Korjaa "SYSTEM THREAD EXCEPTION NOT HANDLED" -virhe

Olemmeko törmänneet virheeseen "JÄRJESTELMÄSÄIRE POIKKEUS EI KÄSITTELYTTÄ" emmekä tiedä kuinka ratkaista se? Otetaan yhdessä selvää mitä tehdä

"SYSTEM THREAD EXCEPTION NOT HANDLED" -virhe ilmenee Windows 10- ja Windows 11 -tietokoneissa, kun järjestelmä yrittää ladata vanhentuneen ohjaimen tai vioittunutta ohjainta. Tämä ongelma voi olla vaikea ratkaistakoska useat ohjaimet (jopa samaan aikaan) voivat aiheuttaa ongelman ja joskus tietokone ei välttämättä tunnista niitä kaikkia.

Siksi meidän on ratkaistava ongelma etsi tarkka ohjain, joka aiheuttaa ongelman ja yritä palauttaa tai poistaa se; vaikka virhe toistuisi, ongelma koskee useampaa kuin yhtä ohjainta tai on vaikuttanut johonkin Windowsille olennaiseen ohjaimeen, mikä tekee koko järjestelmästä epävakaa.

Seuraavassa oppaassa näytämme, kuinka korjata "SYSTEM THREAD EXCEPTION NOT HANDLED" -virhe Windows-tietokoneissa, jotta voit palata tietokoneeseen ilman lukitusnäyttöä ja ilman, että sinun tarvitsee jättää työsi puoliväliin. äkillinen BSOD.

Käynnistä järjestelmä vikasietotilassa

Ensimmäinen neuvonta on käynnistää järjestelmä vikasietotilassa ja käyttää sitä tarvittaessa Windowsin palautuskonsoli päästäksesi lisäasetusvalikkoon.

On olemassa useita tapoja päästä käsiksi Turva tilamutta tehokkain kussakin skenaariossa on Windows 11:n tai Windows 10:n pakollinen uudelleenkäynnistys kolme kertaa (painamalla sammutus- tai uudelleenkäynnistyspainiketta heti, kun Windows-logo tulee näkyviin) ja kolmannella käynnistyksellä odotamme konsolin latautumista ja paina päällä Edistyneet asetuksetjatkamme Käynnistysasetukset ja paina lopuksi Uudelleenkäynnistää.

Seuraavan uudelleenkäynnistyksen yhteydessä painamme il-painiketta painike 4 (tai F4) ja painike 5 (tai F5) käynnistääksesi järjestelmän vikasietotilassa tai vikasietotilassa verkkoyhteydellä. Heti kun järjestelmä on aktiivinen, pysymme työpöydällä muutaman minuutin ajan nähdäksemme, onko järjestelmä vakaa.

Jos järjestelmä on vakaa, ongelma koskee lähes varmasti näytönohjaimen ajureita, äänikortin ajureita, toissijaisten oheislaitteiden (tulostimet, skannerit jne.) tai verkkokameran ajureita (eli laitteita, jotka eivät toimi vikasietotilassa). ).

Poista vialliset ajurit

Jos järjestelmä on väliaikaisesti vakaa, voimme helposti löytää viallisen ajurin painamalla näppäinyhdistelmää WIN+R näppäimistöllä, kirjoitamme eventvwr avataksesi Windows Event Viewerin, siirrytään Windowsin lokit-kansioon, avaa kansio Järjestelmä ja etsimme vikaa system_thread_exception_not_handledauttaa meitä avainten kanssa Löydöt Ja Nykyinen lokisuodatin oikealla puolella.

Heti kun tunnistamme viallisen ohjaimen, avaamme Käynnistä-valikon, etsimme merkintää Laitehallintalaajennamme osaa, jossa viallisen ohjaimen sisältävä laite on, napsauta sitä hiiren kakkospainikkeella ja valitse Poista laitevarmista, että valitset kohteen Poista laiteohjainohjelmisto (tai Laiteohjaimen poistaminen Windows 11:ssä).

Lopussa käynnistämme järjestelmän uudelleen päästäksemme normaalitilaan, annamme puuttuvien ohjainten päivittää suoraan Windows Updatesta ja varmistamme järjestelmän oikean toiminnan. Vaihtoehtoisesti voimme asentaa uusia ajureita ilmaisella ohjelmalla, kuten Kuljettajan vahvistimet.

