Korjaa "ERR_CONNECTION_TIMED_OUT" -virhe Chromessa

Näkyykö "ERR_CONNECTION_TIMED_OUT" -virhe Chromessa? Katsotaan yhdessä, mitä se tarkoittaa ja voidaanko se ratkaista

Jos näemme sen näkyvän selaimessamme "ERR_CONNECTION_TIMED_OUT" -virhe meidän ei tarvitse huolehtia heti, koska useimmissa tapauksissa tämä ongelma johtuu verkkosivustosta, jota olimme tuolloin avaamassa. "ERR_CONNECTION_TIMED_OUT" -virhe ilmenee, kun verkkopalvelimella kestää liian kauan ladata sivuston sisältö, mikä aiheuttaa selaimen aikakatkaisun (yleensä kun sivupyynnöstä on kulunut yli 2 minuuttia).

Vaikka suurin osa ajasta tämä virhe johtuu sivustosta, jota yritimme avata, se voi joskus johtua yhteysongelmista, varsinkin jos se esiintyy hyvin usein ja eri (varmasti toimivilla) sivustoilla.

Seuraavassa oppaassa näytämme sinulle kuinka korjata "ERR_CONNECTION_TIMED_OUT" -virhe Chromessa, jotta vältetään mahdolliset ongelmat yhteyteemme tai selaimen asetuksiin juuri sillä hetkellä. Jos virhe jatkuu, vaikka kaikki tarvittavat säädöt on tehty, ongelma rajoittuu vain sillä hetkellä vierailltuun palvelimeen.

Vaihda DNS Chromessa

Ensin voimme yrittää ratkaista "ERR_CONNECTION_TIMED_OUT" -virheen muuttamalla Chromessa käytettävää DNS:ää käyttämällä (perinteisen DNS:n sijaan) suojattua DNS:ää, joka voidaan valita suoraan selaimen asetuksista.

Jatka painamalla valikkoa, jossa on kolme pistettä oikeassa yläkulmassa, ja napsauttamalla valikkoa asetuksetpainamme valikkoa Yksityisyys ja turvallisuusavaamme valikon Turvallisuusvieritämme sivua alas osioon Käytä suojattua DNS:ää ja aktivoi sen vieressä oleva kytkin.

Aktivoinnin jälkeen painamme kohdetta Kanssa ja valitse haluamasi DNS-palveluntarjoaja (Cloudflare 1.1.1.1 tai Googlen julkinen DNS); muutosten lopussa käynnistämme selaimen uudelleen (sulkemme ja avaamme sen uudelleen) ja yritämme päästä uudelleen virheen aiheuttaneelle verkkosivulle.

Jos suojattu DNS oli jo käytössä selaimessamme, kokeillaan muuta DNS-palvelua tai poista suojattu DNS tilapäisesti käytöstä, jotta voit tarkistaa, alkaako loukkaava sivusto toimia uudelleen. Varmista testin jälkeen, että palautat suojatun DNS:n, koska usein tämän tyyppisen DNS:n ongelma on vain tilapäinen.

Poista välityspalvelin käytöstä

Toinen syy "ERR_CONNECTION_TIMED_OUT" -virheeseen Chromessa on järjestelmään määritetty välityspalvelin, joka estää pääsyn tietyille sivustoille. Jos tietokoneellamme on aktiivinen välityspalvelin, voimme poistaa sen käytöstä avaamalla Käynnistä-valikon ja kirjoittamalla Välityspalvelimen asetuksetavaa ensimmäinen haussa näkyvä kohde ja paina -painiketta Määritäläsnä osiossa Manuaalinen välityspalvelimen määritys.

Jos välityspalvelinta on, deaktivoimme kytkimen Käytä välityspalvelinta ja poista asetukset ikkunasta. Jos emme tiedä kuinka poistaa välityspalvelin käytöstä Windowsissa tai selaimessa, kehotamme sinua lukemaan oppaamme aiheesta kuinka välityspalvelin määritetään.

