Kuinka aktivoida Cortana ja määrittää se Windows 10:ssä

Cortana on yksi Windowsin suurimmista ominaisuuksista, ja se toimii paljon kuin henkilökohtainen digitaalinen avustaja. Cortana voi tehdä kaikenlaisia ​​asioita, kuten näyttää pikailmoituksia, luoda muistutuksia, auttaa navigoinnissa, avata sovelluksia ja olla vuorovaikutuksessa niiden kanssa, etsiä verkosta puolestasi jne. Jokaisessa Windows 10 -tietokoneessa on Cortana asennettuna, mutta se on oletuksena poistettu käytöstä. Tässä nopeassa artikkelissa näytämme sinulle, kuinka Cortana aktivoidaan ja määritetään toimimaan puolestasi.

Indeksi
  1. Ennen kuin aloitat
  2. Ota Cortana käyttöön ja määritä se Windows 10:ssä

Ennen kuin aloitat

Vaikka Cortana on oletuksena poistettu käytöstä, Cortanan käyttöönotto ja määrittäminen on vain napsautusten asia. Cortana ei kuitenkaan ole saatavilla kaikissa maissa. Cortanan aktivoimiseksi on kuitenkin olemassa kiertotapa, jos se ei ole saatavilla maassasi tai alueellasi.

Aloita etsimällä aloitusvalikosta "Alue- ja kieliasetukset" ja valitsemalla se avataksesi "Aika- ja kieliasetukset" -paneelin.

Valitse täällä maasi pudotusvalikosta "Yhdysvallat".

Valitse nyt "Puhe"-välilehti vasemmasta ruudusta ja valitse kieleksi "English (Yhdysvallat)" avattavasta valikosta. Jos et puhu äidinkielenään englantia, sinun on ehkä valittava "Tunnista ei-aksenttimerkit tälle kielelle" -valintaruutu, jotta Cortana ymmärtää sinua, kun puhut hänelle.

Ota Cortana käyttöön ja määritä se Windows 10:ssä

Napsauta nyt Käynnistä-painikkeen vieressä olevaa hakupalkkia. Tämä toimenpide vie Cortanan eteenpäin; jatka napsauttamalla "Seuraava" -painiketta.

Jos olet piilottanut Cortanan tehtäväpalkissa, voit tuoda sen näkyviin napsauttamalla tehtäväpalkkia hiiren kakkospainikkeella ja valitsemalla "Cortana -> Näytä Cortana-kuvake" -vaihtoehdon.

Jotta voit ottaa Cortanan käyttöön, sinun on ensin hyväksyttävä käyttöehdot. Lue se ja napsauta "Hyväksyn" -painiketta jatkaaksesi.

Kun olet hyväksynyt ehdot, kirjoita nimesi ja napsauta "Seuraava"-painiketta. Tätä nimeä Cortana käyttää vuorovaikutuksessa kanssasi. Voit vaihtaa sen aina tarvittaessa.

Jos käytät paikallista tiliä Windows 10 -järjestelmän hallintaan, sinun on vaihdettava se Microsoft-tiliin olettaen, että sinulla on jo sellainen. Cortana aloittaa toimenpiteen automaattisesti; kirjoita nykyinen paikallinen salasanasi ja napsauta "Seuraava"-painiketta.

Kirjoita nyt Microsoft-tilisi sähköpostiosoite ja salasana ja napsauta "Seuraava" -painiketta jatkaaksesi.

Seuraavassa näytössä saatat haluta vahvistaa matkapuhelinnumerosi siihen lähetetyn koodin avulla. Jos käytät kaksivaiheista todennusta, kirjoita luotu koodi ja napsauta "Seuraava"-painiketta.

Napsauta tässä näytössä "Vaihda" -painiketta päättääksesi tilin vaihtoprosessin.

Olet ottanut Cortanan käyttöön onnistuneesti, ja voit aloittaa sen käytön painamalla "mikrofoni"-kuvaketta tai "Win + C" -pikanäppäintä.

Voit myös aktivoida Cortanan sanomalla "Hei Cortana" mikrofoniin, mutta sinun on otettava tämä vaihtoehto käyttöön. Voit tehdä tämän avaamalla Cortanan muistikirjan ja valitsemalla "Asetukset".

Vieritä nyt alas ja vaihda "Anna Cortanan vastata Hei Cortanalle" -vaihtoehto.

Jos Cortana uskoo, että mikrofonisi ei ole yhteensopiva, se avaa ohjatun mikrofonin asetukset. Napsauta vain "Seuraava" -painiketta.

Tässä näytössä Cortana esittää muutaman lauseen. Lue ne vain mikrofoniin.

Cortana havaitsee sen automaattisesti ja viimeistelee mikrofonin asennuksen.

Tästä eteenpäin voit käyttää Cortanaa napsauttamalla mikrofonikuvaketta, painamalla "Win + C" -pikanäppäintä tai sanomalla "Hei Cortana" mikrofoniin.

Lisäksi voit hallita, mitä Cortana voi tehdä ja mitä ei, ja kerätä muistikirjasta. Kirja on jaettu useisiin kategorioihin, ja jokaisessa kategoriassa on useita minuuttien hallintavaihtoehtoja. Jos esimerkiksi et halua Cortanan keräävän tietoja tai näyttävän ilmoituksia matkoistasi, voit tehdä sen poistamalla matkavaihtoehdon käytöstä Notebookissa.

Kommentoi alle ja jaa ajatuksesi ja kokemuksesi Cortanan käytöstä päivittäisessä toiminnassasi.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Go up