Kuinka aktivoida Windows 11 -tietokoneeni DNS HTTPS:llä? - Täydellinen opetusohjelma

Aktivoi DNS omassasi Windows 11 PC HTTPS:n kautta, on tullut vaihtoehto paremman yksityisyyden ja turvallisuuden takaamiseksi verkossa, koska se on tekniikka, joka salaa kaikki DNS-haut. Tällä on myös mahdollista estää sekä sisäiset että ulkoiset hyökkäykset ja varmistaa, että verkkopalveluntarjoajallasi ei ole oikeutta kerätä tai myydä yksityisiä tietoja kolmansille osapuolille. Jos kiinnostuksesi on aktivoida Domain Name System Windows 11 -tietokoneellasi HTTPS:n kautta, tässä selitämme vaihe vaiheelta, kuinka se tehdään.

Indeksi

  Mikä on DNS:n tehtävä Windows-järjestelmässä?

  DNS:llä on todella tärkeitä toimintoja Windows-järjestelmässä, jotka ovat erittäin mielenkiintoisia ja ennen kaikkea erittäin hyödyllinen laitteellesi ja sen parissa tekemäsi työ. Edistyneiden käyttäjien tapauksessa on suositeltavaa määrittää DNS-osoite Internetin nopeuttamiseksi.

  Osoittautuu, että palvelimen toiminta on annettu puhelinluettelona verkkosivustoista, mikä mahdollistaa nopeampi internet-palvelu. Toinen erittäin kiinnostava toiminto on, että palvelin etsii toimialuetta koko tietokannastaan ​​ja palauttaa IP-osoitteen DNS-palvelimellemme. Näin DNS-palvelin hankkii verkkotunnuksen ja etsii vastaavaa IP-osoitetta, joka on luettelossa, ja lähettää IP-osoitteen yhdistetylle tietokoneelle.

  Ja lopuksi salausominaisuus, koska DNS over HTTPS, joka tarkoittaa DoH:ta, mahdollistaa tietokoneesi ja DoH-yhteensopivan DNS-palvelimen välisen viestinnän salauksen. Eli kukaan ei voi estää pyyntöjä DNS:llesi ja siksi heillä ei ole oikeutta vakoilla osoitteita, joissa käyt, tai manipuloida DNS-palvelimen vastauksia.

  Kuinka sinun pitäisi valmistella tietokoneesi DNS-aktivointia varten?

  DNS:n aktivoimiseksi ja vaikeuksien välttämiseksi on välttämätöntä, että tietokoneellasi on vähimmäismäärä hyväksyäkseen tämä aktivointi ja pystyä pitämään DNS aktiivisena. Yleensä suurimmat ongelmat syntyvät verkkovikojen takiajoten on välttämätöntä, että sinulla on erinomainen internetyhteys.

  Toinen olennainen näkökohta liittyy selaimen kokoonpanoon tai palomuurin kokoonpanossa mahdollisesti syntyviin muutoksiin, joten on suositeltavaa tarkistaa muut sovellukset ja eri selain. sinun täytyy sitten määritä uusi selaimesi ja tuijottaa ympäriinsä varmistaaksesi, että sinulla on viimeisin versio selaimesta.

  https dns asetukset Windowsissa

  Jos tietokoneesi täyttää kaikki nämä vaatimukset ja ongelmat jatkuvat, parasta mitä voit tehdä, on poista DNS kokonaan ja asenna uudelleen ohjeiden mukaisesti aktivoidaksesi ne oikein.

  DoH:n manuaalinen aktivointi selaimissa

  Tiedämme, että kun vierailemme verkkosivustolla, palveluntarjoaja etsii IP-osoitettasi päästäkseen sisään, minkä vuoksi he tietävät kaikki vierailemamme verkkosivustot, ja useat Internet-palveluntarjoajat neuvottelevat näiden tietojen kanssa. Vaikka verkkosivusto käyttää HTTPS:ää salaukseen, palveluntarjoajalla on silti pääsy verkkosivustoon ja IP-osoitteeseen, koska sitä ei todellakaan ole salattu. Tämä on johtanut uuden muodon sisällyttämiseen DoH- tai DNS-suojaus HTTPS:n kautta.