Poista VPN-yhteys käytöstä

Jos VPN-yhteys on aktiivinen tietokoneellamme, se voi olla syynä "ERR_CONNECTION_TIMED_OUT" -virheeseen Chromessa, varsinkin jos valittu VPN-palvelu käyttää verkkosivujen suodatusjärjestelmiä tai mainossuodattimia. Tässä tapauksessa voimme palauttaa pääsyn sivustolle avaamalla käytössä olevan VPN-palvelun asiakassovelluksen ja katkaisemalla VPN-yhteyden; Turvallisuuden vuoksi suosittelemme asiakassovelluksen sulkemista kokonaan, jotta vältetään automaattiset uudelleenyhteydet.

Jos VPN-yhteys on määritetty suoraan Windowsissa, voimme poistaa sen nopeasti käytöstä avaamalla valikon asetuksetnapsauttamalla valikkoa VPN ja sammuttamalla VPN:n vieressä oleva kytkin, joka on aktiivisena juuri sillä hetkellä.

Tarkista virustorjunta ja palomuuri

Virustorjunta ja palomuuri voivat myös olla vastuussa "ERR_CONNECTION_TIMED_OUT" -virheestä Chromessa, varsinkin jos käytämme turvapaketti varustettu web-sivujen ohjauksella ja automaattisella epäilyttävien Internet-yhteyksien estolla.

Jatkamiseksi painamme kulloinkin käytössä olevan kolmannen osapuolen virustorjunnan tai palomuurin kuvaketta ja deaktivoimme verkkosivujen valvontaan, VPN-yhteyksiin tai palomuuriin liittyvät toiminnot, jolloin jäljelle jää vain "yksinkertainen" virustorjunta (resident skannausmoduuli , ei saa koskaan deaktivoitua). Kun ylimääräiset moduulit on poistettu käytöstä, yritämme päästä estettyyn sivustoon nähdäksemme, näkyykö virhe edelleen.

Palauta verkkoyhteys

Jos kaikki aiemmat temput eivät ole auttaneet, voimme jatkaa verkkoyhteyden palauttamista suoraan Windows 10- tai Windows 11 -valikoista, jotta yhteysongelmat voidaan sulkea pois lopullisesti.

Palauttaaksesi yhteyden Windows 11:ssä napsauta hiiren kakkospainikkeella Käynnistä-valikkoa, paina valikkoa asetuksetnapsauta valikkoa Verkko ja Internetmennään valikkoon Verkon lisäasetuksetnapsautamme Verkon palautus ja paina lopuksi painiketta Palauttaa.

Palauttaaksesi yhteyden Windows 10:ssä, otamme polun Asetukset -> Verkko ja Internet -> Tilapainamme kohdetta Verkon palautus ja paina painiketta Palauttaa aloittaaksesi yhteyden palauttamisen tietokoneessa.

Johtopäätökset

Virhe "ERR_CONNECTION_TIMED_OUT" Chromessa se johtuu melkein varmasti palvelinpuolen ongelmasta ja tuskin koskee selaintamme, tietokonettamme ja yhteyttämme. Jos sivusto, jota yritimme avata, on kuitenkin täysin käytettävissä toisesta selaimesta, toisesta tietokoneesta, puhelimesta tai tabletista, voimme kokeilla tässä oppaassa esitettyjä menetelmiä yrittääksemme palauttaa pääsyn ongelman aiheuttavalle sivustolle. Useimmissa tapauksissa VPN-yhteydet ja välityspalvelimet ovat vastuussamutta älkäämme aliarvioiko DNS-palvelimien ja tietoturvaohjelmistojen vaikutusta.

Jos meillä on muita yhteysongelmia tietokoneellamme, suosittelemme, että luet oppaamme kuinka korjata "Ei voi muodostaa yhteyttä tähän verkkoon" -virhe Ja mitä tehdä, jos DNS ei vastaa.

Indeksi
  1. Vaihda DNS Chromessa
  2. Poista välityspalvelin käytöstä
  3. Poista VPN-yhteys käytöstä
  4. Tarkista virustorjunta ja palomuuri
  5. Palauta verkkoyhteys
    1. Johtopäätökset

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Go up