Kuinka alijännitetä prosessori Throttlestopilla Windowsissa

Mitä rasittavampia tehtäviä suoritat tietokoneellasi, sitä enemmän prosessori (prosessori) lämpenee ja sitä tärkeämpää on vähentää suorittimen lämpötilaa. Pelaaminen, videoeditointi ja jopa huono ilmanvaihto voivat kaikki aiheuttaa ylikuumenemista. Onneksi voit käyttää Throttelstop-nimistä raja-ihmetyökalua prosessorin alijännitteen vähentämiseksi korkeiden lämpötilojen ja virrankulutuksen vähentämiseksi.

Huomautus: jos et ole varma siitä, ovatko suorittimen lämpötilat liian kuumat, lue oppaamme tietokoneen lämpötilan seuraamisesta Windowsissa. Tietyt kannettavat tietokoneet on myös lukittu alijännitteeltä, minkä voit tarkistaa etsimällä "Lukittu"-merkkiä Throttlestop FIVR -valikosta.

Mitä on Undervolting?

Ennen kuin jatkat eteenpäin, on syytä tietää, mitä alijännite on, koska se on melko vakava prosessi. Vaikka alijännite ei vahingoita prosessoria, sen liiallinen käyttö voi tehdä järjestelmästäsi epävakaa (vaikka se on helppo kääntää). Toisaalta ylijännite voi vahingoittaa prosessoria, jos sitä käytetään väärin, mutta sitä käytetään huolellisesti, ja sen avulla voit ylikellottaa suorittimen suuremmat nopeudet (emme käsittele sitä tänään.)

Alijännite vähentää prosessorille suunnatun tehon/jännitteen määrää. Mitä enemmän virtaa lähetetään, sitä kuumemmaksi se tulee. Mitä vähemmän tehoa, sitä viileämpää se on. Yksinkertainen. Toinen kannettavien käyttäjien alijännitteen etu on, että se pidentää akun käyttöikää.

Mikä parasta, suorittimen alijännite ei vaikuta suorituskykyyn merkittävästi edes korkean intensiteetin toiminnan, kuten pelaamisen, aikana. Se on todellakin niin hyvä kuin miltä se kuulostaa!

Hyvä tietää: Opi rajoittamaan sovellusten suorittimen käyttöä Windowsissa tarkistamalla tämä opetusohjelma.

Kaasutulpan ominaisuudet

Throttlestop on työkalu, jolla on monia käyttötarkoituksia. Sen nimi viittaa sen käyttöön prosessorin kuristusjärjestelmien ohittamisessa suorituskyvyn lisäämiseksi, mutta teemme täällä päinvastoin.

Ensimmäinen, lataa ja asenna Throttlestop, avaa se sitten. Katsotaanpa monia valintaruutuja Throttlestop-päänäytössä:

Käymme läpi vain ne, jotka liittyvät nykyaikaisiin prosessoreihin, koska useat näistä laatikoista liittyvät paljon vanhempien tietokoneiden ominaisuuksiin. Seuraavat ominaisuudet sinun tulee etsiä:

 • Poista Turbo käytöstä: Tämä asetus varmistaa, että mikään prosessorin ytimistä ei toimi nopeammin kuin niiden peruskellonopeus. Jos peruskellotaajuus on 2,6 GHz, joka pystyy turbottamaan jopa 3 GHz, tämän ruudun valitseminen varmistaa, että se pysyy 2,6 GHz:n alueella tehostamisen sijaan.
 • BD Prochot: turvaominaisuus, joka kuristaa vakavasti suoritinta, kun kannettavan tietokoneen sisällä on liian kuuma. Yleensä kuristus käynnistyy, kun prosessori saavuttaa 100 °C (212 °F), mutta kun tämä ruutu on valittuna, prosessori kaasuttaa myös silloin, kun grafiikkasuoritin tulee liian paahteeksi. Se on kätevä turvatoimi, joka kannattaa ottaa käyttöön harvoissa ääritapauksissa.
 • Nopeuden vaihto: Intel julkaisi uudemmissa prosessoreissa (vuodesta 2016 eteenpäin) tämän ominaisuuden, joka auttaa prosessoria reagoimaan nopeammin ohjelmiston asetetun kellonopeuden muutoksiin. Jos tämä vaihtoehto näkyy sinulle Throttlestopissa, sinun tulee kytkeä se päälle.
 • SpeedStep: jos suorittimesi on vanhempi kuin Intel Skylake -sukupolvi (2015), Speedstep tekee saman työn kuin Speed ​​Shift. Kytke tämä joka tapauksessa päälle, jos sinulla on vanhempi prosessori.
 • C1E: Tämän kytkeminen päälle säästää virtaa, kun akku on vähissä, sillä Throttlestop sammuttaa ytimet automaattisesti niiden rasituksen perusteella. Sinun ei tarvitse olla päällä, kun se on kytketty verkkovirtaan.

