Korjaa "Ei käyttöjärjestelmää" -virhe Windows 10:ssä ja 11:ssä

Tehokkaimmat ja ratkaisevimmat tavat korjata "Käyttöjärjestelmää ei löytynyt" -virhe Windows 10:ssä ja Windows 11:ssä

Jos tietokone käynnistyy, mutta emme löydä käyttöjärjestelmää asennettuna, meidän ei todellakaan pitäisi olla peloissamme: kuten monet muut Windows-virheet, Tämä voidaan ratkaista ilman, että tietokone on vietävä teknikolle ja tarvitsee asentaa uudelleen uudestaan.

Yleensä tämä virhe ilmestyy jos pelasimme levyosioilla, mutta se voi ilmaantua myös äkillisen sähkökatkon tai erityisen vakavan haittaohjelmatartunnan seurauksena. Tämä ongelma voi ilmetä missä tahansa Windows-versiossa, ja jos se johtuu ohjelmisto-ongelmasta, sitä voi edeltää tietokoneen hitaus, ohjelmien kaatumiset, jumittumiset ja vastaavat ongelmat.

1) Irrota kaikki USB-laitteet

Joissakin tapauksissa tämä virhe voidaan ratkaista helposti irrottamalla kaikki tietokoneeseen liitetyt USB-laitteet. Itse asiassa voi olla, että tietokoneen käynnistysjärjestys on asetettu latautumaan ensin irrotettavasta asemasta sisäisen päälevyn (SSD tai kiintolevy) sijaan.

Muita artikkeleita, jotka saattavat kiinnostaa sinua

Poistamalla USB-tikku tai -levy (turvallisuuden vuoksi on parasta irrottaa kaikki tietokoneen USB-portteihin liitetyt ulkoiset laitteet) ja käynnistämällä tietokone uudelleen, tietokone palaa lataamaan levylle asennetun Windows-käyttöjärjestelmän.

Tämä ratkaisu ei kelpaa, jos virhe tapahtui osioiden muuttamisen jälkeenkun olet käynnistänyt tietokoneesi uudelleen sähkökatkon tai haittaohjelmatartunnan jälkeen.

2) Korjaa käynnistys MBR:llä, DBR:llä tai BCD:llä

MBR-, DBR- ja BCD-virheiden korjaaminen on tehokkain ratkaisu, jonka pitäisi ratkaista järjestelmän käynnistysvirhe pysyvästi ja ilman seurauksia.

Tämä ratkaisu edellyttää, että sinulla on Windows-asennusmedia USB-tikulla kätevästi. Alle olemme koonneet tarvittavat työkalut avaimen luomiseen Windows 11:lle ja Windows 10:lle:

Kun olet ladannut oikean työkalun, liitä USB-tikku (vähintään 8 Gt) uuteen toimivaan tietokoneeseen ja asenna Windows tikulle, kuten näkyy oppaassamme kuinka luodaan Windows 11 USB-tikku.

Yhdistämme sitten flash-aseman ei-toimivaan tietokoneeseen, Muutetaan PC:n käynnistysjärjestystä ja kun Windowsin asennustoimenpiteen ensimmäinen näyttö tulee näkyviin, paina -painiketta Kun olet ja sitten painamme kohdetta Korjaa tietokoneesi tai Nollaa tietokone.

Painamme asetusnäytössä ongelmien karttoittaminen ja paina uudessa avautuvassa näytössä kohdetta Komentokehote.

Kirjoita Command Prompt -ikkunaan seuraavat komennot peräkkäin ja paina Enter jokaisen jälkeen:

bootrec.exe /fixmbr
bootrec.exe /fixboot
bootrec.exe /rebuildbcd

Komentojen käynnistämisen jälkeen käynnistämme tietokoneen uudelleen, poistamme USB-tikkua ennen käynnistystä ja tarkistamme, että järjestelmä voi käynnistyä normaalisti.

3) Korjaa käynnistys EFI-osiolla

Jos Windows-tietokoneessamme on EFI-osio (täten levy alustetaan GPT pöytä MBR:n sijaan) menettely on hieman erilainen kuin yllä, koska kaikki käynnistystiedostot ovat tässä osiossa.

