Korjaa Windows-järjestelmätiedostot DISM:llä

Toimiiko Windows-järjestelmämme enää hyvin tai kaatuu ilman varoitusta? Katsotaan yhdessä, kuinka järjestelmätiedostot korjataan DISM:llä

Windows 11:ssä ja Windows 10:ssä on useita työkaluja viruksen, sähkökatkon tai epäonnistuneen päivityksen vahingoittamien järjestelmätiedostojen korjaamiseen. Jos käyttöjärjestelmä käynnistyy säännöllisesti, sitä voidaan käyttää DISM tarkistaaksesi koko Windows-asennuksen ja jatkaaksesi vaurioituneiden järjestelmätiedostojen korvaamista Windows Updaten tai Windowsin järjestelmäkuvan ansiosta (jota käytetään vaurioituneiden tiedostojen palautuspisteenä).

Seuraavassa oppaassa näytämme sinulle kuinka korjata Windowsin järjestelmätiedostoja tehokkaalla ja tehokkaalla työkalulla, kuten DISMjoka voidaan myös kutsua ilman ongelmia osoitteesta vikasietotila verkkoyhteydellä.

Komennot suorittamaan DISM

DISM-komento on saatavana suoraan komentokehotteesta, minkä vuoksi sitä tulisi käyttää vain viimeisenä keinona vaurioituneiden järjestelmätiedostojen palauttamiseen. Jatka avaamalla Käynnistä-valikko ja hakemalla cmd näppäimistöstä, napsauta hiiren kakkospainikkeella Komentokehote ja jatkamme Suorita järjestelmänvalvojana antaaksesi DISM:n suorittamiseen tarvittavat käyttöoikeudet.

Kirjoitamme kehoteikkunaan jonkin seuraavista komennoista suorittaaksesi DISM:n oikein:

DISM.exe /Online /Cleanup-image /CheckHealth
DISM.exe /Online /Cleanup-image /ScanHealth
DISM.exe /Online /Cleanup-image /RestoreHealth

Komennot ovat hyvin samankaltaisia, mutta viimeinen parametri muuttaa täysin DISM:n tehokkuutta vioittuneiden järjestelmätiedostojen tunnistamisessa ja korjaamisessa. Yksityiskohtiin pääsemiseksi katsotaan yhdessä, mitä saamme aikaan DISM:lle määritetyillä parametreilla:

  • /TarkistaTerveys: tämä parametri suorittaa nopean järjestelmätiedostojen tarkistuksen (keskimäärin alle 10 minuuttia) ja raportoi virheiden olemassaolon tai puuttumisen ilman korjauksia.
  • /ScanHealth: tämä parametri tarkistaa perusteellisesti kaikki järjestelmätiedostot ja tunnistaa myös edellisessä analyysissä puuttuneet tiedostot. Tämä parametri ei myöskään tee mitään korjausta, mutta skannaus on hitaampi (jopa 30 minuuttia).
  • /PalautaTerveys: Tämä parametri tarkistaa ja korvaa vioittuneet järjestelmätiedostot käyttämällä Windows Updatea uusien, turvallisten tiedostojen hakemiseen Microsoftin palvelimilta. Prosessi voi olla hyvin pitkä (yli puoli tuntia).

On sanomattakin selvää, että käyttää DISM:ää tietokoneen on oltava yhteydessä Internetiinkoska järjestelmätiedostojen vertailu ja korjaaminen tapahtuu yhteyden kautta Microsoftin palvelimiin, ja myös Windows Updatea hyödynnetään vaurioituneiden tiedostojen korvaamiseen.

Käytä DISM:ää Windowsin ISO-kuvan kanssa

Jos Internet-yhteys ei toimi kunnolla tai vaurioituneisiin järjestelmätiedostoihin liittyy myös Windows Update, voimme silti korjaa Windows DISM:n kautta käyttääJärjestelmän ISO-kuva käytössä ja pakottaa DISM:n käyttämään tätä lähdettä korjaukseen.

Jatkamiseksi lataamme ISO-kuvan Windows 11 vihaat Windows 10 tietokoneella, jonka tiedetään toimivan, ja siirrämme tiedoston PC:lle korjattavaksi. Siirron jälkeen kaksoisnapsauta ISO-kuvaa, paina Tämä PC tai viedään sinut polulle File Explorer -> Tämä tietokone hakeaksesi järjestelmän liitetylle kuvalle osoittaman kirjaimen.

