Käytä grafiikkataulua asiakirjojen ja PDF-tiedostojen allekirjoittamiseen

Grafiikkataulun käyttäminen minkä tahansa tyyppisten digitaalisten asiakirjojen, kuten Wordin tai PDF:n, allekirjoittamiseen

Toimistossa saamme yhä enemmän tarvittavia digitaalisia asiakirjoja kiinnitä sähköinen allekirjoitus ja aina ei ole mahdollista käyttää tietokoneesi hiirtä tai kosketuslevyä allekirjoituksen tarkkaan piirtämiseen, ellet halua piirtää doodlea! Ilman, että joudumme vaivautumaan digitaalisten allekirjoitusten kanssa (jotka käyttävät täysin erilaista autentikointimekanismia) voimme varustaa toimiston pöytämme näytönohjaimella, jotta voimme nopeasti liittää minkä tahansa allekirjoituksen piirtämällä sen tabletille ja lisäämällä sen reaaliajassa varatulla alueella asiakirjan allekirjoittamisen yhteydessä.

Seuraavassa oppaassa näytämme sinulle kuinka käyttää grafiikkataulua asiakirjojen ja PDF-tiedostojen allekirjoittamiseen, käyttämällä erityistä kynää luodaksesi allekirjoituksen, joka on täysin samanlainen kuin piirrämme kynällä paperiarkille. Oppaassa näytämme ensin, mitä näytönohjainta tulee käyttää, ja sitten kuinka allekirjoitus otetaan oikein Adobe Readeriin, Microsoft Wordiin ja ilmaiseen toimistoohjelmistoon LibreOffice.

Mitä näytönohjainta käytetään

Sähköisen allekirjoituksen hankkimisessa tietokoneellamme tai Macillamme voimme luottaa Wacom-yritykseen, joka on valmistanut korkealaatuisia näytönohjaintauluja jo vuosia. Yksi parhaista ja myös taloudellisimmista, joita voimme ostaa, on varmasti OneByWacom alkaen 40 euroa.

Tämän näytönohjaimen liittäminen tietokoneeseen on todella yksinkertaista: meidän tarvitsee vain käyttää mukana toimitettua USB-kaapelia, liittää se tietokoneen vapaaseen USB-porttiin ja ladata tabletille tarkoitettu ohjain suoraan Wacomin sivusto (josta löydämme sekä Windows- että Mac-ohjaimen).

Latauksen jälkeen käynnistämme ladatun suoritettavan tiedoston, paina -painiketta hyväksyn käyttöehdot -näytössä odotamme varsinaisen ohjaimen asennusta ja pyydettäessä käynnistämme tietokoneen uudelleen, jotta muutokset tulevat voimaan.

Kun järjestelmä käynnistyy uudelleen, Windows 10 ja Windows 11 tunnistavat tabletin oikein ja sillä voidaan kirjoittaa ja piirtää. Kokeile kynää heti Windowsissa avaamalla Käynnistä-valikko ja etsimällä ohjelmaa Microsoft Whiteboardjotta sinulla on vapaa alue, jolla voit testata uutta näytönohjainta.

Asiakirjojen allekirjoittaminen Adobe Acrobat Reader DC:llä

Kun näytönohjain on liitetty ja määritetty oikein PC- tai Mac-tietokoneeseen, voimme allekirjoittaa kaikki asiakirjat PDF-muodossa avaamalla sovelluksen. Adobe Acrobat Reader DCjosta voimme ladata ilmaiseksi virallinen sivusto.

Kun ohjelma on auki, avaa allekirjoitettava PDF-tiedosto ja paina yläreunassa olevaa painiketta Allekirjoita asiakirja kirjoittamalla tai piirtämällä allekirjoitus (kirjoittavan kynän muotoinen), laajennamme valikkoa Allekirjoita itsesi joka tulee näkyviin yläreunaan, paina kohdetta Lisää allekirjoitussiirrytään välilehteen Piirrä ja alamme piirtää allekirjoitusta näytönohjaimella.

Todelle uskollisen allekirjoituksen toistaminen voi kestää useamman yrityksen, mutta voimme aina poistaa kaiken painikkeella Peruuttaa. Heti kun olemme tyytyväisiä tulokseen, laitamme tuotteen päälle valintamerkin Tallenna allekirjoitus ja jatkamme Käytä tallentaaksesi uuden allekirjoituksen ja käyttääksesi sitä välittömästi asiakirjassa. Tallentaaksesi uuden asiakirjan voimme joko painaa yläreunassa olevaa Tallenna-painiketta tai käyttää Tulosta-painiketta ja käyttää virtuaalista PDF-tulostinta.

Tästä eteenpäin saamme nopeasti käyttöön hankitun allekirjoituksen avaamalla valikon Allekirjoita asiakirja kirjoittamalla tai piirtämällä allekirjoitusnapsauttamalla Allekirjoita itsesi ja valitset viimeksi tabletilla hankitun allekirjoituksen.

Kuinka allekirjoittaa asiakirjoja Wordilla

Word-asiakirjat voidaan allekirjoittaa myös grafiikkataululla ja tulevien muutosten välttämiseksi voimme Wordilla tallentaa allekirjoitetun dokumentin PDF-muotoon. Jatka allekirjoittamista avaamalla asiakirja .doc- tai .docx-muodossa Microsoft Word -sovelluksella, avaamalla yläreunassa oleva valikko Piirustuspainamme painiketta Sormi piirustustuomme kynän lähemmäs tablettia (koskematta sen pintaa) siirtääksesi kohdistimen ja viedä meidät allekirjoituskenttään ja piirtää sitten varsinaisen allekirjoituksen.

