Käytä Googlea ja Gmailia kirjautumistunnuksen ja salasanan vahvistuksella

Ohjeita kirjautumiseen Googleen tai Gmailiin kaksivaiheisella salasanan vahvistuksella

Google tarjoaa joitain parhaista ilmaisista verkkopalveluista ja -sovelluksista Internetin selaamiseen. Kaikki ovat käytettävissä yhdeltä tililtä. Kuten olemme nähneet toisessa oppaassa, niitä on todella paljon Google-maailman tarjoamat palvelut ja ottaen huomioon myös yhdellä tilillä olevien henkilötietojen suuren määrän, on aina suositeltavaa käyttää turvallista kirjautumisjärjestelmää, jotta nämä tiedot eivät joutuisi vääriin käsiin.

Seuraavassa oppaassa näytämme, kuinka pääset Googleen ja Gmailiin sisäänkirjautumisen ja suojaustarkistuksen avulla välttäen pelkän yksinkertaisen pääsyn käyttämistä käyttäjänimellä ja salasanalla (tällä hetkellä erittäin epävarma).

Googlen käyttötavat

Jotta pääsy Google- tai Gmail-tilillä olisi erittäin turvallinen, voimme perustaa erittäin turvalliset vahvistusjärjestelmät, jotka voidaan määrittää suoraan valikosta Google Security.

Kun olet avannut mainitun ikkunan, syötä Gmail- tai Google-käyttösalasana ja aktivoi jokin seuraavissa luvuissa mainituista suojaustiloista.

Kaksivaiheinen todennus tekstiviestillä/puhelulla

Kun käytät kaksivaiheista todennusta, saat kertaluonteisen vahvistuskoodin, jota voit käyttää syötettyäsi Google-tilisi käyttäjänimen ja salasanan. Tämä järjestelmä on erittäin turvallinen, ja Google suosittelee nyt sen aktivoimista kaikilla tileillä petosten ja identiteettivarkauksien estämiseksi.

Aktivoi kaksivaiheinen todennus avaamalla Google Security -näyttö ja vieritä alas osioon Google kirjautuminenpainamme kohdetta Kaksivaiheinen vahvistus ja paina eteenpäin alkaa.
Aktivointia varten meillä on oltava voimassa oleva henkilökohtainen puhelinnumero, joka syötetään asianmukaiselle vahvistusnäytölle. Yksinkertaisuuden vuoksi suosittelemme, että määrität tekstiviestin kertakäyttökoodin vastaanottamistapaksi, jotta pääset nopeasti tilillesi pitämällä puhelinta lähelläsi.

Vaihtoehtoisesti voimme myös määrittää kaksivaiheisen pääsyn puhelimitse (paljon hankalampaa) tai laitteistotunnuksella (yritystasolla).

Kirjaudu sisään App Authenticatorin kautta

Jos emme halua vastaanottaa koodeja tai puheluita puhelimeen, on suositeltavaa määrittää suojattu salasanageneraattori, ns. Authenticator-sovellukset.
Jatkamiseksi meidän on ensin aktivoitava kaksivaiheinen todennus edellisen luvun mukaisesti; kun olet aktivoinut suojaustavan, paina uudelleen kohdetta Kaksivaiheinen vahvistusvieritä sivua alas ja paina sovelluskohteen alta Määritä Autentikaattorit.

Uudessa näytössä noudatamme menettelyä saadaksemme yksilöllisen koodin tai QR-koodin skannattavaksi valitulla Authenticator-sovelluksella; tätä tarkoitusta varten voimme ladata sovelluksen puhelimeen Google Authenticatoryksi parhaista kertaluonteisten turvakoodien luomiseen.

Tämä on ainoa tapa, joka toimii myös ilman Internet-yhteyttä, koska koodigeneraattori on asennettu puhelimeen, eikä se vaadi yhteyttä.

Kaksivaiheinen todennus puhelimitse

Kaksivaiheinen todennus voidaan tehdä myös ilman koodia, mutta vahvistaa suoraan Android-puhelimeen vastaanotetun turvaviestin. Tämän tyyppisen kirjautumisen määrittämiseksi kirjaudumme sisään Google-tilillä henkilökohtaisessa puhelimessa, vahvistamme perinteisen kaksivaiheisen kirjautumisen ja kehotettaessa vahvistamme puhelimen käytön kaksivaiheisena kirjautumistapana.
Tästä eteenpäin joka kerta kun kirjaudumme sisään Google-tilillä, puhelimeen tulee vahvistusnäyttö: kirjautuaksesi sisään avaa puhelimen lukitus ja paina Joo läpäisemään tarkastuksen.

Kirjaudu sisään ilman salasanaa

Kaksivaiheisen todennuksen leviämisen myötä pääsysalasana on vanhentunut, siihen pisteeseen, että Google antaa sinun myös poistaa sen kokonaan. Jos haluat kirjautua sisään ilman salasanaa, siirry näyttöön Google Securitypainamme kohdetta Kirjaudu sisään puhelimellasi ja paina eteenpäin Määritä.
Määritetään Android-laite pääsyä varten ilman salasanaa. Kun seuraavan kerran kirjaudut sisään saman Google-tilin kautta, salasanan syöttöikkuna ei enää tule näkyviin, vaan puhelimeen tulee välittömästi vahvistusnäyttö, jotta pääset tilillemme turvallisesti ja nopeasti.

Kirjaudu sisään varakoodeilla

Kaikki yllä mainitut menetelmät ovat erittäin käteviä suojaamaan Google-tiliä tunkeutumiselta, mutta entä jos menetämme puhelimen? Tässä tapauksessa meidän on oltava erittäin hyviä tallentamaan (turvalliseen ja saavuttamattomaan paikkaan) varakoodit, kertakäyttöiset koodit, jotka Google antaa kaikille niille, jotka ovat aktivoineet kaksivaiheisen pääsyn.

Palauttaaksesi nämä koodit, siirrymme valikkoon Googlen tietoturvapainamme kohdetta Kaksivaiheinen vahvistus ja selaa sivua, kunnes löydämme merkinnän Varakoodit.

Paina avautuvalla sivulla Tulosta koodit tai Lataa koodit ja säilytä ne turvallisessa paikassa. Jos kaksivaiheisen todennuksen kanssa ilmenee ongelmia, voimme aina syöttää jonkin varakoodeista päästäksemme tilillemme.

Johtopäätökset

Google-tili on liian arvokas suojatakseen sitä pelkällä käyttäjätunnuksella ja salasanalla – saadakseen korkeimman suojan Laitamme aina kaksivaiheisen todennuksen päälle ja valitsemme, kuinka vastaanotamme suojakoodin tai vahvistusnäytön.

Yksinkertaisimpia tapoja ovat varmasti pääsy ilman salasanaa ja pääsy puhelimeen vahvistuksen kautta, mutta turvallisuuden vuoksi aktivoimme myös ainakin yhden muun pääsytavan ja tulostamme aina suojakoodit säilyttäen ne ulkoisella kiintolevyllä tai salattu henkilökohtainen tila.

Toisessa artikkelissa olemme nähneet kuinka korjaa kirjautumisongelmat Gmailissa ja palauta pääsy Google-tiliin.

Indeksi
 1. Googlen käyttötavat
  1. Kaksivaiheinen todennus tekstiviestillä/puhelulla
  2. Kirjaudu sisään App Authenticatorin kautta
  3. Kaksivaiheinen todennus puhelimitse
  4. Kirjaudu sisään ilman salasanaa
  5. Kirjaudu sisään varakoodeilla
  6. Johtopäätökset

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Go up