Korjaa levyvirheet Chkdsk (Skannauslevy) -sovelluksella Windows 10:ssä ja 11:ssä

Chkdsk-opas, Windows 10- ja Windows 11 -levyvirheiden tarkistustyökalu, joka korjaa huonot tiedostot ja sektorit

Jos ohjelman latausvirheitä tapahtuu käytettäessä tietokonetta työhön tai opiskeluun, jos Windows ei yhtäkkiä enää vastaa mihinkään näppäimistön tai hiiren komentoon tai näemme monissa tapauksissa sinisen ruudun kohtalokkaasta virheestä ongelma johtuu sisäisestä levyvirheestä. Tämä virhe voi johtua joko laitteistosta (ja siksi meillä on täydellinen levyvika) tai ohjelmisto, koska usein Windows itse aiheuttaa virheitä tiedostojärjestelmässä.

Kun epäilet levyvirhettä, Windows tarjoaa sellaisen sisäinen työkalu nimeltä Chkdskparemmin tunnettu Skannaa levy tai tarkista levy. Check Disk ei ole vain työkalu, joka tarkistaa koko kiintolevyn virheiden löytämiseksi ja korjaamiseksi, vaan se voi todella auttaa estämään suurempia ongelmia ja ennen kaikkea välttämään tietojen menetystä.

Katsotaan yhdessä kuinka korjata levyvirheet Scan Disk -sovelluksella Windows 11:ssä ja Windows 10:ssä, jotta voimme saada välitöntä palautetta vahingon laajuudesta ja ratkaista se loistavasti (jos se on ohjelmistoalkuperää). Jos ongelman aiheuttaa välitön laitteistovika, jopa Scan Disk voi tehdä hyvin vähän: tässä tapauksessa se on parempi tallenna tärkeät tiedostot mahdollisimman pian.

1) Kuinka Scan Disk toimii

Skannauslevyä voidaan käyttää kahdessa tilassa:

 • Tiedostojärjestelmän eheyden tarkistamiseentiedostojärjestelmän metatiedot, aseman päätiedostotaulukko (MFT), tiedostoihin liittyvät suojauskuvaukset tai päivämäärä ja kellonaika tai jopa tiedostokoon kohdistus yksittäisissä tiedostoissa.
 • Chkdsk voi myös valinnaisesti, tarkista levyn jokainen sektori etsii sektoreita, joilla on huonosti kirjoitettuja tietoja tai laitteiston vioittumista levylle.

Jälkimmäisessä tapauksessa Scan Disk yrittää ratkaista nämä ongelmat korjaamalla vialliset sektorit ja merkitsemällä vaurioituneet, jotta järjestelmä ja ohjelmat eivät enää käytä niitä uudelleen. Vaikka se sanoin kuvattuna näyttää joltain erittäin tekniseltä vain asiantuntijoille, todellisuudessa Windows tekee skannauslevyn käytöstä todella helppoa.

Kuinka käynnistää levyvirheiden tarkistus graafisesta käyttöliittymästä

Levyn tarkistaminen Windows 11:stä ja Windows 10:stäavaamme Käynnistä-valikon ja etsimme ohjelman Tiedostonhallinta ja valitse pikakuvake sivulta Tämä PC. Uudessa näytössä napsautamme hiiren kakkospainikkeella levyä, jonka haluamme tarkistaa, ja painamme ylös Omaisuusavataan välilehti Instrumentit ja napsauta sitten painiketta Tarkista se läsnä osiossa Virhe tarkistettaessa.
Nyt voit alkaa tarkistaa levyltäsi virheitä. Monissa tietokoneissa viesti saattaa ilmestyä välittömästi analyysiä ei tarvitse tehdäjossa on mahdollisuus silti aloittaa manuaalinen skannaus.

On syytä tarkentaa, että graafisen käyttöliittymän kautta tehtävä tarkistus ei korjaa ongelmia, se on vain nopea tarkistus, joka tarvitaan virheiden havaitsemiseen; Jos virheitä ilmenee, Windows antaa ohjeet edetäksesi ja tietokone käynnistyy uudelleen.

Kuinka käynnistää levyvirheiden tarkistus komentokehotteesta

Windowsin levyvirheiden tarkistus perustuu Chkdsk työkalu joka voidaan tehdä myös komentoriviltä lisäämällä monia muita vaihtoehtoja. Saatat joutua käyttämään komentokehotetta, koska Windows ei käynnisty kunnolla, tai pakottaa automaattinen korjaus ja etsimään viallisia sektoreita Windows 10:ssä ja 11:ssä.

Avaa komentokehote painamalla Käynnistä-valikkoa ja kirjoittamalla cmd näppäimistöllä, napsauta sovellusta hiiren kakkospainikkeella Komentokehote ja valitsemme äänen Suorita järjestelmänvalvojana. Avautuvassa ikkunassa voimme käynnistä Scan Disk kehotetilassa, joka on selvästi tehokkaampi ja tehokkaampi.

Alle olemme koonneet skannauslevyn tärkeimmät komennot, jotka kirjoitetaan kehotteeseen ja suoritetaan painamalla Lähetetään.

