kuin yrität mitään muuta. Joskus tietokoneen tai Explorer.exe (Windowsin Resurssienhallinta) uudelleenkäynnistys ratkaisee ongelman.

  Käynnistä Explorer.exe uudelleen:

  Vaihe 1: Avaa Tehtävienhallinta Ctrl + Vaihto + Esc -näppäimillä.

  Vaihe 2: Näet Tehtävienhallinnan täyden version napsauttamalla Lisätietoja.

  Vaihe 3: Etsi Prosessit-välilehdestä Windowsin Resurssienhallinnan merkintä, napsauta sitä hiiren kakkospainikkeella ja valitse sitten Käynnistä uudelleen.

  Huomautus: Jos Windowsin Resurssienhallinta ei näy Prosessit -välilehdessä, avaa kansio, Tietokone tai Tämä tietokone aloittaaksesi Windowsin Resurssienhallintaprosessin.

  Sarja 2/6

  Microsoft on äskettäin julkaissut Windows 10: n Käynnistä -valikon vianmäärityksen, jonka avulla voit korjata suurimman osan Käynnistä -valikon yleisimmistä ongelmista. Käy artikkelissamme Windows 10: n Käynnistä -valikon korjaustyökalusta ladataksesi vianmäärityksen ja korjaa ongelma suorittamalla vianmääritys.

  Sarja 3/6

  Käytä tätä PowerShell -komentoa korjataksesi Käynnistä -valikon

  Vaihe 1: Suorita PowerShell järjestelmänvalvojan oikeuksilla. Koska Käynnistä -valikko ei toimi, avaa Windows 10 -asema ja siirry seuraavaan hakemistoon:

  WindowsSystem32WindowsPowerShellv1.0

  Vaihe 2: Etsi powershell.exe-tiedosto, napsauta sitä hiiren kakkospainikkeella ja valitse Suorita järjestelmänvalvojana. Napsauta Kyllä, kun näet Käyttäjätilien valvonta -kehotteen.

  Vaihe 3: Kopioi ja liitä PowerShell -ikkunassa seuraava komento PowerShell -ikkunaan ja paina Enter.

  Get -AppXPackage -Kaikki käyttäjät | Foreach {Add -AppxPackage -DisableDevelopmentMode -Register «$ ($ _. InstallLocation) AppXManifest.xml»}}

  Komento voi kestää muutaman sekunnin. Jos näet virheitä, jätä ne huomiotta.

  Vaihe 4: Kun olet valmis, napsauta Käynnistä -painiketta tai paina Käynnistä -valikkoa painamalla Windows -logonäppäintä.

  Sarja 4/6

  Luo uusi käyttäjätili

  Jos mikään yllä olevista ratkaisuista ei voi avata Käynnistä -valikkoa, voit luoda uuden käyttäjätilin ja käyttää uutta käyttäjätiliä nykyisen sijaan.

  Useimmissa tapauksissa Käynnistä -valikko toimii kuten pitäisi uudella käyttäjätilillä. Voit sitten poistaa vanhan käyttäjätilin tai säilyttää sen.

  Aseta 5/6

  Jos Käynnistä-valikko ei toimi edes edellä mainittujen ratkaisujen kokeilun jälkeen, voit harkita kolmannen osapuolen Käynnistä-valikko-ohjelmaa, kuten ilmaista Classic Shell -aloitusvalikkoa Windows 10: lle.

  On myös muita maksullisia Käynnistä -valikko -ohjelmia, kuten StartIsBack ++ ja Start10.

  Aseta 6/6

  Käynnistä tai asenna Windows 10 uudelleen

  Windows 10: n nollaaminen säilyttämällä tiedot on viimeinen keino. Voit nollata Windows 10: n poistamalla kaiken tai palauttamalla käyttöjärjestelmän säilyttäen henkilökohtaiset tiedostosi. Toinen vaihtoehto on puhdistaa Windows 10 -asennus ISO- tai USB -asemasta. On olemassa tapa asentaa Windows 10 uudelleen menettämättä myös tietoja.

  Toivon tämän auttavan!

  Vastaa

  Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

  Go up