Käytä sormenjälkeäsi maksamiseen älypuhelimella

Haluammeko maksaa kaupoissa nopeasti puhelimellamme syöttämättä PIN-koodiamme? Katsotaanpa, kuinka se tehdään sormenjäljen avulla Androidilla ja iPhonella

Käytämme joka päivä älypuhelimissamme sormenjälkitunnistinta sen käyttömukavuuden vuoksi: sen avulla sinun tarvitsee vain asettaa sormenpää virtapainikkeelle, erilliselle tunnistimelle tai tietylle näytön alueelle (puhelimissa, joissa on sormenjälkitunnistin näytön alla) avataksesi puhelimen lukituksen syöttämättä avauskoodia joka kerta.

Entä jos käyttäisimme tätä kätevyyttä maksaaksemme verkossa tai myymälöissä ilman ikäviä PIN-koodeja tai koodeja? Nykyaikaisten puhelimiemme turvatasot mahdollistavat sen korvata vanhat koodit biometrisilla valtuuksillajotta sinun ei tarvitse muistaa koodia joka kerta ja käyttää jotain, joka on aina mukanamme (sormenjälki).

Seuraavassa oppaassa näytämme sinulle millä sovelluksilla voimme maksaa puhelimella sormenjäljen avullajotta voit nopeuttaa maksua, vältä PIN-koodin syöttämistä manuaalisesti ja täytä mahdolliset aukot koodin muistissa käyttääksesi tiettyä luottokorttia, prepaid-korttia tai pankkiautomaattia.

Google Pay

Ensimmäinen sovellus, jolla voimme maksaa sormenjäljelläsi, on Google Paysaatavana asennettavana sovelluksena osoitteesta Google Play Kauppa.

Tämä sovellus on yhteensopiva useiden italialaisten pankkien myöntämien luottokorttien kanssa, ja lukituksen avaaminen sormenjäljellä on välttämätöntä lähimaksujen suorittamiseksi liikkeissä, joissa on käytössä. Käytä tätä sovellusta avaamalla se, lisäämällä yhteensopiva luottokortti ja, jos emme ole vielä tehneet niin, ottamalla käyttöön näytön lukituksen avaaminen sormenjäljellä. Varajärjestelmänä se pyytää sinua myös asettamaan avauskoodin (PIN): tästä koodista voi olla hyötyä sormenjälkitunnistimen ongelmissa.

Kun sovellus on määritetty, lukitsemme näytön tavalliseen tapaan ja Kun on aika maksaa lähimaksupisteessä, avaamme näytön lukituksen sormenjäljellämme ja tuomme puhelimen lähemmäksi myyntipistettä NFC-maksun valtuuttamiseksi. Jos summa on alle 50 € tai 25 €, meiltä ei kysytä PIN-koodia ja tapahtuma vahvistetaan. muuten meidän on syötettävä kortin PIN-koodi jatkaaksemme.

Lisätietoja varten pyydämme sinua lukemaan oppaamme osoitteessa kuinka maksaa NFC:llä.

Apple Pay

Apple tarjoaa myös maksujärjestelmän, jonka lukitus voidaan avata sormenjäljen tai kasvojentunnistuksen avulla: tätä toimintoa kutsutaan Apple Pay ja se on integroitu iOS-käyttöjärjestelmään (meidän ei tarvitse asentaa sovelluksia).

Avaamme sovelluksen käyttääksesi tätä lähimaksutapaa asetukset iPhonessamme, siirrytään valikkoon Lompakko ja Apple Pay ja painamme kohdetta Lisää paperia lisätäksesi yhteensopivan luottokortin tai prepaid-kortin (kuten Postepay Evolution).

Lisättyämme korttitietomme vahvistamme tarvittaessa Apple Payn käytön mahdollistamiseksi. Heti kun maksun aika tulee, jatkamme käytössämme olevan iPhone-mallin perusteella:

  • Face ID:llä varustetussa iPhonessa painamme sivupainiketta kahdesti, asetamme puhelimen kasvojen eteen ja todennamme Face ID:llä.
  • iPhonessa, jossa on Touch ID, aseta sormesi Touch ID -anturin päälle avataksesi puhelimen lukituksen välittömästi.

Heti kun puhelimen lukitus avataan, asetamme iPhonen takaosan POS-lukijaan ja odotamme vahvistusta näytöllä; heti kun kirjoitus ilmestyy loppu saamme vahvistuksen maksun onnistumisesta.

PayPal

Toinen sovellus, jolla voimme maksaa puhelimella sormenjäljen avulla, on PayPalladattavissa osoitteesta Google Play Kauppa ja alkaenApple App Store.

Sovelluksen sisällä voimme lisätä minkä tahansa luottokortin tai prepaid-kortin sekä myös käyttötilin, jotta voimme laskuttaa verkkokulut ja myymäläostot suoraan tililtä. Kun määrität lukituksen avauksen sormenjäljellä, pääsemme käyttämään sovellusta ilman PIN-koodia tai salasanaa, mikä nopeuttaa maksuja PayPaliin liittyvissä myymälöissä.

Jatka avaamalla laitteen PayPal-sovellus, kirjautumalla sisään sertifioidulla PayPal-tilillä, painamalla vasemmassa yläkulmassa olevaa tilikuvaa ja siirtymällä Pääsy ja turvallisuus. Tästä valikosta aktivoimme kohteen vieressä olevan kytkimen Sormenjälkirekisteröimme sitten sormenjäljen sovelluksen lukituksen avaamista varten.

Maksaaksesi nopeasti PayPal-sovelluksella avaa sovellus, avaa lukitus sormenjäljelläsi, paina QR-koodikuvaketta vasemmassa yläkulmassa, kehystä yrityksen QR-koodi ja maksa pyydetty summa.

Satispay

Toinen sovellus, jota voimme käyttää sormenjäljellä maksamiseen, on Satispayladattavissa Android Ja iPhone.

Kyseinen sovellus on linkitetty nykyiseen tiliin ja tarjoaa viikoittaisen budjetin osallistuville myymälöille. Sovelluksen käyttäminen edellyttää sormenjälkeä kaikissa yhteensopivissa puhelimissa (Face ID:llä varustetuissa iPhoneissa Face Unlock) ja hätä-PIN-koodia, jota käytetään, jos sormenjäljen lukemisessa on ongelmia.

Maksaaksesi tällä sovelluksella, avaa sovellus, kirjaudu sisään aktiivisella tilillä ja ota sormenjälkilukitus käyttöön pyydettäessä. kun joudumme maksamaan palvelulla, avaamme sovelluksen, avaamme lukituksen sormenjäljellämme, skannaamme toiminnon QR-koodin ja vahvistamme summan maksamisen.

Johtopäätökset

Yksinkertaisella sormella painikkeella tai näytöllä voimme maksaa nopeasti kaikissa kaupoissa, joissa on Apple Payn ja Google Payn kanssa yhteensopiva POS, sekä PayPal- ja Satispay-sovelluksilla maksamiseen osallistuvissa kaupoissa. Digitaalisesta jalanjäljestämme tulee ainutlaatuinen ja nopea maksutapaerittäin turvallinen, mahdoton unohtaa (ellemme leikkaa sormea!) ja vaikea väärentää.

Edelleen voit lukea oppaamme sormenjäljen avulla lukituksen avaamisesta sormenjälkilukijaa käyttävät sovellukset ja miten avaa tietokoneesi lukitus sormenjäljelläsi.

Indeksi
  1. Google Pay
  2. Apple Pay
  3. PayPal
  4. Satispay
    1. Johtopäätökset

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Go up