Kuinka aktivoida ja käyttää ääniohjausta Macissa? - Esteettömyysvaihtoehdot

Vuoden 2019 lopussa Apple julkaisi Macin uusimman version suosittu MacOS Catalina joka on tuonut lukuisia parannuksia käyttöjärjestelmään sen lisäksi, että se sisältää lukemattomia työkaluja, jotka helpottavat sen käyttöä, kuten Macin hallinta puhelimesta, parempi käytettävyys iCloud-tilijne.

Yksi näistä työkaluista on ollut Macin ääniohjaus, tämän toiminnon avulla voimme pystyä käyttää tietokonettamme äänikomennoilla jotka on määritettävä aiemmin puheentunnistuksessa. Tässä näytämme, kuinka se määritetään.

Indeksi

  Mitkä ovat vaiheet ääniohjauksen aktivoimiseksi Macissa?

  Kun olemme päivittäneet Macimme MacOS Catalina -versiota varten, voimme aloittaa tämän käyttöjärjestelmän ääniohjauksen määrittämisen ja aktivoinnin. Tätä varten meidän on valittava Apple-valikko ja siirryttävä sitten "Järjestelmäasetukset" -välilehteen. Jälkeenpäin meidän on pakko Napsauta 'Esteettömyys'.

  Vasemmalla näkyvässä sivupalkissa aiomme napsauttaa "Ääniohjaus" ja tässä välilehdessä meidän on aktivoitava siellä oleva laatikko. Meidän on määritettävä kieliasetukset ja tapa, jolla haluamme käyttää mikrofonia. Jos käytämme puheohjausta ensimmäistä kertaa, meidän on odotettava hieman ennen sen käyttöä, koska lataus tapahtuu. Latauksen jälkeen voimme nähdä, että mikrofonikuvake aloitusnäytöllä Macissamme, jotta voimme alkaa käyttää ääniohjausta.

  Mitkä näkökohdat ovat tärkeimpiä ääniohjauksen käytössä?

  Yksi näkökohta, jota tulisi korostaa, on se, että puheohjausta hallitsee luettelo erityisistä työskennellyistä komennoista. Niiden tuntemiseksi voimme käyttää komentoa "Näytä minulle, mitä voin sanoa", jossa meille esitetään luettelo komennoista, joita voimme käyttää ääniohjauksen kanssa. Jos sinulla on kuitenkin vielä kysyttävää komentojen käytöstä, tässä näytämme sinulle useimmin käytetyt komennot kussakin alla luetellussa luokassa.

  perusnavigointi

  iPhone-ääniohjauksella on kyky tunnistaa erilaisia ​​sovelluksia, nimiä ja osoitteita, kunhan ilmaistamme ne selkeästi. Kuitenkin tapa tehdä se tulee aina olla askelittainkoska emme voi kertoa sinulle suoraan "Aktivoi tumma tila", mutta meidän on edettävä askel askeleelta, ikään kuin me olisimme niitä, jotka napsauttaisimme Macin kutakin asetuskansiota.

  Noudattamalla samaa nimeämäämme esimerkkiä, jos haluamme sijoittaa tumman teeman Macillemme, meidän on aktivoida ääniohjaus ja valitse "Avoin järjestelmäasetukset". Kun lataat Asetukset-välilehden, sanomme "Kliksoitava yleinen", tässä välilehdessä "Kliksoitava tumma". Tällä tavalla muutamme Macin teemaa ja selittämällämme tavalla sinun on annettava ohjeet puheohjaukselle.

  Numeeriset peittokuvat

  mac työpöytäkello

  Kun käytämme ääniohjauksen numeerisia peittoja, teemme a eräänlaista nopeaa vuorovaikutusta sovelluksen kanssa välttääksesi pitkien komentojen sanomisen, kuten yllä olevassa esimerkissä. Esimerkiksi sen sijaan, että sanoisimme "Klikkaa Apple-valikkoa" ja sitten "Klikkaa uudelleenkäynnistystä", huomaamme sanovan "Napsauta kahdeksaa", mikä säästää meiltä paljon aikaa, varsinkin kun ne ovat erittäin pitkiä ja ikäviä komentoja.

  Ruudukko peittää

  Ruudukkopeittokuvia käytetään, kun käytämme sovellusta, joka ei ole erityisiä komentoja, joten emme voi ohjata sitä oikein ääniohjauksella. Tätä varten aktivoimme 'Näytä ikkunaruudukko' -komennolla riippuen toiminnoista, joita haluamme tehdä, mainitsemme tutut komennot (klikkaa, zoomaa kuvan sisään, valitse, vedä jne.) ja sitten numeron ruudukosta, jossa haluat tehdä kyseisen toiminnon.

  Mitkä näppäimet kytkevät äänisanelun päälle ja pois päältä Macissa?

  Äänesanelu tai VoiceOver on tapa, jolla Applen käyttöjärjestelmän on kirjoitettava tekstiä, olipa kyse sähköpostista, viestistä tai muusta, mitä tarvitsemme sovellukseen kirjoitettavaksi. Aktivoidaksemme tämän MacOS-työkalun meidän on paina samanaikaisesti + F5-näppäimiä. Samalla tavalla voimme avata sen, jos joidenkin Macien Touch ID:tä painetaan kolme kertaa peräkkäin.

  Kuinka luoda mukautettuja äänikomentoja?

  luoda ääniohjausta

  Luodaksemme omia äänikomentoja käytämme työkalua "Avaa puheohjauksen asetuspaneeli", napsautamme tällä välilehdellä 'Komennot', jotta tällä tavalla näytetään luettelo kaikista komennoista, jotka meillä on tällä hetkellä rekisteröity ääniohjaukseen. Nyt, jos haluamme avata uuden komennon, meidän on napsautettava 'Lisää'.

  Sitten aiomme määritellä, mikä on seuraava komento. Muista, että sen tulee aina alkaa tietyllä lauseella, kuten "Siirrä", "Vedä", "Suorita", "Jaa kansioita" jne. Lopuksi tallennamme tämän kokoonpanon ja poistumme "Komennot"-välilehdestä. Jos haluamme sisällyttää uuden sanaston, meidän tarvitsee vain napsauttaa Sanasto-välilehteä puheohjauksen asetuspaneelissa. Sitten meidän on valittava "Lisää" ja aloitettava määritä uusi sanasto, kirjoittamalla lauseen suoraan sellaisena kuin se ilmaistaan.

  Vastaa

  Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

  Go up