Kärki: näin voit korjata TiWorker.exe korkean suorittimen tai levyn käyttöongelmat tietokoneellasi.

Alijännitettä CPU käyttämällä Throttlestoppia

Kun olet ohjelmassa, tarkista neljä valintaympyrää vasemmasta yläkulmasta. Niiden avulla voit vaihtaa eri profiilien välillä, joista jokaisella voi olla omat alijänniteasetukset. Selvittääksemme, miten asiat toimivat, määritämme peliprofiilin.

 1. Vaihda profiiliksi valintanappien avulla "Gaming" tai mikä tahansa haluamasi profiili. Jos esimerkiksi asetat asetukseksi "Akku", voit optimoida suorittimen akun säästämiseksi.
 1. Napsauta "FIVR" -painiketta lähellä oikeaa alakulmaa Throttlestopissa.
 1. Valitse "Unlock Adjustable Voltage" -ruutu uudessa ikkunassa. Jos tämä ruutu näkyy harmaana, tietokoneesi ei tue alijännitettä Throttlestopilla. Jos sinulla on Intel-prosessori, voit ehkä kokeilla sitä Intel Extreme Tuning Utility sen sijaan.
 1. Pienennä "Offset Voltage" -liukusäädintä, joka on alijänniteosa. On suositeltavaa laskea tämä arvoon "-100mV" aloittaaksesi.
 1. Napsauta "CPU Cache" "FIVR Control" -alueella ikkunan yläosassa keskellä. Aseta "Offset Voltage" alla samaan jännitteeseen. On ratkaisevan tärkeää, että prosessorin ytimessä ja CPU-välimuistissa on aina sama jännitepoikkeama.
 1. Jos tietokoneesi ei tue suorittimen alijännitettä, et näe näitä vaihtoehtoja. Sen sijaan näet edellisen vaiheen kaltaisen "Ei saatavilla" -ruudun, joka näkyi ensimmäisessä PC:ssä, jota kokeilin Throttlestopilla. Muussa tapauksessa ikkunasi pitäisi näyttää alla olevalta:
 1. Napsauta "Käytä", kun olet valmis.
 2. Pidä silmällä järjestelmän vakautta ja suorittimen lämpötiloja. Muista, että voit myös seurata suorittimen lämpötiloja Throttlestop-pääikkunasta.
 3. Jos järjestelmäsi pysyy vakaana (ei sinistä näyttöä kaatuu), voit jatkaa CPU-välimuistin ja CPU Core -jännitteen alentamista -10 mV:n askelin alentaaksesi CPU:n lämpötilaa entisestään. Jos saavutat pisteen, jossa järjestelmäsi kaatuu, käynnistä tietokoneesi uudelleen, avaa Throttlestop ja nosta Offset Voltage takaisin kohtaan, jossa järjestelmäsi oli vakaa.
 1. Eri prosessorit voivat käsitellä eri tasoisia alijännitetasoja, joten sinun on kokeiltava hieman saadaksesi selville prosessorisi rajat. Kun olet tehnyt säädöt, napsauta "OK" FIVR-ohjauspaneelissa ja sitten "Turn On" Throttlestop-pääikkunassa.
 1. Jos haluat välttää Throttlestopin avaamisen manuaalisesti joka kerta, kun haluat alijännitteen, voit asettaa sen avautumaan Windowsin käynnistyksen yhteydessä. Katso oppaamme tehtävien automatisoinnista Windowsissa saadaksesi lisätietoja.