Nimeä viallinen tiedosto uudelleen

Jos viallinen ohjain on järjestelmäohjain, jota ei voi poistaa, voimme yrittää ohittaa sen siirtymällä sovellukseen, silti vikasietotilassa Tiedostonhallinta ja myöhemmin matkalla C:\Windows\System32\driverseli kansio, jossa kaikki ohjaimet ovat.

Tunnistamme ohjaimen, joka näyttää "SYSTEM THREAD EXCEPTION NOT HANDLED" -virheen (kuten edellisessä luvussa), napsauta sitä, paina F2 ja korvaa tiedostopääte tunnisteella .vanha.

Ohjaintiedosto ei enää lataudu, mikä pakottaa Windowsin käyttämään yleistä ohjainta tai uutta Windows Updaten kautta ladattua ohjainta. Suosittelemme sinua käytä tätä temppua vain todellisessa välttämättömyydessäkoska virhe väärässä ohjaimessa voi maksaa koko Windows-asennuksen käynnistymisen.

Käytä SFC:tä ja DISM:ää järjestelmätiedostojen korjaamiseen

Jos mikään yllä olevista temppuista ei auttanut ja "SYSTEM THREAD EXCEPTION NOT HANDLED" -virhe näkyy edelleen tietokoneessasi, voimme yrittää korjata Windows-asennuksesi vioittuneet järjestelmätiedostot SFC:n ja DISM:n avulla.

SFC:n käyttäminen väliaikaisesta (verkon kanssa) avaamme komentokehotteen Käynnistä-valikosta (järjestelmänvalvojan oikeuksilla, pääsee napsauttamalla sovellusta hiiren kakkospainikkeella) ja kirjoitat seuraavan komennon:

sfc /scannow

Se etsii ja korvaa vioittuneet tai puuttuvat järjestelmätiedostot, jotka usein aiheuttavat tässä oppaassa näkyvän virheen. Jos tämä skannaus ei tuota hyödyllisiä tuloksia voimme käynnistää online-tiedostojen korjausjärjestelmän (DISM) suorittamalla seuraavan komennon kehotteessa:

DISM /Online /Cleanup-Image /ScanHealth

Järjestelmä alkaa tarkistaa korjattavat tiedostot; Heti kun skannaus päättyy, käynnistämme komennon:

DISM /Online /Cleanup-image /RestoreHealth

aloittaa varsinainen korjaus. Prosessi voi kestää kauan, joten on parempi istua alas ja odottaa leikkauksen päättymistä; Heti kun DISM lopettaa tehtävänsä, käynnistämme järjestelmän uudelleen tarkistaaksemme, että Windows toimii oikein.

Palauta Windows

Korjasiko jokin menetelmä "JÄRJESTELMÄSÄIRE POIKKEUS EI KÄSITTELY" -virheen? Tässä tapauksessa lViimeinen keinomme on palauttaa Windowsjota voidaan käyttää samasta valikosta kuin vikasietotilaa käsittelevässä luvussa.

Käynnistämme Windowsin uudelleen kolme kertaa, siirrymme palautuskonsoliin valikosta Edistyneet asetukset ja käytämme System Restore- tai System Image Recovery -merkintöjä Windowsin palauttamiseen.

Tästä aiheesta voimme lukea oppaitamme kuinka palauttaa tietokoneesi aikaisempaan päivämäärään Älä viitsi kuinka nollata Windows (Reset PC).

Johtopäätökset

Kuten johdannossa mainittiin "SYSTEM THREAD EXCEPTION NOT HANDLED" -virheen korjaaminen ei ole ollenkaan helppoa, koska ongelma koskee usein yhtä tai useampaa järjestelmään asennettua ohjainta. Toimiaksemme meidän on käytettävä vikasietotilaa, varmistettava, että kaikki toimii ilman BSOD:ta, ja etsittävä viallinen ajuri, jotta voimme poistaa ja vaihtaa sen.

Jos ongelma koskee järjestelmätiedostoja, on parasta käyttää SFC:tä ja DISM:ää sen ratkaisemiseen, kuten näkyy myös artikkelissamme kuinka korjata "tiedostoa ei löydy tai vioittunut", jos Windows ja kuinka käyttääDISM-käyttöliittymä Windowsin puhdistamiseen ja korjaamiseen.

Indeksi
  1. Käynnistä järjestelmä vikasietotilassa
  2. Poista vialliset ajurit
  3. Nimeä viallinen tiedosto uudelleen
  4. Käytä SFC:tä ja DISM:ää järjestelmätiedostojen korjaamiseen
  5. Palauta Windows
    1. Johtopäätökset

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Go up