 • chkntfs c: -> tarkista levytarkistuksen tila, pyydettiinkö sitä ja onko se ajoitettu (kirjain c: on levyn kirjain, joka voi myös olla erilainen).
 • chkdsk /fc: -> pyytää sinua tarkistamaan ja myös korjaamaan levyvirheet (jos levy on käytössä, tarkistus suoritetaan seuraavan uudelleenkäynnistyksen yhteydessä ja pyydetään vahvistusta).
 • chkdsk /rc: -> voit aloittaa viallisten sektoreiden etsimisen.
 • chkdsk /r /fc: -> tämä komento suorittaa tarkistuksen virheentarkistuksen ja -korjauksen sekä virheellisen sektorin tarkistuksen kanssa.
 • chkntfs /xc: -> tätä komentoa käytetään peruuttamaan ajoitettu skannauslevy

Käynnistämme yhden yllä olevista komennoista skannataksemme levyn ja ratkaistaksemme siinä olevat virheet.

Kolmannen osapuolen ohjelmat levyn tarkistamiseen

Windowsissa olevan Scan Disk -komennon lisäksi voimme tarkistaa käytössä olevan levyn eheyden joidenkin kolmannen osapuolen ohjelmien kanssa. Nämä ohjelmat käyttävät skannauslevyä hyvin samankaltaisesti kuin Windowsissa ja ne ovat erittäin hyödyllisiä, kun Windows ei enää toimi tai kun kehotteen Scan Disk -komento ei korjaannu. Parhaat ohjelmat levyn skannaamiseen ovat:

1) SeaTools on yksi parhaista ohjelmista luku- tai kirjoitusvirheitä sisältävien levyjen skannaamiseen ja korjaamiseen. Tämä työkalu on tarkoitettu erityisesti Seagate-levyille, mutta sitä voidaan käyttää myös muiden kiintolevymallien tai SSD-levyjen virheiden korjaamiseen. Se voidaan ladata kannettavana versiona ja Boot CD -versiona (levyjen korjaamiseksi käynnistämättä Windowsia).

2) CheckDisk on ohjelma, jonka avulla voit skannata levyä, etsiä viallisia sektoreita ja korjata virheitä käyttämällä chkdsk-kehote-apuohjelmaa ja lisäämällä kätevän graafisen käyttöliittymän. Tämä yksinkertainen apuohjelma kannettavajoka ei vaadi asennusta, täysin ilmainen, tarjoaa yksinkertaisuutta ja tehokkuutta viallisten sektoreiden, virheiden tai muiden poikkeamien tarkistamisessa ja kiintolevyn korjaamisessa.

3) HDDScan on kiintolevyn virheiden tarkistamiseen tarkoitettu ohjelma, jossa on enemmän vaihtoehtoja kuin tavallisessa skannauslevyssä. Sen avulla voimme sekä tarkistaa itse levyn antamat tiedot että aloittaa perusteellisen testin viallisista sektoreista ja tiedostojärjestelmävirheistä korjataksemme ne nopeasti.

4) CheckDrive, uusi ohjelma, jonka avulla voit tarkistaa levyvirheet ja tarjoaa myös diagnostiikkatietoja, kuten pyörimisnopeuden ja aseman, kiintolevyn tai SSD:n kunnon. Voit myös jättää sen käynnissä taustalle, jotta saat ilmoituksen kirjoitus- tai lukuvirheistä. Ohjelman voi ladata painamalla ilmaista latauspainiketta.

5) WinDFT (HGST-aseman kuntotesti) on toinen kelvollinen ohjelma, joka tarkistaa käytössä olevan kiintolevyn tai SSD:n kunnon, joten voit arvioida sen todellista suorituskykyä ja selvittää, onko virheitä, jotka voidaan korjata Scan Disk -sovelluksella tai onko kiintolevy tarpeen vaihtaa välittömästi ennen sen lopullinen hajoaminen.

Johtopäätökset

Sanon, että chkdsk-tarkistus tulisi suorittaa joka kerta tietokone jäätyy ilman syytä, aina, kun Windows sulkeutuu epänormaalisti (esimerkiksi sammuttamalla se äkillisesti tai kun sähköt katkeavat), joka kerta kun sininen näyttö tulee näkyviin ja myös silloin, kun ongelmia ohjelmissa, jotka eivät lataa tai kaataa järjestelmän .

Virheellisten sektoreiden tapauksessa kyseisillä aloilla olevat tiedot voivat kadota lopullisesti. Tästä syystä sinulla on aina oltava varmuuskopio tärkeistä tiedostoistasi.

Toisessa artikkelissa näimme, kuinka a kiintolevyn tarkistus, levyn kunto ja suorituskyky. Jos meidän on kuitenkin vaihdettava levy, suosittelemme, että luet ai-oppaamme parhaat SSD-asemat PC:lle nopeampaa latausta varten.

Indeksi
 1. 1) Kuinka Scan Disk toimii
 2. Kuinka käynnistää levyvirheiden tarkistus graafisesta käyttöliittymästä
 3. Kuinka käynnistää levyvirheiden tarkistus komentokehotteesta
 4. Kolmannen osapuolen ohjelmat levyn tarkistamiseen
  1. Johtopäätökset

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Go up