Tällä menetelmällä laskimme CPU-pelilämpötilamme lähes 90 °C:sta paljon vähemmän hälyttävään 70 °C:seen 75 °C:seen (158 °F - 167 °F). voi vaikuttaa suorittimen lämpötilaan Windowsista.

Jos sinulla on kuitenkin edelleen ongelmia, sinun kannattaa harkita tietokoneen avaamista pölyn puhaltamiseksi pois.

Tiedoksi: "Widows Modules Installer Worker" -prosessi saattaa olla syyllinen korkeaan prosessorin käyttöön, jota näet tietokoneellasi. Näin voit korjata sen.

Throttlestopin käytön opettelu

Jos haluat nähdä, mitä muuta voit tehdä Throttlestopilla, aloita Throttlestopin mukana tulevasta oppaasta, kun lataat sen. Tämä auttaa selittämään eri asetukset ja kuinka ne vaikuttavat suorittimeen ja tietokoneeseen.

Jos haluat vielä enemmän ohjeita, katso tämä hyödyllinen YouTube opetusohjelma joka vie sinut läpi jokaisen näytön ja asetusten. Vaikka vaihtoehdot saattavat aluksi tuntua ylivoimaisilta, opit nopeasti käyttämään kutakin vaihtoehtoa tietokoneesi suorituskyvyn parantamiseen.

Usein Kysytyt Kysymykset

Onko muita tapoja vähentää suorittimen lämpötilaa?

Jos Throttlestop ei toimi sinulle tai et voi käyttää sitä, voit alentaa suorittimen lämpötilaa vähentämällä kerralla tekemäsi määrää. Voit myös harkita CPU-jäähdyttimen asentamista. On olemassa erilaisia ​​​​lajikkeita, jotka vastaavat parhaiten tarpeitasi. Voit myös kokeilla näitä vianetsintävaiheita nähdäksesi, onko tietokoneessasi jokin muu vialla.

Pitäisikö minun alijännitettä AMD-suorittimeni?

Useimmilla nykyaikaisilla AMD-suorittimilla on erilainen arkkitehtuuri, etenkin verrattuna Intel-prosessoreihin. Tämä pätee erityisesti AMD:n Ryzen 5000 -sarjaan. Jos kuitenkin huomaat korkeampia lämpötiloja, voit silti kokeilla alijännitettä. Throttlestop ei kuitenkaan välttämättä toimi AMD Ryzen -suorittimissa. Jos ei, yritä AMD Ryzen Master sen sijaan. Katso lisätietoja AMD Ryzen -suorittimien ylikellotusta ja alijännitettä koskevasta oppaastamme.

Miksi Throttlestop ei toimi Windows 11:ssä?

Onko prosessorin alijännite turvallista?

Yleensä prosessorin alijännite on täysin turvallista. Tee se kuitenkin vain pienissä erissä. Äärimmäisen muutoksen tekeminen voi vaikuttaa negatiivisesti suorituskykyyn ja aiheuttaa kaatumisia ja jopa BSOD-ongelmia. Oikein tehtynä se voi pidentää suorittimen käyttöikää. Jos huomaat ongelmia, palauta aikaisemmat suorittimen asetukset, niin kaikki on kunnossa.

Onko GPU:n alijännite turvallista?

Saat samat edut grafiikkasuorittimen alijännitteestä kuin suorittimesi. Vaikka Throttlestop ei käsittele tätä, voit käyttää ilmaista MSI Afterburner apuohjelma. Se on ylikellotustyökalu, mutta toimii hyvin myös alijännitteessä. Aivan kuten CPU:ssa, alenna jännitettä pienin askelin, kunnes saavutat tarvitsemasi suorituskyvyn ja tasapainon.

Indeksi
 1. Mitä on Undervolting?
 2. Kaasutulpan ominaisuudet
 3. Alijännitettä CPU käyttämällä Throttlestoppia
 4. Throttlestopin käytön opettelu
 5. Usein Kysytyt Kysymykset
  1. Onko muita tapoja vähentää suorittimen lämpötilaa?
  2. Pitäisikö minun alijännitettä AMD-suorittimeni?
  3. Miksi Throttlestop ei toimi Windows 11:ssä?
  4. Onko prosessorin alijännite turvallista?
  5. Onko GPU:n alijännite turvallista?

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Go up