Kierrä PC-näytön ja näytön suuntaa (Windows)

Näytön suunnan muuttaminen työpöydän ja näytön kääntämiseksi 90 tai 180 astetta Windows-tietokoneessa

Monissa ammattityöasemissa löytyy kaksi tietokoneeseen kytkettyä näyttöä: klassinen vaakasuuntainen ja toinen pystysuoraan suunnattu näyttö, joka on hyödyllinen ohjelmien käynnistämiseen erillisellä pitkällä ja kapealla näytöllä tai ohjelmoinnissa kapeammalle näytölle.

Tätä näytön kääntötemppua voidaan käyttää myös, kun yhdistämme tietokoneen televisioon (jotta käytämme molempia näyttöjä) tai jos kannettava tietokone on kytketty projektoriin, joka ylösalaisin käännettynä voisi näyttää näytön kuvan käänteisesti. Kevyellä kannettavalla tietokoneella voi olla kätevää lukea asiakirjoja tai verkkosivustoja pitämällä sitä kädessäsi kuin kirjaa, näyttö pystyasennossa.

Seuraavassa oppaassa näytämme sinulle kuinka tietokoneen näyttöä käännetään muuttamalla toissijaisen tai ensisijaisen näytön suuntaa. Tämä opas on hyödyllinen myös, jos näyttö on kääntynyt vahingossa ja haluamme palauttaa oikean suunnan.

Indeksi

  Järjestelmäasetukset

  Näytön kiertäminen Windows 11:ssä paina vain hiiren oikeaa painiketta työpöydällä, napsauta Näytön asetukset ja käytä haluamaasi suuntaa kohteen vieressä olevasta avattavasta valikosta Näytön suunta.
  Ikkunoiden suunta Jos meillä on yhdistetty useita näyttöjä, voimme muuttaa kunkin näytön suuntaa avaamalla asetukset suoraan muutettavassa näytössä. Jos meillä on ongelmia kahden näytön konfiguroinnissa, on suositeltavaa noudattaa seuraavien lukujen ohjeita minkä tahansa tyyppisten ongelmien ratkaisemiseksi.

  Windows 10:ssä menettely on samanlainen: painamme hiiren oikeaa painiketta työpöydällä ja siirrymme kohtaan Asetukset> Järjestelmä> Näyttö. Oikealla olevasta näytöstä löydät vaihtoehdonsuuntautuminen, joka voi olla pysty- tai vaakasuuntainen.

  Näytönohjaimen pikakuvakkeet

  Ensimmäinen tapa kääntää näyttöä Windows PC:ssä on pikanäppäimen käyttö, joka toimii tietokoneiden kanssa, joissa on AMD- tai NVidia-näytönohjain, painamalla samanaikaisesti näppäimiä CTRL + ALT sekä ylös ja alas osoittavat nuolet.

  Jos tämä ei auta, näytönohjaimen hallintaohjelmistoa ei ehkä ole asennettu. Tässä tapauksessa lataamme uuden ohjaimen ja hallintaohjelman Intelin näytönohjain ja varten AMD tai Nvidia näytönohjain.

  Kun olet asentanut kaikki ohjainohjelmat ja videoasetusten ohjauspaneelin, voit yrittää pikakuvaketta uudelleen CTRL + Alt + suuntanuolet muuttaaksesi näytön suuntaa.

  Näytönohjaimen asetukset

  Toinen tapa näytön kiertämiseen käyttää Nvidia-ohjauspaneeli, Intelin grafiikkaasetukset tai AMD:n ohjauskeskus. Jos ohjain on asennettu hallintaohjelman täysversioon, voit napsauttaa hiiren kakkospainikkeella tyhjää kohtaa työpöydällä löytääksesi nopean pääsyn Nvidia-, AMD- tai Intel-ohjauspaneeliin.

  • Intel: Intel-näytönohjainkorteilla löydämme merkinnän Grafiikkavaihtoehdot.
  • Nvidia: Nvidia-näytönohjainkorteilla löydämme äänen NVidia Ohjauspaneeli.
  • AMD: AMD-näytönohjainkorteilla löydämme merkinnän Ohjauskeskus.

  Näistä ohjelmista voimme muuttaa kaikkien liitettyjen näyttöjen suuntaa, asettaa ensisijaisen ja toissijaisen näytön ja myös säätää muita hyödyllisiä vaihtoehtoja moninäytön hallintaan tehokkaammin kuin Windowsin asetukset.

  Kannettavan tietokoneen pikakuvakkeet

  Sui kannettavat tietokoneet muunnettavissa tableteiksi voimme löytää vaihtoehdon lukita suunta tai tehdä siitä automaattinen riippuen siitä, miten se on suunnattu, aivan samalla tavalla kuin älypuhelimissa. Jatka avaamalla pika-asetusvalikko oikeassa alakulmassa (tai painamalla näppäimiä Windows + A) ja valitse, miten näyttö suunnataan (voimme myös jättää asetuksen automaattiseksi, jotta näyttöä voidaan kääntää fyysisen suunnan mukaan).

  Kun näytön suunta on lukitsematon, voit myös kiertää sitä joidenkin näppäinyhdistelmien avulla:

  • CTRL + ALT + ylänuoli: normaali näyttö.
  • CTRL + ALT + oikea nuoli: Näyttö kääntyy 90 astetta oikealle.
  • CTRL + ALT + vasen nuoli: Kierrä 90 astetta vasemmalle.
  • CTRL + ALT + alanuoli: Näyttö on käännetty.

  Tapauksissa, joissa tämä ei ole mahdollista, onko työpöydän kääntämistoiminto toteutettu näytönohjaimen mahdollisuuksien joukossa vai ei, voit käyttää työkalua IRotate, pieni 125 kilotavun työkalu, joka ei paina järjestelmää ja tarjoaa toiminnon PC-näytön näytön kääntämiseen 90 astetta tai 180 astetta kääntämällä sitä. Tämä ohjelma on yhteensopiva monien PC-näytönohjainkorttien kanssa, mutta ei kaikkien kanssa.

  Johtopäätökset

  Jos pidämme myös kahden näytön kokoonpanosta, jossa toinen kahdesta on pystysuorassa, seuraamalla opasta tarkasti voimme muuttaa tietokoneen suuntaa muutamassa yksinkertaisessa vaiheessa. Yksinkertaisimpia toimenpiteitä ovat näppäinoikoteiden käyttö, mutta ongelmatilanteissa voimme aina käyttää näytönohjaimen asetuksia tai Windowsin asetuksia muuttaaksesi näyttöjen suuntaa.

  Saadaksesi lisätietoja, voimme myös lukea oppaamme kuinka Kierrä videoita, jos ne ovat pystysuorassa, ylösalaisin tai vinossa Ja Hallitse kahta näyttöä laajennetussa pöytätietokoneessa.

  Vastaa

  Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

  Go up