Lähtökohtana oletetaan, että osio on edelleen levyllä (jos olemme poistaneet sen vahingossa, kiirehdimme heti luomaan se uudelleen Ubuntu tikkukäynnistämällä Gparted-sovelluksen Livessä ja luomalla a FAT32-osio on täsmälleen 100 Mt), liitä Windowsin USB-tikku (kuten edellisessä luvussa), avaa komentokehote ja käynnistä välittömästi seuraavat komennot:

diskpart
sel disk 0
list vol

Viimeisestä komennosta palautetaan FAT32-taltion numero levyllä (EFI-osio), kirjoita sitten seuraavat komennot:

sel vol numero-volume
assign letter=H:
exit

Nyt EFI-osio on järjestelmän käytettävissä kirjaimella H (tätä kirjainta käytetään harvoin osioon, mutta mikään ei estä meitä käyttämästä myös muita kirjaimia, kuten Z, M tai T). Nyt on aika korjata EFI-osio kirjoittamalla seuraavat komennot:

cd /d H:\EFI\Microsoft\Boot\
bootrec /FixBoot

Kun olet käynnistänyt viimeisen komennon, käynnistä tietokone uudelleen, irrota USB-tikku ja tarkista, käynnistyykö käyttöjärjestelmä säännöllisesti.

4) Ota UEFI ja Secure Boot käyttöön

Joissakin tapauksissa virhe puuttuvan käyttöjärjestelmän ilmoittamisessa voi tapahtua a järjestelmä, joka käynnistyy BIOSin Legacy-tilassa eikä UEFI:lläjolloin myös Secure Boot -ominaisuudet poistetaan käytöstä (välttämätön Windows 11:n käynnistämiseksi).

UEFI- ja Secure Boot -tilan palauttaminen riittää päästä PC:n BIOSiin painamalla vastaavaa näppäintä (yleensä jokin toimintonäppäimistä F1, F2, F10, F11 tai F12 tai Del-näppäintä tai Esc-näppäintä); kerran UEFI-hallintanäytössä etsimme merkinnät, jotka liittyvät järjestelmän käynnistykseen (Boot Mode) e Siirrytään Legacysta UEFI:ään.
Etsimme aina BIOS/UEFI-näytöstä suojausasetukset ja tarkistamme, ovatko ne Suojattu käynnistys on aktiivinen.

Kun muutokset on tehty, paina painiketta vahvistaaksesi poistuminen ja tallentamalla asetukset (voimme myös siirtyä välilehdelle Poistu) ja käynnistä tietokone uudelleen, jotta muutokset tulevat voimaan.

5) Korjaa tietokoneen käynnistys automaattisesti

Jos mikään aiemmista menetelmistä ei toiminut, voimme ratkaista tietokoneen käynnistysvirheet ilmaisella työkalulla Easy Recovery Essentials.
Jatkamiseksi asennamme työkalun USB-tikulle, muutamme käynnistysjärjestystä ja heti kun työkalunäyttö tulee näkyviin, paina Automaattinen korjausnapsauta oikeasta alakulmasta Jatkaavalitsemme lukitun tai käynnistämättömän Windows-osion ja lopuksi Automaattinen korjaus käynnistääksesi käynnistysosion palautusprosessin.

Kun palautus on valmis, käynnistä tietokone uudelleen painamalla oikeassa alakulmassa olevaa Restart-painiketta, jotta voit tarkistaa, ovatko käynnistysongelmat ratkaistu.

Johtopäätökset

Tietokonetta ilman käyttöjärjestelmää ei ole olemassa! Jos ikkunat tulevat varoittamaan, että käyttöjärjestelmää ei ole, älkäämme antako epätoivoa, vaan seuraa tämän oppaan ohjeita. korjaa suurimman osan Windowsin käynnistysvirheistä.

Jos tietokone ei vieläkään toimi, voimme lukea oppaamme kuinka Palauta MBR, käynnistyslatain ja tietokoneen käynnistys ja miten se ratkaistaan Mustan näytön virhe kohdistimen kanssa Windows PC:tä käynnistettäessä.

Indeksi
  1. 1) Irrota kaikki USB-laitteet
  2. 2) Korjaa käynnistys MBR:llä, DBR:llä tai BCD:llä
  3. 3) Korjaa käynnistys EFI-osiolla
  4. 4) Ota UEFI ja Secure Boot käyttöön
  5. 5) Korjaa tietokoneen käynnistys automaattisesti
    1. Johtopäätökset

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Go up