Kun olemme palauttaneet ISO-kuvalle määritetyn kirjaimen, avaamme komentokehotteen uudelleen järjestelmänvalvojan käyttöoikeuksilla ja kirjoitamme seuraavan komennon:

DISM.exe /Online /Cleanup-Image /RestoreHealth /Source:percorso-ISO.wim /LimitAccess

Ilmoitetussa komennossa korvaamme ISO-polku.wim järjestelmään asennetun kuvan polun kanssa (esim "D:\sources\install.esd" tai "D:\sources\install.wim"). Tämän toimenpiteen aikana vaurioituneet järjestelmätiedostot korvataan käyttämällä ISO-kuvaa lähdepisteenä.

Käytä SFC-komentoa

Järjestelmätiedostojen korjaamiseksi voimme aina käynnistää SFC-komentojoka pystyy nyt helposti muokkaamaan vanhoihin järjestelmätiedostoihin liittyviä virheitä ja palauttamaan Windowsin oikean toiminnan.

Kun olet käynnistänyt edellisissä luvuissa kuvatut DISM-komennot, avaa uusi komentokehote järjestelmänvalvojan oikeuksilla ja käynnistä seuraava komento:

sfc/scannow

Skannaus etenee käyttämällä korjattuja DISM-tiedostoja aktiivisten Windows-tiedostojen kanssa ja korvaa ne (etusijan ovat uudemmat tiedostot). Saadaksesi lisätietoja, voimme lukea oppaamme osoitteessa Kuinka korjata "Tiedostoa ei löydy tai vioittunut" Windowsissa.

GUI:n käyttäminen DISM:lle

DISM on edistyksellinen työkalu, joka on saatavana komentokehotteen kautta, mutta sitä on mahdollista käyttää myös graafisen käyttöliittymän kanssa ohjelman ansiosta Dism++.

Dism++:lla voimme käynnistää samat komennot kuin edellisissä luvuissa ja saada graafista palautetta kuluneesta ajasta ja korjatuista tiedostoista sekä saada muita erittäin hyödyllisiä työkaluja järjestelmän käynnistyksen korjaamiseen, palautuspisteiden käyttämiseen korjauksiin ja paljon muuta. lisää Silti.

Saat lisätietoja lukemalla oppaamme sen käyttämisestäDISM-käyttöliittymä Windowsin puhdistamiseen ja korjaamiseen.

Johtopäätökset

DISM-järjestelmätyökalu on ehdottomasti erittäin tehokas ja mahdollistaa sen Korjaa vioittunut Windows-asennus helposti haittaohjelmasta tai huonosta päivityksestä ilman, että sinun tarvitsee jatkaa palautuspisteen tai palautuskonsolin kanssa. Valitettavasti tätä työkalua voidaan käyttää vain, jos Windows käynnistyy (jopa väliaikaisesti), ja sitä on helppo käyttää vain, jos meillä on pääsy Internetiin; Jos vaurio on tehnyt Internet-yhteyden muodostamisen mahdottomaksi, sinun on palautettava vahingoittuneet tiedostot ISO-kuvien avulla.

Jos Windows-järjestelmä ei käynnisty edes väliaikaisessa tilassa, suosittelemme, että palautat Windowsin lukemalla oppaamme Kuinka palauttaa Windows uudella asennuksella menettämättä henkilökohtaisia ​​tietoja ja miten Palauta Windows 10 tai 11, jos se ei käynnisty.

Nyt kun olet lukenut Korjaa Windows-järjestelmätiedostot DISM:llä loppuun, kutsumme sinut tutustumaan lisää Oppaat-kategoriaan. Löydät sieltä muita mielenkiintoisia artikkeleita, jotka laajentavat tietojasi ja pitävät sinut ajan tasalla. Älä lopeta lukemista ja löytämistä!

Indeksi
  1. Komennot suorittamaan DISM
  2. Käytä DISM:ää Windowsin ISO-kuvan kanssa
  3. Käytä SFC-komentoa
  4. GUI:n käyttäminen DISM:lle
    1. Johtopäätökset

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Go up