Allekirjoituksen lopussa voimme siirtää sitä ikään kuin se olisi kuva, jotta voimme kohdistaa sen oikein allekirjoituskenttään. Tallenna asiakirja painamalla näppäimistön näppäimiä CTRL+P ja valitse tulostimeksi Microsoft Print PDFjoten voit muuntaa allekirjoitetun asiakirjan PDF-dokumentiksi.

Asiakirjojen allekirjoittaminen LibreOfficen avulla

Jos meillä ei ole Microsoft Office -ohjelmistoa asennettuna tietokoneellemme, voimme allekirjoittaa Word-asiakirjoja ilmaisella paketilla LibreOfficeladattavissa suoraan osoitteesta virallinen sivusto. Kun olet ladannut sarjan, avaamme ohjelman LibreOffice Writeravataan sisälle allekirjoitettava dokumentti, mennään valikkoon lisääpaina kuvaketta Käyrät ja polygonitvalitse Freehand Curve ja ala allekirjoittaa asiakirja.

Emme saavuta samaa tarkkuutta kuin Word, mutta pienellä harjoittelulla on mahdollista saada sähköinen allekirjoitus, joka on hyvin samanlainen kuin paperiarkille. Asiakirjan allekirjoittamisen jälkeen siirrytään valikkoon Tiedosto ja painamme heti nappia PDFjoten voit viedä asiakirjan PDF-muodossa.

Kuinka allekirjoittaa asiakirjoja verkossa

Ne, jotka eivät halua tai eivät voi käyttää ohjelmia tietokoneessaan, voivat allekirjoittaa PDF- ja Word-muotoisia asiakirjoja online-sivustoilla. varten allekirjoittaa PDF-dokumentteja verkossa voimme luottaa ilmaiseen sivustoon, kuten iLovePDF.

Kun sivusto avautuu, paina Valitse PDF-tiedostovalitsemme PDF-tiedoston, jonka haluamme allekirjoittaa, valitsemme Vain minä kirjoita koko nimesi ja nimikirjaimet näkyviin tulevaan valikkoon yläreunaan ja avaa välilehti Piirrä ja piirrämme näytönohjaimella allekirjoituksen ja allekirjoituksen nimikirjaimet. Lopussa painamme eteenpäin Käytä ja palataksemme asiakirjaan, vedämme juuri luomamme allekirjoituksen PDF-dokumenttiin; tallentaaksesi paina Allekirjoitus ja lataa uusi allekirjoitettu PDF.

Jos sen sijaan haluamme allekirjoittaa Word-asiakirjoja verkossa voimme luottaa Word Online, Office-ohjelmistopaketin online-versio. Kun osoitettu sivusto on auki, paina Uusi tyhjä asiakirja luodaksesi uuden lataamme allekirjoitettavan asiakirjan OneDriveen, jotta voimme löytää sen Officen online-näytöltä. Kun asiakirja on auki, paina valikon yläosassa lisäänapsautamme Piirustusvalitsemme välilehden Piirustus ja käytämme näytönohjainta allekirjoituksen luomiseen.

Heti kun allekirjoitus on valmis, lisää se allekirjoituskenttään painamalla -painiketta Tallenna ja suljepaina valikon yläosassa Tiedostovalitsemme valikon Lehdistö ja valitse selaimen mukana tuleva PDF-tulostin tallentaaksesi allekirjoitetun kopion (Google Chromessa tulostuksessa käytettävä kohde on Tallenna PDF-muodossa).

Johtopäätökset

Allekirjoita sähköisiä asiakirjoja se on selkeästi yksinkertaisempi ja välittömämpi grafiikkataulun avulla, joka tarjoaa samat tuntemukset kuin perinteinen kynä ja mahdollistaa myös allekirjoituksen korjaamisen, kunnes se on täydellinen. Asiakirjojen allekirjoittamiseen tarkoitetuista ohjelmista ei ole pulaa ja ne ovat täydellisesti yhteensopivia oppaan alussa suositellun näytönohjaimen kanssa.

Jos meillä on toimisto ja allekirjoitamme asiakirjoja usein Siksi suosittelemme, että ostat tabletin mahdollisimman pianjotta allekirjoitus voidaan luoda vain kerran ja käyttää sitä kaikissa allekirjoitettavissa asiakirjoissa, jotka saamme PC:lle.

Jos haluamme allekirjoittaa asiakirjoja puhelimella tai tabletilla, voimme jatkaa lukemista artikkelistamme kuinka muokata ja täyttää PDF-tiedostoja Androidista ja iPhonesta.

Indeksi
  1. Mitä näytönohjainta käytetään
  2. Asiakirjojen allekirjoittaminen Adobe Acrobat Reader DC:llä
  3. Kuinka allekirjoittaa asiakirjoja Wordilla
  4. Asiakirjojen allekirjoittaminen LibreOfficen avulla
  5. Kuinka allekirjoittaa asiakirjoja verkossa
    1. Johtopäätökset

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Go up