Kevyt työpöytä Linuxille: kumpi sopii sinulle parhaiten?

Kun on kyse Linuxista, näyttää siltä, ​​että useimmat ihmiset puhuvat työpöytäympäristöistä erittäin tarkasti. Vaikka nämä pöydät ovat omalla tavallaan hienoja, ne eivät ole kaikille. Kaikki eivät etsi jotain graafisesti intensiivistä ja söpöä.

Jotkut Linux-käyttäjät haluavat tehokkaamman ja vaikuttavamman lähestymistavan Linux-tietokonekokemuksessaan. Siksi olemme päättäneet tehdä luettelon kaikista kevyistä työpöytäympäristöistä, jotka ovat tällä hetkellä saatavilla Linux-käyttöjärjestelmälle.

Merkintä - Todennäköisesti kaikki tämän luettelon työpöytäympäristöt ovat Linux-jakelun pakettivarastossa.

Indeksi

  XFCE4

  Kevyt työpöytä Linuxille: kumpi sopii sinulle parhaiten?

  Xfce on kiistatta suosituin kevyt työpöytäympäristö, joka on tällä hetkellä saatavana Linuxille. Kaikki tietävät! Tähän on syy. Se on täydellisin ja monipuolisin työpöytä kevyydeltään.

  Mukauttamisen suhteen Xfce4 on selkeä voittaja tässä luettelossa. Tämän työpöytäympäristön avulla on erittäin helppo muuttaa melkein kaikkia sen ominaisuuksia. Ja ennen kaikkea räätälöinti on tervetullut. Xfce-asetusalue kattaa melkein kaiken, mitä haluat muuttaa (kuvakkeet, GTK-teema, ikkunanhallintateemat, tilkkaikkunäyttö ja joukko muita asioita).

  Tämä työpöytäympäristö on todella kevyt. Se on hieman painavampi kuin muut tässä luettelossa, en valehtele. Jos kuitenkin haluat kevyttä mutta myös vaihtoehtoja, sinun on harkittava vakavasti Xfce4: ää.

  Kumppani

  Kevyt työpöytä Linuxille: kumpi sopii sinulle parhaiten?

  Kumppani. Olet ehkä kuullut hänestä. Se on työpöytäympäristö, joka on luotu erityisesti Gnome 2.x -projektin toteuttamiseen. Ja kun käytät sitä, niin saat: kaiken mitä muistat tonttujen vanhoista ajoista. Se on loistava työpöytä ihmisille, jotka rakastavat klassista työpöydän tunnelmaa.

  Matessa on hienoa, että kaikki, jotka ovat käyttäneet Linuxia viimeisen vuosikymmenen aikana, tietävät jo tarkalleen, mitä Mate tarjoaa. Siinä on samat helposti ymmärrettävät mukautusasetukset, ja siinä on myös kevyt resurssien käyttö ja hyödyllisiä ominaisuuksia, jotka vanhalla Gnome 2: lla oli (joka muuten ei ole yhtä paljon kuin muut työpöydät).

  Jos etsit edistyksellistä, kevyttä työpöytää, joka sopii omaisuuteesi, mutta silti säilyttää klassisen vanhan koulun tunnelman, Mate on todennäköisesti mitä etsit.

  LXDE

  Kevyt työpöytä Linuxille: kumpi sopii sinulle parhaiten?

  LXDE-työpöytäympäristö on Xfcen nopeampi ja vähemmän intuitiivinen serkku. Tämä työpöytäympäristö ei ole oikeastaan ​​ystävällisin rento käyttäjille. Sinun ei kuitenkaan pitäisi pelätä. Kun aloitat liiketoiminnan, LXDE-työpöydällä on todella vaikuttavia asioita konepellin alla.

  Ensinnäkin, LXDE: llä on niin vähän muistia ja suorittimen käyttöä, että se voi toimia koneissa, joissa on vain 128 megatavua RAM-muistia. Tämä on sellainen työpöytäympäristö, jonka haluat suorittaa, jos Linux-koneesi ei ole aivan tehokkain. Voit kuitenkin saada täyden kokemuksen.

  Työpöydällä on kaikki minkä tahansa muun DE: n ominaisuudet: ulkonäön mukauttamisvaihtoehdot, tiedostojen hallinta, pakatut sovellukset, ikkunanhallinta-asetukset ja monia, monia muita asioita. Ainoa todellinen ongelma on, että nämä asetukset ovat hieman monimutkaisempia kuin useimmat käyttäjät ovat tyytyväisiä.

  Jotkut ihmiset eivät välitä siitä, että LXDE vaatii vähän manipulaatiota päästäksesi käyttökelpoiseen paikkaan. Itse asiassa jotkut haluavat työpöydänsä tällä tavalla. Jos pieni monimutkaisuus ei pelota sinua ja olet kiinnostunut sen tarjoamasta hämmästyttävästä suorituskyvystä, tämä voi olla kevyt Linux-työpöytäympäristö sinulle.

  LxQt

  Kevyt työpöytä Linuxille: kumpi sopii sinulle parhaiten?

  Kun kyse on työpöytäympäristöistä, suurin osa niistä on rakennettu saman tyyppisellä tekniikalla: GTK. Mutta ei LXQt. Se on Qt-kehyksellä toimiva työpöytä. Tämä antaa sinulle suuren edun suorituskyvyn suhteen.

  Mitä hyötyä siitä on? Harkitse tätä: LX-työpöydän GTK2-versio on nopea ja toimii hyvin vähän muistia. Qt-versio? Vielä parempi! Rakenteen muutos tekee kevyestä työpöydästä vieläkin kevyemmän. Kuinka mahtavaa se on?

  LxQt on pohjimmiltaan LXDE-työpöytä Qt-tilassa. Pöytätietokoneet ovat yksi niistä. Siksi ei ole paljon puhuttavaa. Jos kuitenkin pidät Lx-työpöydästä, mutta pidät Qt: stä GTK: n sijaan, tämä työpöytäympäristö on hyvin yksinkertainen.

  Johtopäätös

  Kevyet työpöytäympäristöt ovat uskomattoman aliarvioituja ja ne jätetään yleensä huomiotta. Monille ihmisille tuntuu, että XFCE4: n, LXqt: n tai Maten kaltaiset työpöydät eivät ole KDE Plasman, Unityn tai Gnome Shellin tasalla.

  Tämä ei voi olla kauempana totuudesta. Useimmissa kevyissä työpöytäympäristöissä, vaikka ne saattavatkin tuntua visuaalisesti merkityksettömiltä (suurimmaksi osaksi), on takana paljon voimaa. Toivon, että tämän luettelon avulla ymmärrät myös tämän.

  kuvalähteet: lxde , xfce4 , lxqt , kumppani

  Vastaa

  Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

  Go up