  Aktivoi se asettamalla seuraavan URL-osoitteen: chrome://flags/#dns-over-https, näkyviin tulevat lisäasetukset Chromen määrittämiseksi ja DNS-virheiden ratkaisemiseksi, tulee puhelu Suojatut DNS-hautjonka valitsemme Enabled ja näin onnistumme aktivoimaan DoH:n, käynnistämme sitten Chromen uudelleen suorittaaksemme tehdyt muutokset.

  Hanki täysin vakaa Internet-yhteys

  Jos meillä on Internet-yhteysongelmia, meidän on ratkaistava ne välittömästi, koska DNS:n aktivointi vaatii a täysin vakaa yhteys pysyäkseen käytössä. Tätä varten voimme noudattaa joitain suosituksia, jotka varmasti toimivat meille täydellisesti.

  dns:n muokkaaminen windowsissa

  Mene lähemmäksi Wi-Fi-reititintä, vaihda Wi-Fi-kortin ajurit, tarkista kaikki verkkokaapelit, irrota reititin verkosta muutamaksi minuutiksi ja jos mikään näistä ei toimi meille, soita Internet-palveluntarjoajan tekninen tuki.

  Mitä vaiheita sinun tulee noudattaa aktivoidaksesi DNS:si HTTPS:n kautta?

  Voit aktivoida DNS:n HTTPS:n kautta siirtymällä kohtaan "Käynnistä-asetukset", "Verkko ja Internet" -kohtaan ja napsauttamalla "Verkon lisäasetukset". Sitten painamme nykyinen verkkosovitin ja napsauta "Näytä lisäominaisuudet".

  Napsautamme välittömästi "Muokkaa" ja "DNS-palvelinmääritys", jolloin meillä on mahdollisuus nähdä DNS-tila, jonka pitäisi olla automaattinen DHCP:n kanssa. Tällä hetkellä valitsemme "Manuaalinen" -vaihtoehdon ja jatkamme aktivoi IPv4-kytkin joka antaa pääsyn tarvittaviin vaihtoehtoihin.

  Tässä vaiheessa määritämme haluamamme DNS-palvelimen IP-osoitteet ja siirrymme kohtaan "Preferred DNS Encryption" ja "Alternate DNS Encryption" ja määritämme "Vain salaus" -vaihtoehdon, joka on DNS yli HTTPS, jota olemme etsii. Sitten otamme muutokset käyttöön niin, että ne suoritetaan, ja vahvistamme, että osio IPv4 DNS-palvelimet on jo salattu.

  Kuinka voit ottaa käyttöön Windows 11: n DNS: n, jos HTTPS-menetelmä ei toimi?

  Jos HTTPS-menetelmä ei lopulta toimi ja haluan ottaa käyttöön Windows 11:n DNS:n, minun on muuttaa selaimen asetuksia ja varmista, että olet kirjoittanut IP-osoitteet oikein. Koska väärä IP-osoite ei koskaan anna pääsyä palvelimiin DNS-palvelimiin.

  ethernet-asetusvalikko Windowsissa

  Jos tarkistat, että osoitteet on kirjoitettu oikein, voit yrittää IPv6-vaihtoehdon poistaminen käytöstä DNS-palvelinten luettelossa. Odottaa aina, että IPv6-yhteys on olemassa, jotta yhteyshäiriöitä ei tapahdu. Se tarkoittaa sitten, että se on hyvä internetyhteys on välttämätön Ota DNS käyttöön ja aktivoidaksesi Windows 11 -tietokoneesi, jos tätä takuuta ei ole, et voi pitää DNS:ää aktiivisena tietokoneellasi ja se voi aiheuttaa tietoturvaongelmia selaimessasi.

  Vastaa

  Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

  Go up